[政治討論] [少女眼球]感人畫作

引用:
原帖由 liberale 於 2019-8-13 11:03 AM 發表

真正激起民憤的,是警方布袋彈打爆少女眼球致終身一眼失明。
我理撚得你地呀,我哋大部份市民都好心涼。

熱賣及精選
幅畫好有問題,畫面嘅應該係布袋而唔係彈殼。布袋彈係發射後彈殼同布袋分離。

感人就真係感受唔到喇。
感覺係做文宣都要做考證囉!
如果呢幅畫係美術系嘅學生作品。我可以講唔合格。但如果出自業餘手筆只可以講普通之作。

作為一個大學生係唔係應該對身邊嘅嘢有所留意?特別係啲細節位。

用嘅色調亦唔夠煽情。若果係用黑白,襯托著少女被隊友射擊嘅無奈同絕望。感人位又出番晒嚟而又有美感。

咪報警查下囉

回覆 引用 TOP

個個扮隻眼受傷,就知文宣又輕鬆誤導一眾無腦嘅黑衣…

維持社會安定繁榮!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 liberale 於 2019-8-13 09:56 AM 發表

假到,唔啱位呀,p 過啦

回覆 引用 TOP

老老實實,如果佢真係爆眼,先不論佢係咪會報警啦,但冇理由乜野黃記者報導都冇跟進吓嘩?真係咁大鑊,冇理由唔浮上水面,點解只係得網上傳來傳去咁得意?

回覆 引用 TOP

Pig west good life

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-8-13 10:05 AM 發表

她在警方那邊阻警執法, 如果係由警方射出, 布袋彈要識轉彎才可以射到她。
實情係暴徒早前拾獲的彈頭, 在事後塞入她的眼罩內嫁禍給警方的

當時眼罩是無損的, 事主不肯報警就是怕真相大白
https://cdn.discuss.com.hk/t/3382dd/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_190812/201 ...
豬西先信...

回覆 引用 TOP

[quote]原帖由 liberale 於 2019-8-13 08:22 PM 發表

安全眼罩防衝擊本身就係用鋼珠去測試! 測試結果: 當然射唔穿!
(高登)https://newweb.>>>

你解釋下,上次個和理非無眼罩中彈,又唔見咁傷?

當時差人集中警處,與女暴徒距離何止三十米?

倒地前一刻無槍聲,亦無差人在她附近?布袋彈從何而來?

是否有人在之前暴動地點檢到己發射布袋彈,然後插贓嫁禍?

回覆 引用 TOP

睇到幅所謂畫作 想講句:「好撚作嘔」
抵條自由西,毀容+爆眼 ,去韓國整得返個樣 都還原唔返一顆真眼球革命係要付出的!

回覆 引用 TOP

DLLM
畫張數緊$派比曱甴仲感人啦

黃絲 = 讀屎片樣衰口臭無腦白癡低能弱智廢物垃圾渣滓
BNO = British? NO!

回覆 引用 TOP

咁佢去嗰度做乜𨳊呀,暴動係有受傷既風險啦,唔理佢係唔係比警察射!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 liberale 於 2019-8-13 09:52 AM 發表

少女代金主派金,係幕後黑手

回覆 引用 TOP

叫條勇武乞衣C9聯同佢個主診醫生出嚟開個記招共開真相啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。