政界猛人揭林鄭底牌,政府策略已破

本主題由 motivation 於 2019-8-12 09:52 AM 移動
毒果文已破,暴徒點收科

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
以為係咩~
原來係飛機文

回覆 引用 TOP

睇完先知係毒果文章,浪費時間眼神幾分鐘。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aaxxaaxxaa 於 2019-8-11 10:01 AM 發表

虧呢個馮睎乾仲話係猛人0添,完全都摸唔透市民0既想法,有白衣人出手教訓下班乞衣幫,我地都不知幾心涼,唔識就唔好亂咁吹啦,人地會認為你無料到呀。 ...
到依家仲想宣傳白衫打平民
白衫打乞衣,幫人教仔咋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 149956402 於 2019-8-11 09:16 AM 發表

政界猛人揭林鄭底牌 - 馮睎乾

我發現,林鄭月娥越來越深不可測:作為一個特首,失蹤多日已經夠怪,一蒲頭就開記招,卻全部是廢話,令大家摸不着頭腦。她到底想浪費你的data,抑或消耗記者精力呢?沒有人知道。這天跟X先生吃飯,乘機向他請教:「到底林鄭想點收科?」X先生是一位非常熟悉政府方針和內部運作的人,以下是他的看法。

「點收科?等政府個劇本寫好,咪可以收科囉。」什麼劇本?X先生笑一笑,答道:「政 ...
呵呵, 幾有趣的故仔. 毒果作者自己作的? 定係美國作者作, 毒果翻譯員翻譯?

回覆 引用 TOP

使尻正界猛人咩!剩係香討都大把眼眉毛挑通猛人喇😁

回覆 引用 TOP

傳聞

回覆 引用 TOP

。。。。。「今次同2014年好唔同,當年警察只係唔清場,由得市民對佔領者反感,所以你冇咩咬得佢入。但今年警察犯嘅錯太大啦,只要你對準死穴係咁打,政府最後就要讓步。如果想堵塞呢個死穴,就一定要元朗地方勢力交人,呢個就係未傾掂數嘅地方。交幾多人,交咩人,告咩罪,有幾多好處…… 你估一兩個禮拜傾得完?傾唔完,咪要拖囉!」

我問:「咁獨立調查委員會有冇希望?」X先生說:「呢個就係劇本第二個未完善嘅位。獨立調查委員會,係社會最大公約數,有冇用唔好講,但政府要做,都先要解決人選問題。北京冇反對你搞獨立調查委員會,不過唔代表佢冇底線。近十幾年中聯辦對警隊有好大影響力,會唔會查到啲敏感資料呢?政府搵明顯係建制派嘅人查,係廢嘅,但稍有公信力嘅人,又肯唔肯妥協呢?呢度又係未傾掂數。樣樣都傾唔掂,林鄭可以應承你乜?」
政府一味拖,呢段時間示威者有咩要注意?他說:「政府知香港人怕暴力怕亂,又金魚記憶,齋拖已經成功一半㗎啦。只要打多幾次大交,大家就唔知道邊個啱邊個錯,最後示威者嘅支持就慢慢流失。依家連黑社會都出埋,呢班人冇道德底線,開片係其次,最陰毒係佢可以冒充示威者,抹黑年輕人……」X先生說的抹黑方法,我不便公開,但不難猜到。相比起黑警明刀明槍,更可怕的是黑社會陰招。我現在早一步寫出來,希望將來一般市民評論示威者時,務必運用批判思考,想想是否有人在「移屍嫁禍」 。。。。。。

講得好啱~! 示威者要小心西環搵爛仔「移屍嫁禍」

回覆 引用 TOP

又係毒果新聞

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

中央撐警,呢個時刻香港人都撐警。

回覆 引用 TOP

2047回歸,只有28年,政府有二萬億儲備,之後咩都唔做,每年稅收和支出當打和,都每年重有700-800億用!!!

回覆 引用 TOP

DLLM!原來係毒果文!浪費咗時間睇咗幾行

回覆 引用 TOP

膠文,經過七二一事件,撐警嘅會更加撐,因為係黑衫人入黎挑機嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 149956402 於 2019-8-11 09:16 AM 發表

政界猛人揭林鄭底牌 - 馮睎乾

我發現,林鄭月娥越來越深不可測:作為一個特首,失蹤多日已經夠怪,一蒲頭就開記招,卻全部是廢話,令大家摸不着頭腦。她到底想浪費你的data,抑或消耗記者精力呢?沒有人知道。這天跟X先生吃飯,乘機向他請教:「到底林鄭想點收科?」X先生是一位非常熟悉政府方針和內部運作的人,以下是他的看法。

「點收科?等政府個劇本寫好,咪可以收科囉。」什麼劇本?X先生笑一笑,答道:「政 ...
呢篇野係 X 先生寫比Y小姐

主題標籤 #林鄭月娥 #立法會
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。