[政治討論] 有開布袋彈爆眼

有冇人有片影到佢中「野」的一刻?也強烈要求醫生出來交代傷者情況

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
示威者用的丫叉的威力大唔大?

咁多暴徒喺街,偏偏以為匿埋一邊嘅女蛇頭中彈,無論警方或暴徒射出都好,依啲係咪報應呢?
係咪連個天都覺得不滿呢?

曱甴要留意喇!

回覆 引用 TOP

正常人會諗到乜嘢事,偽旗行動!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skinbanana 於 2019-8-12 01:18 PM 發表

有啲白痴仔係要俾人串先安樂
布袋彈係可以致盲 但佢要幾近射?然後你夠唔夠膽答爆眼女冇帶眼罩?冇就即係臘腸連登造假抹黑
有嘅射到副罩 唔爛都爆眼 你不如話公安武僧隔山打牛啦。。。
然後冇一個記者影到警察開槍。。。連台灣人大陸人都識講 記者用鏡頭隊住班差佬。。。佢有冇尿滲你都拍到啦。。。又彈出彈入想話傳媒染藍?

講完駁唔到死都要話布袋彈殺傷力大。。。片都俾埋你。。。咁大你班豆腐做嘅義士 ...
應該要槍決咁對住隻眼罩先會爆成咁

呢單應該偽旗啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skinbanana 於 2019-8-13 01:25 AM 發表

我睇左幾次有線 你繼續吹?
你地反撲之前嘅cap圖
你睇嗰條片是剪接

熄燈,鎖門,爆大鑊
重回我論點
第三張 朝早話中彈嘅相
果粒係彈殼嚟?上面有招紙wo
彈殼喺槍堂度。。。

第一二張 明顯唔同左 變左布袋

咁都冇俾手腳?

附件

20190813_1a5da30e72206ebfd46aaVu1b10rSVLV.jpg(29.06 KB)

2019-8-13 09:59 AM

20190813_4f2438762332f6b99ea3w7zhK3Afvy3N.jpg(31.95 KB)

105336c277bn477vncz27c.jpg(71.71 KB)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-8-13 09:49 AM 發表

你睇嗰條片是剪接
我睇有線fb live...fb剪左四個鐘
有線屈你?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-8-13 09:30 AM 發表

應該要槍決咁對住隻眼罩先會爆成咁
攝住先高難道
做到嘅可以玩花式射擊 跳彈啲frd

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jloved 於 2019-8-12 08:06 AM 發表

布袋彈火力同普通彈一樣,只係唔用金屬做子彈,打中無咁大殺傷力,唔代表打中無事🤔
打中唔係咁樣傷, 唔好再屈警察

回覆 引用 TOP

個眼罩如果係大面積碎裂都可以話係布袋彈,但事實上係射穿窿喎?

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2019-8-13 10:31 AM 發表

個眼罩如果係大面積碎裂都可以話係布袋彈,但事實上係射穿窿喎?
一陣啲智將可能話差佬改裝粒布袋彈
削尖佢XD
等於警棍加環。。。
如果差佬想你傷啲。。。
佢只需要大力啲。。。。

引用:
原帖由 petermon 於 2019-8-12 12:56 發表

轉自fb:

引文: 我係爆眼女義士個阿哥,想同大家講啲野

首先想多謝大家關心,希望你地將呢份憤怒暫時放下,因為我要講出真相。

傷勢方面:
我細妹右眼全紫 腫到雞蛋咁大
右眼眼頭至眼袋位有好長既傷口 爛哂
剛剛深夜縫左針

根據醫生所講,傷勢嚴重,中彈附近既骨(鼻骨、眉骨 暫時知既係咁多)都碎哂
做左緊急手術 扶骨勉強扶到 因為多碎骨都有困難
毀容就一定
跟住就暫時連我都未知情況如何
&m ...
割蓆都唔會同情呀!眾籌先至係重點掛?

回覆 引用 TOP

主要系個眼罩質量差。 可能只系玩具級別,譬如war game 用品。 
個豆袋系卡系鏡面及圍邊之間, 這個破壞是合理的。 當鏡面受到極大衝擊時, 鏡面與圍邊脫離而衝擊物滑入裂縫進入眼罩裡面。  

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。