打印

[本港新聞評論] 民陣發起8.18遊行再以人數施壓

民陣發起8.18遊行再以人數施壓 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
【本報訊】7.21元朗警黑合作風波未息,8.11警方再在多區以武力驅散人群,導致最少兩人重傷。民間人權陣線(民陣)發起下周日(18日)再次遊行,抗議警黑合作及濫用武力,並向政府重申五大訴求;21個專業團體昨亦發起跨行業聯署,支持美國國會通過《香港人權與民主法案》,教育界指正積極籌辦下月罷課。



八月十八日,星期日。和平示威再次邀請全港市民參與,不知今次有無不反對通知,如果再反對,香港是否取消了遊行集會自由?等於一國二制結束?

新聞來源連結:
https://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20190813&sec_id=4104&s=0&a=20748216



附件

817BC158-2B39-45D0-9764-75B4046E5F5A.png(113.1 KB)

2019-8-13 08:31 AM

817BC158-2B39-45D0-9764-75B4046E5F5A.png

熱賣及精選
希望今次和平啲!好似去機場咁,坐下咪算囉。


和理非?聽住先啦,班曱甴根本冇血性。


籌款箱


[隱藏]
和平遊行可以接受既


又出幾多錢一個?


有無價目表?



幾多錢都捐,香港人就是有錢😎


香港人應該支持出來行的,政府混醬到一個廢點!


8你老母


反修訂逃犯條例即係支持殺人犯,必有業報
"但係佢哋俾人逐個逐個叫出去,然之後返入嚟嘅時候佢哋就話佢哋俾人控告暴動。之後成條巷 12 個牢房,有啲人喺度喊,有啲人係度唔知點算好。"
[隱藏]
支持, 黎多次200萬人怒屌警察


優雅的遊行行完d乞兒狗咪又係打


回覆 引用 TOP

橫掂一定打到 pk, 不要批啦~


引用:
原帖由 英超專科 於 2019-8-13 08:36 AM 發表

希望今次和平啲!好似去機場咁,坐下咪算囉。
和平?

將機場癱瘓,將香港所剩無幾嘅經濟命脈切斷,香港就嚟變成佢哋口中嘅民不聊生,可以叫和平?

用香港人,香港嘅經濟,香港嘅前途做人質,要脅政府妥協,咁叫和平?

呢次運動最後收場就係賠上所有香港人。有錢嘅移民,無錢嘅留下來受難。沒有香港人會得益。



引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-8-13 08:44 AM 發表

支持, 黎多次200萬人怒屌警察
今次實有300萬人。你話有就有架啦



[隱藏]
8.18又又又又又又遊行.


 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。