[本港新聞評論] 萬人機場集會 半天航班取消 堵離境大堂促警「還眼」 陳帆:蓄意擾樞紐 - 20190813 - 要聞 香討焦點

引用:
原帖由 Firejack 於 2019-8-13 08:29 PM 發表

天真低能!女仔開槍打唔死人? 而家係暴動唔係運動會! 唔分男女子或青年組嫁! 犯法破懷重要投訢執法太嚴,你估係唔看燈過馬路呀?
你都onL9 唔通有賊偷野 你去追賊 追唔L到 開槍打瓜佢牙? 更何況條女唔係做賊

條女有槍咩? 佢點樣勇武 你一個男人都制服唔到個女人 咪L同人講你當差啦!

你開槍之餘 仲要打頭 唔打身

疑犯有刀? 協持人質? 有槍?

打頭係要攞人命 警察學校教你開槍要射對方頭架? 如果實彈 條女死L左喇 

就算條女持刀 佢冇即時威脅到任何人生命安全 係冇可能開槍打頭嫁! 橡膠彈 布袋彈 打頭係可以攞命嫁! 匪徒持刀你都唔會隨便開槍 你老母班差佬癲L左? 開槍就打頭? 平時咁樣捉賊架? 

熱賣及精選
恭喜各位暴徒打記者,柒出國際,叫英/美/聯合國開聲啦!

傳媒,教育,司法,人權,環保,福利霸權, 無聲無息咁比販民操控晒,
再助大販民,開埋hk倉,行共產呀?
香港人權被出賣,販民對住老美都啞晒? 佢地 所謂人權民主自由 又o係邊豎?支持23條立法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天粉紅的水樽 於 2019-8-13 09:59 AM 發表

如果最後查出係自己友彈珠造成,甘連登係咪登報道歉
到時仲唔收嗲潛水...

香港寫照:
上梁不正下樑思歪,學子痴瘋帶妖亂舞
霉果洗腦荼毒愚民,政棍為利賣港害民
對抗脅迫有恃無恐,癱瘓交通橫蠻霸道,
世風日下罷課可恥,強搜攔路令人髮指
虛偽民主自私作主,佔中變質民心盡失
妄顧民生天怒人怨,動亂失控無法無天,
社會分裂永無寧日,破壞經濟風光不再

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一介閒人 於 2019-8-13 10:50 PM 發表

一定唔會, 佢地會揾其他藉口繼續支持佢地暴動!  因為佢地只有一個目的, 就係要香港死, 以為香港死就會推倒中國! 呢班失心瘋真係白痴! 冇架嘞, 政府再唔强硬, 大家都冇好日子過! 你睇機場班黑衣, 唔比人上機, 懷疑人地係警察, 就十幾個圍住嚟打人, 幾咁恐怖 如果呢d黑衣係學生, 係大學生, 真係想知佢地仲有冇良知? 佢地仲有咩資格爭取人權、自由? ...
繼續強硬 暴徒要衝禁區 唔係得「客運大樓」!

成個機場得兩重鐵絲網守住

唔知好似立法會咁會點呢?

強硬啦! 1架飛機幾十億 強硬啦! 攬炒姐!

林鄭任期完結之前 香港應該已經經濟核爆!

繼續強硬! 大家攬住一齊死! 搵開萬零兩萬蚊 點樣攬炒都一樣嫁啦! 中產果班就大獲囉!

回覆 引用 TOP

係暴力,只係暴力,呢啲唔係示威,係極度暴力,
必看https://www.facebook.com/1294350453913612/posts/2902067653141876/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-8-13 08:58 AM 發表

【明報專訊】昨日有逾1萬人響應網上號召到機場集會,抗議警方周日濫用武力驅散示威者,人潮甚至擠滿離境大堂,機場一帶交通大擠塞;機管局下午以機場運作嚴重受阻為由,宣布取消昨午至今晨6時前所有餘下航班,視乎機場恢復情况,今早6時起重新編配航班。機場網頁顯示,昨日及今日有近300航班受影響而取消。有網民再發起今日到機場集會。

https://fs.mingpao.com/pns/20190813/s00 ...
好嬲好嬲, 這班人"喪盡天良", 強烈要求中央政府介入, 出武警解放軍, 我們真正香港人會十分支持的。

有隻井底蛙話自己做航空事業,查實係響英國某機場幫飛機洗機轆,即俗稱洗大輪

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店忽然浴缸 於 2019-8-13 09:19 AM 發表

萬一真係係暴徒所為,係未到時要改標語,暴徒(還眼)??
佢地當自己係法官,仲唔使審已經定左罪。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-8-14 01:14 AM 發表

你都onL9 唔通有賊偷野 你去追賊 追唔L到 開槍打瓜佢牙? 更何況條女唔係做賊

條女有槍咩? 佢點樣勇武 你一個男人都制服唔到個女人 咪L同人講你當差啦!

你開槍之餘 仲要打頭 唔打身

疑犯有刀? 協持人質? 有槍?

打頭係要攞人命 警察學校教你開槍要射對方頭架? 如果實彈 條女死L左喇

就算條女持刀 佢冇即時威脅到任何人生命安全 係冇可能開槍 ...
講得好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2019-8-13 08:58 AM 發表

【明報專訊】昨日有逾1萬人響應網上號召到機場集會,抗議警方周日濫用武力驅散示威者,人潮甚至擠滿離境大堂,機場一帶交通大擠塞;機管局下午以機場運作嚴重受阻為由,宣布取消昨午至今晨6時前所有餘下航班,視乎機場恢復情况,今早6時起重新編配航班。機場網頁顯示,昨日及今日有近300航班受影響而取消。有網民再發起今日到機場集會。
https://fs.mingpao.com/pns/20190813/s00 ...
而家唯一解決嘅方法,就係組織「香港機場地鐵公路糾察隊」,組織志願軍,最少要有上千人,不用打架的,就是到機場跟白衣,不用打架的,只是推撞衝突,然後由警察負責解決黑、白衣的衝突,進入機場,進入地鐵,跟他們吵架衝突,肢體推撞,不用武器,唯一的解決辦法是這樣了

回覆 引用 TOP

呢班狗L,而家做咩衰嘢都話係臥底警察公安帶頭煽動,剝削其他人嘅自由,跟住話係爭取緊自由,真係正一食屎狗

樂天知命

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeungph 於 2019-8-13 09:25 AM 發表

暴徒走去暴動,因而受傷,之後要問責討回公道?唔係下化。
班友抵死,咁亂重出街?怪只怪號召集會嘅人。

新仇舊恨怨藏心
恨怨藏心傷痛深
深痛傷心藏怨恨
心藏怨恨舊仇新

回覆 引用 TOP

黑衫暴徒今次 真係送國泰1程
睇情形 中國政府有心将香港整個 航空業推倒重來 踢國泰出局

回覆 引用 TOP

暴徒禍港,衰過蝗蟲

回覆 引用 TOP

777港共正苦唔比飛!
咪外國人變曬仁質?
唔比走?l
今次又八國聯軍!
越來越柒出國際!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #陳帆
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。