[政治討論] 有開布袋彈爆眼

有開布袋彈爆眼 E-mail 此主題給朋友

有冇師兄解下
布袋彈射出去之後係唔係唔會脫離彈殼
果張彈殼插入眼罩嘅相好奇怪
佢係打側插入嚟
個女仔似係正面射中
而布袋彈 用雷鳴登 射程應該唔遠

首先有線live係冇影果邊 就咁老遠影下催淚彈
成個場冇記者影到有差佬 淨係見示威者射緊鋼珠
個女仔背後有成個巴士站隔住差館
如果係案發現場好奇怪
Yahoo有人話對面有示威者用模仿槍射警署中左佢 但冇新聞support
有冇人討論下

呢個係研究真相 
鬧個女仔抵死同鬧差佬黑警嘅自己開post la....

熱賣及精選
https://youtu.be/tZvOjIoPLPw

布袋彈射出嚟邊有彈殼
又造假相老屈?

回覆 引用 TOP

布袋彈係平均衝擊力
個眼罩應該正面打穿 或者成個凹左
邊可能而家咁樣?

布袋彈火力同普通彈一樣,只係唔用金屬做子彈,打中無咁大殺傷力,唔代表打中無事🤔

引用:
原帖由 jloved 於 2019-8-12 08:06 AM 發表

布袋彈火力同普通彈一樣,只係唔用金屬做子彈,打中無咁大殺傷力,唔代表打中無事🤔
布袋彈係低殺傷武器 
你唔識可以去查下 
除非超近距離爆頭 唔係致盲都唔會
而且 而家立場出張假相 爆眼女個眼罩攝住粒布袋彈殼 然後文宣又嚟料
你自己評下理?
有線新聞喺the one果邊hea緊
有差佬開槍一個傳媒都影唔到?

支持樓主。連登文宣做假唔係第一次,要研究清楚

春有百花秋有月
夏有涼風冬有雪
若無閒事掛心頭
便是人間好時節

回覆 引用 TOP

張相好假,
似用纱布捲起,。
再攝入眼𦋐.
我懐疑條女直接中左磚頭.

其實呢D已經唔重要.
幾年後已經無人記得.

https://m.youtube.com/watch?v=4cTEg1-WUjY

25碼布袋弾, 2:55 開始睇, 中完係好似比野撞咁, 應該吾係定點爆缸, 而且有眼罩......
留意最尾, 義工返企個個大撻瘀哂.  吾知女傷者.....

引用:
原帖由 skinbanana 於 2019-8-12 08:48 AM 發表

布袋彈係低殺傷武器 
你唔識可以去查下 
除非超近距離爆頭 唔係致盲都唔會
而且 而家立場出張假相 爆眼女個眼罩攝住粒布袋彈殼 然後文宣又嚟料
你自己評下理?
有線新聞喺the one果邊hea緊
有差佬開槍一個傳媒都影唔到? ...
低殺傷武器幾百焦耳㗎一般市面買到嘅氣槍係2焦耳

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 RockMe 於 2019-8-12 09:19 AM 發表

張相好假,
似用纱布捲起,。
再攝入眼𦋐.
我懐疑條女直接中左磚頭.

其實呢D已經唔重要.
幾年後已經無人記得.
莫非布袋彈就係發射個布袋出去

咁發射個麻包袋出去笠住個暴徒好啊

回覆 引用 TOP

現場咁亂都好難証明, 不過個人認為布袋彈射穿眼罩應該唔可能

回覆 引用 TOP

連登作文又唔係第一日, 葵芳夠話毒氣室啦

回覆 引用 TOP

有圖有真相,睇下佢係咩人先!

回覆 引用 TOP

自已友用丫叉射爆

紙腰框常sin kai fa的姐撚卵tie,桶樣多的油涼,cher撚比以前跑得更遠省姐撚,撚呔撚!優ka姣馬卵tie

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 daimonster 於 2019-8-12 09:36 AM 發表

https://m.youtube.com/watch?v=4cTEg1-WUjY

25碼布袋弾, 2:55 開始睇, 中完係好似比野撞咁, 應該吾係定點爆缸, 而且有眼罩......
留意最尾, 義工返企個個大撻瘀哂.  吾知女傷者..... ...
Bk師兄幫手搵嘅圖

附件

105336c277bn477vncz27c.jpg(71.71 KB)

2019-8-12 11:03 AM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。