• 瀏覽: 92,996
  • 回覆: 1,107
  • 追帖: 5
+58
引用:
原帖由 contempt 於 2019-8-13 01:24 PM 發表

我們的確是奴隸,,
但如沒有我們這些奴隸數十年代忍辱負重,子女們又怎會肥肥白白,什麼IPHONE,MACBOOK,新GAME又從何而來?細路莫講話去日本旅行,怕且連食放題都冇錢埋單,
如果這便是奴隸,那麼請看誰是這群奴隸的主人 ...
你班撚樣想攪港獨注定仆街收場

仆街,日日返工要睇新聞,得閒就不合作運動、一時又示威,全香港玩完啦!幾時可以正常返啊?

引用:
原帖由 樓下紅色手袋 於 2019-8-13 01:23 PM 發表

講句公道話, 係班撚樣係咁廹林鄭去滿足佢地所謂五大訴求.如果跪低就比飯民在政府話晒事
你認為仲到林鄭跪咩?
現在是挑戰中央,就算真的玉石俱焚,焚的都只會是香港,中央為十三億人的大局,你認為七百萬人的福祉會在意嗎?
情況就如把刀隊住自己去銀行打劫,難道銀行會怕你死而就範嗎?

引用:
原帖由 樓下紅色手袋 於 2019-8-13 01:28 PM 發表

如果答應仲撚大獲,飯民話晒事無限訴求, 知冇
變左犯民老尾執政,政府完全被架空。

問題是林鄭有無心出來做嘢 -
不是口術-講了哪? 無人負責?
應對各問題續解決才對?

相對民眾, 她不可利用警員作護盾及使用暴力壓抑方式處事-過份, 香港人實太心痛😖😖

事件的源頭是妳! 如果還不知,
她實太離地了, 下台為佳。

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-8-13 11:45 AM 發表
行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們 ...
「林鄭係咪容易受傷的女人?佢成日講野都哽咽既」

睇嚟樓主屬於支持或本身就係班冚家鏟亂港仆街恐怖分子!!
請你返去你哋充滿自由嘅美國啦,唔好再搞亂香港!

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-8-13 11:45 AM 發表
行政會議今早(13日)復會,特首林鄭月娥於會前見記者,她甫開口便稱,香港已經進入一個緊急情況,社會變得不安全和不穩定,不論是使暴力或縱容暴力都只會把香港推上一條不歸路,令香港社會陷入焦慮和危險的境地。她又語帶哽咽地說,過去一星期發生的情況,恐怕香港向來被視為尊重法治的安全社會,將會是非常之危險;而香港一向開放自由和包容的經濟城市,恐怕會出現「五癆七傷」,懇請市民放下歧見,「用一分鐘想一想,看看我們 ...
唔可以吓吓用  感動、用洋蔥……同D失理志暴徒說教!佢係明事理,文明、有品德就唔會用盡方法去破壞法治!只可用強硬去鎮壓佢地!林鄭政府不斷說教式去感動佢地停手……你的敵人是暴徒不是小朋友,明知無效重做!林鄭真的強不起!註定失敗收場

支持香港攬炒,外資撤離,資產貨幣大貶值,銀行擠提,一齊去銀行排隊攞錢。

記者問咗4次,佢已經無話事權, 執包袱,返英國老家,第2個特首上場,reset 香港,回到淋病未上任時。

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-8-13 12:07 PM 發表

首先聲明係小弟個人覺感,小弟仍然反對暴力,林小姐近排經常記召,但好似每一次都撩興班暴徒,其實林小姐低調番少少,沈默番少少,搵其他高官係自己負責嘅範籌發言係唔係好D? ...
回應又屌唔回應又屌,你班亂港恐怖分子要林小姐點做?

年青人被連登洗腦, 嘆一聲

5大訴求 你個八婆冇樣肯

英國政府打埋電話比你 教你點做! 外交部有理冇理吠左先!

如果係英國人 佢哋一定唔會去到盡 殖民地管治 收新界佬d地 搵中間人發叔 開個丁權條件比佢地 呢個係英國點樣統治 你中國政府用槍口向人民 想平息? 實彈殺哂d人啦!

中國人冇資格管治香港 根本就唔識管治! 你返大陸管治班生番啦!

英國佬教埋你點做 強硬只會更亂 佢收新界地都軟硬兼施 地要收 但又比返d 保障班新界佬 搵發叔遊說 日日派防暴去村同新界佬開戰牙?

你個八婆落台 張建宗做 可能乜事都冇喇

引用:
原帖由 superluckyman 於 2019-8-13 12:12 PM 發表

你仲黑人憎
同意
班禍港嘅仆街冚家鏟最黑人憎!

每日強烈譴責三次有毛用呀,我是藍我都唔想要這個特首呀唔該!!是打是降,pls take action!!我要大結局!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]