• 瀏覽: 39,517
  • 回覆: 328
  • 追帖: 2
+11
引用:
原帖由 Luci.fer 於 2019-8-12 06:30 PM 發表

專重對「反送中示威者」不同稱呼!

傾向用「示威者」稱呼。
距地係黑狗!示威狗!破壞者!塔里班!!薩達姆!

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2019-8-12 10:38 PM 發表
最心痛係佢父母
減埋假期,10年後諗番頭,發覺自己好傻

攞張八達通出來搭車,先發覺得支付寶7G

引用:
原帖由 飛豬 於 2019-8-12 10:43 PM 發表

距地係黑狗!示威狗!破壞者!塔里班!!薩達姆!
影衰薩達姆,死後証實根本冇大殺傷武器!

引用:
原帖由 Luci.fer 於 2019-8-12 10:52 PM 發表

影衰薩達姆,死後証實根本冇大殺傷武器!
又係喎!你有道理!

其實示威者好,暴徒好,恐怖份子好,警察好,黑警好,警犬好,我都好尊重佢地各有自己嘅堅持,責任同信念
#最PK反而係所謂記者,社工,議完
#最基本受過教育嘅都知禮義廉恥
#呢批所謂人完全破壞咗我地讀咗幾廿年嘅書,知識

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2019-8-12 06:42 PM 發表

曱甴一隻跪,一隻講對唔住我知錯,真係好x肉酸
真係好L好笑,醜醜豬

兵貴神速, 要一擊即中, 致勝之道也

捉到最勇武,好野

引用:
原帖由 casio_z40 於 2019-8-12 10:55 PM 發表
其實示威者好,暴徒好,恐怖份子好,警察好,黑警好,警犬好,我都好尊重佢地各有自己嘅堅持,責任同信念
#呢批所謂人完全破壞咗我地讀咗幾廿年嘅書,知識 ...
孖登文宣老作組呢?

引用:
原帖由 Luci.fer 於 2019-8-12 06:24 PM 發表
「臥底收網」行動,部份過程响鏡頭前出現,其中令人感動一幕,可能被㩒响地下甩掉門牙那位,見佢不斷求饒,放下了「打甩門牙連血吞」那種情操!話哂都係後生仔。

昨日(11日)多區爆發警民衝突,至晚上防暴警察於軒尼斯道的拘捕行動中,有多名身穿黑衣、打扮與一般示威者無異的人士,協助拘捕及制伏示威者。據了解,昨日的示威衝擊中有近百人被捕,另外由於警方的最新評估,認為激烈示威形勢近日出現變化,最激進一群出動汽油 ...
捉勇武曱甴

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2019-8-12 10:38 PM 發表
最心痛係佢父母
佢地父母支持

先捉哂呢啲大曱甴,再慢慢清埋啲曱甴仔。

說真的我不認為勇武抗爭有用,我覺得每天靜坐而不騷擾到他人反而更有用.暫緩不是因為612,而是怯於即將來臨的616.616不但激發宣佈暫緩,也導致其後隨即宣佈完全停止,起了承先啟後的作用.至於壽終正寢,正正是71在毫無傷亡和激烈衝突的情況下進入立法會後宣佈,但也標誌著和理非的尾聲,和勇武的上場.可是勇武的暴力衝擊卻普遍得不到社會廣泛的認同,因而至今也無法取得政府的再一次讓步.這說明了認同暴力並不是香港社會價值的主流.

引用:
原帖由 Luci.fer 於 2019-8-12 09:43 PM 發表

計劃好????
人在監牢, 身不由己, 有$都不能去私家牙醫診所治療, 但仍有應變計劃, 只要識到坐緊監嘅泥水師父, 就可以請他用白英泥補牙, 顏色同真牙當然很難一致, 冇計啦, 坐監必需將就下.
後加: 水電師父亦可

引用:
原帖由 casio_z40 於 2019-8-12 10:55 PM 發表
#呢批所謂人完全破壞咗我地讀咗幾廿年嘅書,知識 ...
傷人,破壞社會秩序唔會得到大眾支持!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]