• 瀏覽: 9,661
  • 回覆: 118
+7
爛果仲唔係第一個分到錢. 正喎. 不過, 咁少錢冚唔到佢蝕緊條數.

有關部門應該查查有否美國佬&台灣佬黑錢

既都係安家費,幾都係律師費先?幾多係議員行政費先?

暴動罪坐七年!
一個大學生畢業,起碼都萬七,唔好計升職,加人工!七年嘅成本就係 17000 × 12 × 7 = 1,428,000

一共捉咗500幾個,呢條數遠遠唔夠,捐多啲啦!!

引用:
原帖由 BNO實太cheap 於 2019-8-12 14:02 發表
喺西方國家唱衰臭串中共中央及其賤畜黨羽,已成廣大香港人民共識

網上討論區有網民發起8月17日在全球登報反擊8.11警察犯下的戰爭罪行,暫定目標眾籌100萬美金(約780萬港元),活動發起不足兩小時已迅速達標,目前已眾籌近200萬美元(約1,560萬港元)。

這次發起眾籌的網民自稱是上次G20發起「Stand with Hong Kong at G20」的團隊,他們在簡介指出 ...
攪咁多都無用,要死唔比佢死

又cap水,搞掂👍🏻👍🏻

放個催淚彈 俾人仆兩野就戰爭罪行 香港人真係白痴到冇人有 何韻詩又死去聯合國作證了 

引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-8-12 02:10 PM 發表
射催淚彈入地鐵已構成戰爭罪行, 強烈要求聯合國介入
所以話曱甴無腦

引用:
原帖由 panpeter 於 2019-8-12 02:11 PM 發表
暴徒,你懂的!以美國標準,香港警察太溫柔了,全力支持再加強力度打擊暴徒!
連美國總統都話黑衣係暴亂, 所以警察所做既係平亂, 係職責, 同什麼戰爭罪行可謂風馬牛不相及, 嗰d眾籌網民真係無謂再向世人展示自己既無知同歪理喇...

引用:
原帖由 healchu 於 2019-8-12 02:41 PM 發表
戰爭? 真係笑死人
送班曱甴去敘利亞睇下咩先係戰爭啦

俾人cap水都仲懵盛盛
毒果專登今日公布收月費,股價升11%
肥佬黎都唔知幾happy
利比亞都可以

引用:
原帖由 省委書記3 於 2019-8-12 02:49 PM 發表
放個催淚彈 俾人仆兩野就戰爭罪行 香港人真係白痴到冇人有 何韻詩又死去聯合國作證了 
唔係香港人………呀少部份香港人

直接d啦,唔夠錢搞時代曱命,要眾籌

引用:
原帖由 Tak_Yin 於 2019-8-12 02:31 PM 發表
2 個鐘 籌到 差唔多1500萬 ? 咩料子啊 ?
最大破綻係冇登收捐款戶口,就算有傻人會捐,都唔知點捐啦

而且收捐款戶口要向銀行申請及等批核,起碼要等幾日,唔可以即時開通

若以自己私人戶口收捐款,近年為防洗黑錢,一見有一個私人戶口喺一小時內連續有好多人入數,而一小時內連續有好多人入數嘅金額已超過10萬港元,銀行監查就會即時凍結該戶口,並於翌日向戶口持有人查詢原因,或即時直接通知警方

根本冇可能即講即有收捐款戶口,亦冇可能私人戶口可以連續兩小時收到1500萬捐款

你確定要這樣諷刺美國爸爸?

引用:
原帖由 BNO實太cheap 於 2019-8-12 14:02 發表
喺西方國家唱衰臭串中共中央及其賤畜黨羽,已成廣大香港人民共識

網上討論區有網民發起8月17日在全球登報反擊8.11警察犯下的戰爭罪行,暫定目標眾籌100萬美金(約780萬港元),活動發起不足兩小時已迅速達標,目前已眾籌近200萬美元(約1,560萬港元)。

這次發起眾籌的網民自稱是上次G20發起「Stand with Hong Kong at G20」的團隊,他們在簡介指出 ...
好L明顕在洗黑錢, 200萬美元誠哥都無咁快拿到出來啦. 正契弟 !

又係眾籌... 明白了... 即是, 跟住就暴動黑手搞手有錢玩潛逃, 留下班爛頭卒繼續做替死鬼過精彩人生吧... 不變方程式啊...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]