• 瀏覽: 92,908
  • 回覆: 1,107
  • 追帖: 5
+58
引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2019-8-13 01:48 PM 發表
出現嚴重決策錯誤, 決策者第一時間引咎辭職, 係解決問題第一步.
根本吾存在面子/權威/退讓等意思.
2014年九合一選舉,國民黨慘敗,馬英九無第一時間請辭黨主席, 引發黨內紛爭, 最終都係辭去黨主席. 但已做成不必要既撕裂. ...
所以廢官治港,香港點會唔gg

引用:
原帖由 chinaup 於 2019-8-13 01:56 PM 發表

返大陸啦,都唔知你噏乜撚
呵!我香港出世!唔夠人講話人大6仔。你唔使反工直接入去壁屋
赤柱你未夠資格

引用:
原帖由 wmy2012 於 2019-8-13 12:11 PM 發表
換個強硬特首唔該
x2
佢求香港人停下來想一想,不要將香港推去深淵,  師奶教仔?學人玩政治?
香港市民付出慘痛代價幫佢交學費。
一個出色的領袖,如李光耀,鄧小平,近的甚至係爭議性的特朗普,都是指出一個方向,然後堅定不移的,
帶領老百姓向着他們認為正確的路走,面對政敵,絕不妥協,絕不讓步,才有可能成功..

晒Q氣,做嘢唔硬唔軟。

引用:
原帖由 siupercy 於 2019-8-13 12:58 PM 發表

所以我未話香港人真係抵撚死囉,唔出又話低調龜縮,出黎講兩句又話高調,唔攪咁多做番正常職務去探訪下地區組織,又話唔通知傳媒。真心想講,香港人真係好撚低質,民主真係得啖笑。 ...
冇錯, 市民普遍質低覺係主要死因

係地產商令香港粉身碎骨!

引用:
原帖由 ho100865 於 2019-8-13 01:02 PM 發表
搞掂個源頭咪乜事都冇囉!
全世界都知!係呢條八婆先唔知自己就係源頭!
即是要打爆美國呢個罪惡源頭??

好, 幾時可以發軍隊

臭西扮撚曬野!仆街冚家剷!出老解啦!

引用:
原帖由 神人兄. 於 2019-8-13 12:10 PM 發表
淋病,你好黑人憎呀!
支持你,繼續出去掉磚頭啦喂

你不如直接宣布進入緊急狀態啦,借啲武警過嚟打曱甴,清完場之後還返個乾淨嘅香港俾我哋

引用:
原帖由 白痴禁言制度 於 2019-8-13 01:02 PM 發表

呢廿幾年有咩核心問題

核心問題樓價比大陸人買貴晒?
咁偉大嘅香港人點解要賣樓比佢地
咪貪人地d錢囉

核心問題每個月有150個大陸人落黎
咁呢150人係邊度黎
咁偉大嘅香港人又點解要返去娶老婆生仔呢 ...
低質香港人嘅核心價值咪係有著數就狗衝去搶 , 有責任就永遠唔關我事無人哋嘅問題.....

任何人都可以強烈譴責今次既暴力事件, 唯獨淋病吾可以.
因為成件事係淋病搞出黎, 淋病罪魁禍首

其實有腦嘅都知道,D人不斷挑撥升級係想逼出解放軍,製造死亡鎮壓事件在全世界面前,到時不單指美國,其他國家也被逼要制裁中國,咁就可以作致命打擊,而資金外逃可能造成金融系統崩潰,從此永不超生...

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-8-13 01:53 PM 發表

正解!!!英國佬管治,最多都係謀財啫....但宜家.......
中聯辦 中國人 共產黨 只諗 一跪就輸 更多要求 日後更難管治

英國佬教你點做 唔理點都吠左先

佢收新界地 地一定要收 搵發叔遊說 開個丁權條件 防暴有出 但同時比返d著數新界佬 唔係要去到盡 咁班鄉下佬咪肯囉

你中聯辦要去到盡 開槍殺哂d人啦! 軍隊係中國度 你班仆街驚乜? 就算特首唔係你既人 你有兵 除時都可以收返

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]