• 瀏覽: 1,032,927
  • 回覆: 23
  • 追帖: 369
+241
支持大濕

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-11 12:38 AM 發表

其實我最近幾個帖都有連登仔靜靜雞咁睇,無出過聲,我係FEEL到的。
不過咁,我好多論點佢地都未必會睇得明,睇得明又不會接受,睇嚟無用嘅。
而且只睇呢個帖,唔睇我以前果D,根本會MISS咗好多嘢。
所以我最近都諗緊開谷,私下傾好過。 ...
大叔開谷請包埋小弟呀

引用:
原帖由 cap07 於 2019-8-11 08:16 PM 發表

所以好耐冇撳入fb,怕忍唔住手响fb公開同黃c親朋嗌交
我由小學同學到大學同學全部黃既都 delete 晒 , 電話都 block 晒

引用:
原帖由 33king33 於 2019-8-12 01:11 PM 發表

成斷片4分幾鐘,up 唔到上黎
請問師兄有冇 youtube link 或 upload 到上載網呀 我想 save 低 Thanks!!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-12 03:19 PM 發表
人民快評:止暴制亂,法律必須露出鋒利的牙齒
http://opinion.people.com.cn/n1/2019/0809/c1003-31286726.html

"警方嚴正執法是第一步,法官嚴正司法是第二步。在懲治暴徒一事上,警方和法官才是真正的命運共同體。“皮之不存,毛將焉附”,動搖了法治的根基,司法機關豈能獨善其身!非法“占中”案審 ...
有好多假髮九有明顯立場,可以點解決

引用:
原帖由 口琴 於 2019-8-12 04:42 PM 發表

係喎。 勁喎,可一次過告非法集會。但等夜啲先。 不過咁多人。係有排搞。

停曬交通』』自已行出黎囉,哈,或游水
好多人番機場,仲要24小時。而家停左機場升降我估夜少少十點可以行動掛

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-8-12 05:04 PM 發表

唔使18條,非法集結,最低消費社服,最緊要留名留姓得啦
社服唔夠喉

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-8-12 05:14 PM 發表

有傳機場的手機信號已經熄左...
證實左未

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-13 02:08 AM 發表
臨瞓前,想總結少少11-12/8呢兩日發生嘅事態發展。先講咗呢兩日嘅結論:
林鄭政府真係無政治人材,甚至無一個主要官員能從整個戰局去考慮,令今天平白錯失了機會。

1. 首先,11/8警方整日嘅行動都係成功嘅,但不夠乾淨利落。表露UC呢一步係令暴徒人人自危嘅,但有一點真係諗極都唔明,就係部分UC已現身,經過十幾小時後開記招,警方都應該預咗班黑記亂咁問,點解唔度埋個記招劇本,嚟應付班仆街記者,而且答 ...
即係會行駐軍法?

林鄭似趙子陽

引用:
原帖由 o12345o 於 2019-8-13 08:34 PM 發表
阻機場意義上其實同阻返工係冇大分別

阻返工已肯定係放血運動,所以已經唔敢再攪

但班天材轉向阻國際旅客以為比更大壓力政府

點知政府話停就停,大不了當打多幾埸風,損失對中央絕對可以承受

相反由你地阻得幾多日?阻機場要上千至萬人才有效,每日四點停10點冇車走,成千上萬人可以去得幾多日?日日行出東又行得幾多日?

最重要係最好阻夠多幾日,時間愈長民怨愈大,而且係國際級民怨,亦即係國際級放血,難得天 ...
班垃圾大部分都係學生,有部分又冇工番,佢地視“五大訴求”再加上“真普選”甚至“覆滅國家”為唯一追求,有甲曱甴頭講過佔領機場佢地可以長玩但政府唔得,佢地擺明就係要出老解

個人估計聽日前會出動

引用:
原帖由 shark150 於 2019-8-13 10:06 PM 發表
大家火還火,仲記得大叔講嘅大高潮嗎?

地方,相關人物,相關事件,中晒喇

要有一個地方係標誌性,暴徒有,受害者有,仲要係乜國藉都有,發生嘅事係係人見到都會即時可變超西3, 仲要live俾全世界人睇,呢個大高潮嘅威力,足以另深圳嘅救兵南下。 ...
神準

引用:
原帖由 y98141 於 2019-8-13 10:12 PM 發表

未, 仲比人圍緊
長時間缺氧大劑架

引用:
原帖由 口琴 於 2019-8-13 10:20 PM 發表
感覺林謝,今日說話內容有暗示。
過多幾日再搞唔掂,中央應會派無警或公安黎香港。控制完場面捉曬班人再交返畀香港政府

中美如個背後傾掂數。 係香港搞事班暴徒,會輸得好慘。 不過係抵死,所以好期待。。。好期待暴徒要還既日子。。。來臨 ...
趙紫陽的最後警告

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]