• 瀏覽: 8,617
  • 回覆: 60
  • 追帖: 2
+8
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2425535194391716&id=1649274265351150&sfnsn=mo

曱甴就係做D鬼鬼鼠鼠動作

正義的哥哥給個讚你😊

真漢子
希望佢有上香討,真心同佢講聲 "感謝你,你講出咗我地心聲"

d記者乜春水準呀,比人講到口啞啞走黎捉人叫人講中文,小學雞嘈交呀依家,邊間報館請呢d白痴呀

正義哥哥. good .

有人話嗰200萬人喎,俾我就答佢點解咁蠢會信民陣講嘅數字,我就會話只信警方話嘅30幾萬。
如果佢地問我有乜證據,我就反問佢地點證明到有200萬囉。
即使要我解釋,我都會用交通運載量,同港鐵公佈嘅6月份總乘客量數據去反駁佢地。
根本最多一次嘅數字都只係30幾萬,講到200萬嘅人係白痴,傳媒咁報亦係白痴,而嗰個問得出口嘅,如果對住我,我即時窒到佢死啦。

正義英勇的IT男,更顯得班妓者垃圾,小學雞,吾專業,吾中立。香港人地方就要講廣東話,真係笑C人,英文吾好就咪做妓者,垃圾!

真香港人 要企出來了

引用:
原帖由 zeroyy 於 2019-8-9 10:42 PM 發表
真漢子
希望佢有上香討,真心同佢講聲 "感謝你,你講出咗我地心聲"
曱甴今天夠膽打警
後天夠膽燒市民。
唇亡齒寒
一定撐警。

附件

67752648_2259043664144686_2206104114729844736_n.jpg(162.75 KB)

20190805_21debc133720f8b3e0931S1OkVawR3gn.jpg(156.99 KB)

型,光明正大已令班妓者語塞

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-8-9 11:06 PM 發表

有人話嗰200萬人喎,俾我就答佢點解咁蠢會信民陣講嘅數字,我就會話只信警方話嘅30幾萬。
如果佢地問我有乜證據,我就反問佢地點證明到有200萬囉。
即使要我解釋,我都會用交通運載量,同港鐵公佈嘅6月份總乘客量數據去反駁佢地。
根本最多一次嘅數字都只係30幾萬,講到200萬嘅人係白痴,傳媒咁報亦係白痴,而嗰個問得出口嘅,如果對住我,我即時窒到佢死啦。 ...
點解用交通運輸量同地鐵的載客人數去解釋,果班係被迫罷工,唔應該計算入去。

正義男

呢個男人說話算係中立同有邏輯,真是高下立見。真是登果個要人說廣東話既人難堪,無野反駁人就叫人說廣東話。

其實呢班新聞從業員完全無需要追問呢位先生任何問題因為佢地已經把佢地既立場放到問題裏. 被訪問的市民講佢地都聽唔入耳...Waste of time, it is really shame on them, 完全唔中立....

引用:
原帖由 katherine_Aust 於 2019-8-9 11:26 PM 發表

點解用交通運輸量同地鐵的載客人數去解釋,果班係被迫罷工,唔應該計算入去。
你搞錯啦,6月9日同6月16日係遊行嘅,唔係罷工喎。
民陣聲稱6月9日有100萬人參加,而6月16日則有200萬人參加,我話用交通運載量同港鐵6月總乘客量統計資料,係證明嗰兩次遊行示威根本無可能有咁多人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]