• 瀏覽: 3,350
  • 回覆: 21
有警察當市民是曱甴。竟說:「有啦曱甴」唔怪得遊行市民叫警察做:「狗」

總之不相上下

發展到依家,無野想講,還香港太平安靜安全就夠

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2019-8-11 11:25 PM 發表
有警察當市民是曱甴。竟說:「有啦曱甴」唔怪得遊行市民叫警察做:「狗」

總之不相上下
果然係文盲!

至少狗係人類最好ge朋友,曱甴?人人喊打!

引用:
原帖由 laputa_pl 於 2019-8-12 12:48 AM 發表
至少狗係人類最好ge朋友,曱甴?人人喊打!
十個差人,冇一個肯認自己係人類最好的朋友呢

講事實,做得警察就預左會被市民鬧,why?

警察是執法者,你亂過馬路,亂泊車,阿sir抄你身份證,然后交罰款,邊個市民仲笑得落?

執法者,依法拉人,邊D人犯法?咪市民law, 唔通外星人,拉左市民,市民會開心?

不過暴徒是另外一回事,幾乎全民共憤,連外國都定性為暴動,英國馬上提高警權......

七出國際

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-8-12 02:33 AM 發表
講事實,做得警察就預左會被市民鬧,why?

警察是執法者,你亂過馬路,亂泊車,阿sir抄你身份證,然后交罰款,邊個市民仲笑得落?

執法者,依法拉人,邊D人犯法?咪市民law, 唔通外星人,拉左市民,市民會開心?

不過暴徒是另外一回事,幾乎全民共憤,連外國都定性為暴動,英國馬上提高警權......

七出國際 ...
元朗白衫那班暴徒?

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2019-8-12 03:34 AM 發表

元朗白衫那班暴徒?
應該拉,同黑衣人一齊拉

集體打鬥是犯法的

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-8-12 03:36 AM 發表

應該拉,同黑衣人一齊拉

集體打鬥是犯法的
黑衣人攪立會要拉。白衫人打人亦要拉

人地打份工,都有情緒
不過再用差佬既錯誤操作去打勢政府
呢一招已經冇用
採你都傻,拉左至算
精神轟炸你四十八小時
再起埋其他曱甴
點都要有個突破點

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2019-8-11 11:25 PM 發表

總之不相上下
我只係見到一班暴徒由一開始就無視法律

引用:
原帖由 hk1215 於 2019-8-12 06:57 AM 發表

我只係見到一班暴徒由一開始就無視法律
包括元朗個班白衫黑社會至好

引用:
原帖由 漆哥 於 2019-8-12 04:01 AM 發表
人地打份工,都有情緒
不過再用差佬既錯誤操作去打勢政府
呢一招已經冇用
採你都傻,拉左至算
精神轟炸你四十八小時
再起埋其他曱甴
點都要有個突破點 ...
拉係對,歧視人當人係曱甴就不對

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2019-8-12 07:32 AM 發表

包括元朗個班白衫黑社會至好
無錯;但你要睇清楚,事件一開始班暴徒已經無視法律,打警察,破壞立法會,當時社會怎樣反應?

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2019-8-12 07:33 AM 發表

拉係對,歧視人當人係曱甴就不對
黑衣話警察係狗又對不對吖?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]