• 瀏覽: 1,032,688
  • 回覆: 10
  • 追帖: 369
+241
引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-10 07:38 PM 發表
去到今日,要引蛇出洞嘅人都引到差不多,係人係鬼,現時社會連街邊阿婆都分到,呢個對於央及林鄭政府繼續做嘢好重要。

新帖叫「大鳴大放、漁人收網」,表示中央開始收網,但呢個過程有機會會好漫長,因為引咗出嚟嘅黃人真係好多。止暴制亂,睇現時形勢,已經漸漸去到中後段,因為:

1. 8月6日央叫齊500幾個人大政協及建制派上深圳開會,已經講到好明呢次風暴有顏色革命特徵,中央可以有很多方法出手,包括出解放軍, ...
報到

但願如此, 快點回復平靜

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-10 08:14 PM 發表

可以講,除非阿爺用基本法18條及出老解,強制根治司法、教育、傳媒及公鞋員的黃色禍害,及23條立法,
否則嚟緊28年都只會係頭痛醫頭,腳痛醫腳,拖到2047一次過解決。 ...
但係咪可以即時叫現在班港台黃蓄每天坐係度不用生產, 好過繼續播毒, 直至肯以政府立場來報導,始終這應是政府喉舌

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-11 12:42 AM 發表

補充:我又無FB及IG,其他論壇又唔活躍,佢地起唔到我底嘅。
開group冇用,網上世界分唔到真假,大把黃曱甴扮藍絲

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-11 10:39 PM 發表

商與民鬥,先係大高潮。
未來一星期有機會上演。
商與民鬥是否指商戶交左保護費,應該受到保護?

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-11 11:24 PM 發表

有無link?
定又係FB傳?

就算係真,已成事實,民意已會否逆轉唔計得咁多。
佢做違法嘢,警隊開膠彈如果有問題,佢可以投訴,甚至搵老廉,有人理佢就得。 ...
有說是俾自己友鐵珠射返自己人

引用:
原帖由 藍斯貝利 於 2019-8-11 11:35 PM 發表
1) 明天唔少報章報北角打人 , 打記者

2) 個女仔 不過睇佢一身專業打扮都係走在前線的人 , 祝佢隻眼補得住平安無事吧。

3) 警察呢一日應該係2個月以黎最威的一日 , 開始有少少俄羅斯 , 美國防暴的味道啦 , 雖然仲差好遠 , 不過真係硬左 , 邊估到會殺入地鐵站拉人呢?

4) 如我無睇漏 今日一個泛民都唔見 ...
明天犯民班狗會出來抽水

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-12 10:21 AM 發表

現在佢地係人鬼都分唔到,恐懼蔓延,睇吓有幾多頂得到。
恐懼,就係心戰嘅高級運用。
昨晚銅鑼灣只係用咗十個八個臥底阿sir, 就搞到曱甴人人自危。
...
又引來一批和理非的曱甴主人譴責,這類文宣會否又引來形勢逆轉?

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-12 07:06 PM 發表

只係機場清場,無用架。
我明白有人提倡所謂焦土派或攬炒派,但我從來不相信係咁。
我嘅睇法很簡單,一係唔好出手, 一出手就要獅子撲免,盡哂全力,一次過消滅對方勢力。
只要行動夠快,根本就不會攬炒。大忌就是拖拖拉拉。 ...
我覺得起碼捉左跟暴徒入垃圾會的犯民議員先, 覺得他們是串謀, 入到去唔見阻止破壞, 同串謀有咩分別?

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-13 05:49 PM 發表

連續兩日停飛

蕭若元說和理非得到最大勝利, 因為你唔動手,冇人動到你, 以這迫中央妥協。

我反而覺得連飛機口弄都搞, 應會加速中央平亂的決心

引用:
原帖由 任青雲 於 2019-8-13 07:24 PM 發表

霸佔阻人去路 不是非法霸佔?
聽個ON鳩老野鳩UP
真係唔知想點,星期日打完曱甴後,好驚好驚咁

引用:
原帖由 任青雲 於 2019-8-13 07:28 PM 發表

等牠們亂衝
之後破壞
封幾個月機場
反對派自困
不停在鏡頭前喊我知錯啦
我想睇毛婆道歉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]