• 瀏覽: 839
  • 回覆: 7
要求如下
1. 為免本地人有政治立場而得出偏頗結論 ,邀請美國、南韓、法國、中國等等,處理暴力衝突示威有十年經驗以上的資深警務人員,作為委員, 並簽署承諾不偏不倚 ,日後亦可作為監測該等國家 有冇出現過度武力的依歸
2. 觀看各衝突影片, 並由在場指揮官和示威者 親身解釋。之後作出以下其中一種結論:
A.警方使用了過度的武力
B.警方使用了適當的武力
C.警方使用了過輕的武力

我想知班連登仔夠唔夠薑咁樣玩, 答我

傻噶,中國內政,邊個國家夠膽光明正大派人來?

係中國:軍隊、武警、警察噶定義係:國家暴力機器。

引用:
原帖由 cavid 於 2019-8-12 11:18 PM 發表

不是內政問題,只是警務交流, 在技術層次上作出一些檢測和結論
正如香港地鐵出問題,都可請國際專家來評估, 小甜甜份遺囑,亦可以請外國專家做鑑定, 唔通呢啲又叫做干預內政呀?

引用:
原帖由 cavid 於 2019-8-12 11:18 PM 發表

喺美國,暴力機器嘅定義為:其他國家嘅無知青少年,好使好用, 又平又易引起社會分裂

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2019-8-12 11:24 PM 發表

不是內政問題,只是警務交流, 在技術層次上作出一些檢測和結論
正如香港地鐵出問題,都可請國際專家來評估, 小甜甜份遺囑,亦可以請外國專家做鑑定, 唔通呢啲又叫做干預內政呀? ...
中國政府絕對唔會同意。
平時如果係學術機構之間的交流無問題,但係風頭火勢噶情況下,國家尊嚴,獨立自主等因素下,絕對無可能做所謂噶警務交流。更無可能組建所謂噶獨立調查委員會。

中國噶內政就係中國噶內政,錯與對都係共產黨自己受翻,唔輪到其他國家插手。任何一個獨立自主噶國家都唔會允許咁做,何況做為世界五大流氓之一噶中國?

引用:
原帖由 cavid 於 2019-8-12 11:53 PM 發表

中國政府絕對唔會同意。
平時如果係學術機構之間的交流無問題,但係風頭火勢噶情況下,國家尊嚴,獨立自主等因素下,絕對無可能做所謂噶警務交流。更無可能組建所謂噶獨立調查委員會。

中國噶內政就係中國噶內政,錯與對都係共產黨自己受翻,唔輪到其他國家插手。任何一個獨立自主噶國家都唔會允許咁做,何況做為世界五大流氓之一噶中國? ...
唔夠薑就唔夠薑啦
要揾中國政府做藉口,不知所謂

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2019-8-12 11:57 PM 發表

唔夠薑就唔夠薑啦
要揾中國政府做藉口,不知所謂
就因為夠薑先唔使其他國家插手。

如果暴力再唔平息,不出五日,就唔使香港警察做嘢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]