• 瀏覽: 8,653
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
+29
布袋彈打穿眼罩 女子血流如注送院

傍晚大批示威者集結在尖沙咀警署外,警方多次在高位施放催淚彈等驅散,與示威者展開攻防戰。晚上七時許,有一名黑衣女子懷疑被警方不明彈種所傷,右眼血流如注,被送上救護車。TVB 引述消息報道,指女傷者右眼球爆裂。

現場留下大攤血跡,「Socrec 社會紀錄頻道」拍得眼罩被相信是布袋彈打穿,血跡班班,布袋彈仍留在眼罩上。救護員到場後為她包紮,將她送院。
速龍小隊其後柏麗大道快速推進,拘捕多名示威者。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/8-11-尖沙咀-疑布袋彈打穿眼罩-女子血流如注送院/

警察開始想殺人

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-8-12 10:41 AM 發表
警察開始想殺人
標題係疑,而你就明顯屈警察嗱,呀曱甴

引用:
原帖由 賢豬 於 2019-8-12 10:43 AM 發表

標題係疑,而你就明顯屈警察嗱,呀曱甴
有晒現場照,
見到條女個眼罩被布袋彈打穿
同條女中彈位置吻合

唔係老屈

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-8-12 10:44 AM 發表

現場有
有咩?乞衣咁多蟥記冇理由冇拍片,片呀

引用:
原帖由 賢豬 於 2019-8-12 10:45 AM 發表

有咩?
條女一定就係被「布袋彈」打穿眼
你地最多屈示威者都有「布袋彈」

咁樣打穿眼,金屬彈頭好大機會入左頭
而家條女陷入昏迷
如果真係死左,就要上死因庭
差佬要賠命

速龍當時無行動,女子疑被丫叉鋼珠彈射到。

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-8-12 10:44 AM 發表

有晒現場照,
同條女中彈位置吻合

唔係老屈
貼上黎研究吓

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-8-12 10:40 AM 發表
布袋彈打穿眼罩 女子血流如注送院

傍晚大批示威者集結在尖沙咀警署外,警方多次在高位施放催淚彈等驅散,與示威者展開攻防戰。晚上七時許,有一名黑衣女子懷疑被警方不明彈種所傷,右眼血流如注,被送上救護車。TVB 引述消息報道,指女傷者右眼球爆裂。

現場留下大攤血跡,「Socrec 社會紀錄頻道」拍得眼罩被相信是布袋彈打穿,血跡班班,布袋彈仍留在眼罩上。救護員到場後為她包紮,將她送院。
速龍小隊 ...
影唔到粒彈???

有革命,就有傷亡。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-8-12 10:47 AM 發表

影唔到粒彈???
現場照片有被「布袋彈」打穿左的眼罩

引用:

有晒現場照,
同條女中彈位置吻合

唔係老屈
好似話警察唔係在附近
唔係特別瞄佢射

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]