• 瀏覽: 72,717
  • 回覆: 893
  • 追帖: 2
+62
曱甴所作所為人神共憤

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-8-12 08:33 AM 發表
【明報專訊】昨日的深水埗及銅鑼灣反修例示威,演變為多區快閃圍堵行動,警方改變佈防與示威者對峙策略,驅散之餘大舉武力拘人:在港鐵葵芳站,有警員向閘內示威者發射催淚彈及橡膠子彈;在太古站,有防暴警察在約兩米內向示威者連續開槍發射胡椒彈;在銅鑼灣,有無戴委任證、黑衣裝扮的疑似警察,在示威者人群中現身拘人(見另稿)。昨日多名示威者頭破血流,亦有一名警員被燒傷。人權團體強烈譴責警方室內發射催淚彈,稱是極度危 ...
黑記喪心病狂,做曱甴保護傘,變相煽動更多人暴動。

暴徒有人權,警察就無人權呀?
低能,企定喺度任你地D黑衣打好唔好?
垃圾

引用:
原帖由 workio 於 2019-8-12 09:27 AM 發表
對付暴徒已經好輕手了
對,警察太仁慈

本身都諗住民意會轉向,但係琴日警察真係傻撚左😓

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2019-8-12 08:39 AM 發表

咩人權團體,係曱權團體吖
暴徙人權組織

黃咗既日月報,見同伴被噴殺,心急了

引用:
原帖由 4000cc 於 2019-8-12 09:06 AM 發表

出動水炮車最好
游擊戰唔係咁好用,加上城市地區太多地方避,又有地鐵迅速逃離。應該夾擊才是最有效方式。

引用:
原帖由 silver921 於 2019-8-12 09:29 AM 發表

外國警察看到只會說咁先至警察,之前太軟弱了。
歐美警察笑緊香港:「on 9仲唔出實彈,仲玩煙」

引用:
原帖由 Igglepiggle 於 2019-8-12 09:01 AM 發表
暴徒用槍,可以定義為恐怖組織嘍。
所以嚴重懷疑警察呢個武器嚴重低過最低武力。
用類似槍嘅物體已經可以合理即時啪得

唔用催淚彈,你地想警察用槍?好呀

引用:
原帖由 s336990 於 2019-8-12 09:28 AM 發表

你地班暴徒癲咗就真
面對現實啦
全港絕大多數市民都憎到你地死
無市民授權你地嘅暴行!
認同。
佢地思維錯晒,如和平示威不攪事,反而得到好多市民認同。

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-8-12 08:33 AM 發表
【明報專訊】昨日的深水埗及銅鑼灣反修例示威,演變為多區快閃圍堵行動,警方改變佈防與示威者對峙策略,驅散之餘大舉武力拘人:在港鐵葵芳站,有警員向閘內示威者發射催淚彈及橡膠子彈;在太古站,有防暴警察在約兩米內向示威者連續開槍發射胡椒彈;在銅鑼灣,有無戴委任證、黑衣裝扮的疑似警察,在示威者人群中現身拘人(見另稿)。昨日多名示威者頭破血流,亦有一名警員被燒傷。人權團體強烈譴責警方室內發射催淚彈,稱是極度危 ...
死黑衣,上次元朗唔夠打又係去搵一般人做擋箭牌。昨晚又係唔夠打,搵一般人做擋箭牌,仲要亂用消防配備!如果之後仲玩火,那裡還有滅火工具?死黑衣只會累人累物!

引用:
原帖由 怒風 於 2019-8-12 08:37 AM 發表
D乜野人權組織又有冇諗下警察俾人打呢?又唔叫暴徒收手?人權喎。
啲暴徒唔洗講人權?佢哋鐘意點都得?
係咪暴徒殺人都冇問題???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]