• 瀏覽: 6,382
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
+2
香港國際機場昨有逾萬人示威,交通及客運陷入癱瘓導致元氣大傷。大批示威者因不滿警方武力升級,昨午湧入機場佔據離境及入境大堂,機場管理局下午三時半宣布取消所有航班,至少涉二百卅班航班,令近十萬人行程受阻,部分旅客惟有露宿機場。運輸及房屋局局長陳帆指,本港機場是全球貨運量最高,近八十萬打工仔依仗機場生活,批評示威者嚴重干擾機場運作,令香港付出沉重代價。機管局昨晚宣布今晨六時重編航班,惟示威者呼籲今日再塞機場,恐令航班難以恢復正常。

封鎖香港國際機場的民陣黑衣魔鬼,必須賠償香港航空業的損失。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/萬人癱瘓機場香港元氣大傷-214500938.html

少刷社交媒体,少关注坏消息。
难过的事情太多,你难过不过来。
可以暫時轉往內地機場再免費乘高鐵或其它交通工具尼港 🐣🐥🐤

引用:
原帖由 green2016 於 2019-8-13 06:34 AM 發表
好多人將失業,按乞兒人理論,又頼林鄭

萬人封殺惡哂,等佢快汁笠

引用:
原帖由 green2016 於 2019-8-13 06:34 AM 發表
澳門有廉航去台灣日本

旅客大受影響 將會破壞香港國際形象 暴徒真係要累人??

移民去美.英搵你地既乾爸乾媽啦 

喺呀!臺灣省重有成四十幾班機全部被停飛係各國航空公司之冠,好似驚住啲乞兒黃屎嘅leader著草去臺灣省度咁?
引用:
原帖由 lam_km 於 2019-8-12 05:28 PM 發表
香港國際機場昨有逾萬人示威,交通及客運陷入癱瘓導致元氣大傷。大批示威者因不滿警方武力升級,昨午湧入機場佔據離境及入境大堂,機場管理局下午三時半宣布取消所有航班,至少涉二百卅班航班,令近十萬人行程受阻,部分旅客惟有露宿機場。運輸及房屋局局長陳帆指,本港機場是全球貨運量最高,近八十萬打工仔依仗機場生活,批評示威者嚴重干擾機場運作,令香港付出沉重代價。機管局昨晚宣布今晨六時重編航班,惟示威者呼籲今日再塞 ...

引用:
呢個唔單止係交通問題 
如果目的地本來係內地就冇問題
但香港往返內地係要過關
唔係每一個免簽證嚟香港嘅乘客都可以免簽證去大陸

好多五毛

澳門有廉航去台灣日本

不過相信好多連登仔連澳門有機場也不知道

引用:
原帖由 wsp 於 2019-8-13 06:48 AM 發表

呢個唔單止係交通問題 
如果目的地本來係內地就冇問題
但香港往返內地係要過關
唔係每一個免簽證嚟香港嘅乘客都可以免簽證去大陸
特別情況可用特別方法,大家都唔想,希望盡快解決啦 😭

國泰航班被取消,大量的遊客被迫改經深圳或廣州的國際機場,誰的損失?

引用:
原帖由 lam_km 於 2019-8-13 06:55 AM 發表
國泰航班被取消,大量的遊客被迫改經深圳或廣州的國際機場,誰的損失?
D人係連登度講明 玉石俱焚,真係搞垮香港,佢地會好開心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]