[本港新聞評論] 萬人機場集會 半天航班取消 堵離境大堂促警「還眼」 陳帆:蓄意擾樞紐 - 20190813 - 要聞 香討焦點

引用:
原帖由 一人在途上 於 2019-8-14 04:00 PM 發表

個班連登正一低能仔. 叫佢地快D 去搵工la.
佢老母都係嗰D人,點解唔制止佢個仔出黎做犯?奇怪

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
傷者唔報警要求調查追究。同伴唔報警。醫護唔報警。記者証人唔報警。即喺點?

還咩眼? 一來係個女你自願去呢d 咁危險地方,呢d 地方唔係遊樂場,去得要預咗,二來仲未證實係邊個整到佢,唔好未審先判。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AATCF 於 2019-8-13 08:41 PM 發表

我問你~請你回答~
你認為刻意破壞公共設施,佔路,破壞交通燈,刻意擾亂交通,4處大聲講粗口,刻意阻礙別人而表達自己訴求,4處放火,入閘唔比錢,高處扔路牌落警員,扔磚…是否自私自利,知法犯法既行為
你回答下國華人不配,你真是個不折不扣憑空感感覺憑幻想既天材~ ...
這個人太自以為是。

回覆 引用 TOP

掃曬你地啲中國人返中國就乜事都冇曬

5大超級武器已全部被豬乸(搓乸)掌握:
1-偷
2-呃
3-拐
4-騙
5-假
「蟍」害了! 你的「蟈」!

回覆 引用 TOP

係機場示威,又話和平表達意見,包圍機場,唔比遊客上機,搞到啲小朋友喊,老人家坐輪椅都唔比上機,搞到遊客喊不停求示威者比佢地上機,遊客唔聽佢地意見,就包圍遊客打佢地,呢班人非常危險,不停阻塞道路,四圍拆難哂街上嘅野,整壞哂交通燈,又射鐵珠,又有氣槍,又掟鐵枝,去到邊都引一大班警察過嚟,又放火,又掟氣油彈,不停在街上大大聲叫口號
每星期申請遊行又唔跟路線行,引班差佬去各區住宅區及老人院,令到係個邊住嘅居民想返屋企又返唔到,剩係係街見到呢班黑衣人個個渣住武器係身,不停大聲講粗口,搞到區內啲鋪落哂閘,老人院好多都聞到催淚彈味,通通事發起因都因為呢班仆街示威者,表面就話幫香港人,食屎啦,你地破壞緊我地住緊嘅地方咋,半夜三更剩係聽到你班仆街把聲,香港人洗鬼你幫
又講哂粗口,人地想渣車返屋企就將啲雜物封哂條路,同你理論就郁手打人,又掟難人部車,又拉人落車私下行刑,又強迫人聽你地意見,走啦恐怖份子,現在唔係見到差佬可怕,見到你著哂黑衫黑褲戴哂面罩口罩眼罩重恐怖呀,重衰過黑社會

走啦,返去工作啦,咪比人睇到你班大學生咁膚淺啦,咪再讀書啦

掛鬼住日日收4千元出嚟示威,我地重要返工架,走啦恐怖份子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronnietsang 於 2019-8-13 10:50 PM 發表

扮示威者搞事是常識
扮示威者打七示威者,再拉佢坐十碌八碌是大快人心既事,香港警察做得好,可以俾我地返到工做到正常嘢就ok,班徒見一個憎一個,打一個,打到佢地仆街跪低。尋晚見其中一個暴徒俾人拉,響度喊,大佬,男人黎架,出得黎做大事,跌倒仆街都要型埋佢啦,掛返個病夫牌先出黎啦,可能阿sir會就住下架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 symphonicdance 於 2019-8-14 05:50 PM 發表

傷者唔報警要求調查追究。同伴唔報警。醫護唔報警。記者証人唔報警。即喺點?
即係証明有人假造証據屈人搏巿民同情囉

回覆 引用 TOP

班示威者黑衣人拉佢就正確,四圍打人,搞事,私下行刑,非法禁錮,應該受法律責任

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 石叻 於 2019-8-13 08:38 PM 發表

八格!臭四🇨🇳中共中央的解放軍痞,有本事就來!😂😂😂😂😂😂
傻仔,繼續FF啦,我地已經慣左架啦,晚晚當睇歡樂滿東華咁睇表演,睇下有幾多個暴徒今晚爆頭,爆眼。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2019-8-13 08:33 PM 發表

弱你老母智咩!
有條公安扮示威者阻人登機比人捉到。
呢條咪俾人洗腦洗到乾乾淨淨囉,空殼一個冇靈魂。就算係又點呀?係明砌你班友架啦,唔係點收你地皮呀?你地不仁在先,仲同你地講道德呀?洗唔洗出定通知先拉你地呀?正一傻閪

回覆 引用 TOP

呀英參加暴力非法集會應該預咗犧牲成為義士,依家最多只係無咗一隻眼有賺啦,咁多日呀英都無表示過不滿意,你哋啲閒人嘈乜野呀!!

回覆 引用 TOP

點解唔搵金主還眼遮, 收錢搞事有冇簽僱傭合約呀, 報工傷吖嘛

回覆 引用 TOP

咁佢地還錢先啦,搞咁多破壞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店忽然浴缸 於 2019-8-13 09:19 AM 發表

萬一真係係暴徒所為,係未到時要改標語,暴徒(還眼)??
苦肉計,攞特別獎金

但作豪情 說古今
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24803903
寄語留詩..........

詩酒豪情 同浮一白
無奈對月一杯..........
等待着一個故事

回覆 引用 TOP

主題標籤 #陳帆
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。