• 瀏覽: 1,032,615
  • 回覆: 7,579
  • 追帖: 369
+241
引用:
原帖由 香港人1號 於 2019-8-10 07:54 PM 發表

港聞

國泰發通告指將向內地提供機組人員名單

1小時前 

觀看新聞片段

【Now新聞台】中國民航局向國泰航空發出重大航空安全風險警示,國泰向員工發通知,促請他們配合內地當局的要求。

國泰航空的告示指,預料航班在內地將面對更頻密的檢查,為避免航班延誤,機組人員應配合當地部門的檢查,國泰亦會應中國民航局要求,提交飛往內地或飛越內地領空的機組人員名單。

國泰提醒員工,機 ...
跪低

引用:
原帖由 bchan77 於 2019-8-10 08:12 PM 發表

但東方話國泰拒絕交名單喎
最好就唔交,星期一起碼跌三成

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-8-10 08:14 PM 發表
支持大叔新舖
問下大叔最近幾單新聞,
對後市會唔會有影響
1. 鴻蒙上線
2. 吉爾吉斯內亂
3. 印巴喀什局勢升溫
嘩,你呢3個問題,大問題嚟,HOLD多一兩日,我搵D料先答你。

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2019-8-10 07:51 PM 發表
支持大叔,今天警方的行動進取左,劉Sir果然厲害,沙田果度清緊場,國泰聽聞暫時仲企得好硬,但有師兄分享過香港四圍都係中國領空,仲企硬除左摺埋 ...
港澳辦撐警
成都足球比賽觀眾高度支持港警
加埋劉sir回巢揸旗發板
前線直頭士氣高昂

支持好帖!

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2019-8-10 07:53 PM 發表
修例風波:民航局發安全警示國泰跪低  機師停職另炒2員

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190810/bkn-20190810164806482-0810_00822_001.html

清算時刻到 ...
炒咁少人?阿爺會滿意嗎?

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2019-8-10 07:53 PM 發表
修例風波:民航局發安全警示國泰跪低  機師停職另炒2員

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190810/bkn-20190810164806482-0810_00822_001.html

清算時刻到 ...
正面示範

引用:
原帖由 chungkingpun 於 2019-8-10 07:52 PM 發表
話說看到有報導新城市被甲甴佔領 我真的想說句「扺死」
我要睇掟磚爛玻璃啊
成班柒頭齋鳩坐涼冷氣
做到厭啦仲想搏make noise

引用:
原帖由 Q仔bb 於 2019-8-10 08:17 PM 發表

炒咁少人?阿爺會滿意嗎?
阿爺做嘢,從來唔急

引用:
原帖由 香港人1號 於 2019-8-10 07:54 PM 發表

港聞

國泰發通告指將向內地提供機組人員名單

1小時前 

觀看新聞片段

【Now新聞台】中國民航局向國泰航空發出重大航空安全風險警示,國泰向員工發通知,促請他們配合內地當局的要求。

國泰航空的告示指,預料航班在內地將面對更頻密的檢查,為避免航班延誤,機組人員應配合當地部門的檢查,國泰亦會應中國民航局要求,提交飛往內地或飛越內地領空的機組人員名單。

國泰提醒員工,機 ...
國泰港獨黃絲被一鑊Q起

支持大叔💪🏼

國泰第一個被點名,又立刻回應及炒人以正視聽,相信會有機構要被跟隨。

希望大叔可以分享一下,香港以後可以點行

引用:
原帖由 艾萊尤利斯 於 2019-8-10 08:15 PM 發表

跪低
點到CX唔跪

今次見到一個好大問題,周圍為人父母既好多講仔女俾人叫左去遊行,家庭關係破裂。幫年輕人講到今次唔抗爭就世界未日咁,今次就算搞完靜返落來。個定時炸彈要諗辦法拆左佢。洗腦太勁

國泰跪低了,交左三個人,等睇阿爺收唔收貨。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-10 08:17 PM 發表
正面示範
大叔, 想問洩漏客人資料 當時人 or 國泰係咪可以報警?
唔知有冇 有心人 會送佢地一程

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]