• 瀏覽: 450,622
  • 回覆: 3,227
  • 追帖: 26
+432
Now 條新聞片刻意剪走記者第一時間跑到一刻,跟著stage好晒先轉身指住右眼但係又刻意打格仔。Now明顯有意避開真相!之後大家再搵方法去做故仔。毒果P圖就最假了。反而cable無意之間影到無嘢卡住嘅眼罩係地下。

個護目鏡卡住粒彈但周邊冇裂痕出現 係咪物料問題??
Btw個女仔隻眼冇左係事實,有冇必要要發展到咁呢...

引用:
原帖由 迷名 於 2019-8-13 12:40 AM 發表
人地係急救員 打爆人地隻眼做乜
黑警有本事咪去醫院
黑衣人中急救員不是政府救護員。黑衣人有黑衛軍專打市民有黑衣人急救員沒有合非政府授權,有黑衣人指揮者有黑衣人記者負責情報記錄黑衣人工

想當香討人白痴,走啦曱甴,你以為香討師兄係智障學生?香討人係受老練嘅有識之士,會睇唔同資訊再Fact Check,唔係你D打手話就會信。

真相大白,多謝呢位勇敢女士道出真相

抵撚死

引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-8-12 11:31 PM 發表
警方8.11於多區驅散示威者,全城關注昨晚約7時於尖沙嘴一帶的中彈少女,她右眼部中,極可能永久失去視力。警方今日舉行例行記者會,多番被追問當時少女做了甚麼,以至警方要向她頭部開槍。警務處助理處長(行動)麥展豪指警方亦於昨晚在電視上留意到這個受傷少女,但就目前的電視及社交媒體資料,暫不能確定爆眼少女受...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
唔會有真相……因為
聽說為了維護香港警察的形象,中央動用一筆可觀的維穩費+不作刑事檢控(幾宗夠料) 作為籌碼,換取…不…報…警…
由於中央直接處理,香港無數要跟唔會查到,而且爆眼少女只需做的就只有不報警而已!
不報警,有關醫療報告就成為私隱,永遠無法證明同警方有關,case close ……
從此真相石沉大海!!!

支持警察搶搶中暴徒!

引用:
原帖由 酒店謝皮的飛滋 於 2019-8-13 12:22 AM 發表
個網址入面係條片 真係清楚影到類似布袋彈嘅嘢攝咗喺護目鏡入面 大家唔應該直接話呢啲係P圖
警察的確係唔應該向頭射 的確係做錯咗
但今次嘅事唔代表就可以掩蓋同合理化咗某啲示威者咁耐以來嘅暴力行為 佢哋的確係有縱火 圍毆司機路人 用汽油彈 阻車門 襲警 椏杈 軍刀 弓 高空掉路牌 起底等欺凌行為
今次有示威者冇咗隻眼 但沙田嗰陣有警察都冇咗隻手指 811都有警察被汽油彈燒傷
依家傳媒一直都偏幫示威者 ...
是要支持執法,否則香港大亂,只會引來解放軍,結果是激進示威者導致香港全部人失去現有的自由。

毒果,講啱都係假,一次不忠,百次不容

引用:
原帖由 柏傑 於 2019-8-13 12:44 AM 發表
唔好講圖,我淨係想知女暴徒嘅位置後面係廣告燈箱,布袋彈點樣可以射中佢?識轉彎?
周星星咪可以射到!

應該後期制作,毒果唔可信

我反而覺得,最有義務去提供真相嘅係醫管局,只要將傷者嘅傷勢,同埋診治過程公開,先能夠真正令大家信服,希望傷者明白呢個道理…………

引用:
原帖由 柏傑 於 2019-8-13 12:44 AM 發表
唔好講圖,我淨係想知女暴徒嘅位置後面係廣告燈箱,布袋彈點樣可以射中佢?識轉彎?
靈光玉?

引用:
原帖由 英綠 於 2019-8-13 12:44 AM 發表
如果係真的話,咁個有血的布袋彈,眼罩證物現在係邊?
問毒果記者可能知,幾多個布袋彈都有,都係P圖唧!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]