• 瀏覽: 3,322
  • 回覆: 22
+2

愛國是愛國民,當中包含維護中國人民的人權。
政權一旦剝奪中國人民的人權,便不是愛國的政權。
泛民為香港及中國人民爭取人權,便是真愛國民,便是真愛國了。
走啦曱甴

低能,肥老黎自己公司都救不到,美國總統侵侵都救不到美國經濟。靠連登救到香港經濟,有冇人信

引用:
原帖由 liberale 於 2019-8-8 10:47 AM 發表
呢個笑話,冇人笑喎?靠班傻人?

引用:
原帖由 liberale 於 2019-8-8 10:47 AM 發表
你不旦政治盲, 更是經濟盲
回歸後特區政府政府搞活經濟 外匯基金, 股票及樓宇銷售稅, 開放自由行帶動香港各行各業受惠, 年年有豐厚盈餘, 經常退稅退差餉, 還富於民。
暴民日日搞破壞嚇走遊客, 連累政府要撥出大額維修被暴徒破壞過的地方.........
你顛倒是非, 是民陣最差打手

引用:
仲有加埋 人地要返工帶動經濟。但班人阻人返工攪禍經濟。

過主啦!扑街冚家剷!

引用:
原帖由 refugee 於 2019-8-8 12:19 PM 發表

佢地呢啲搞『時伐革命』既係咁上下
水電問題佢地都冇本事搞呀, 竟敢講救經驗? 樓主買棺材唔知地

佢地真係走火入魔,咁既歪理都講得出

問緊阿媽攞零用錢嘅人講經濟

引用:
黑色部份欠了

破壞法治 - 影響全港 - 長遠
致無政府狀態 - 整死全港 - 永久  

紅色部歪曲和誇大一些事實:

逃犯條例,根本未有更改和實施
元朗樓價亦無大跌,連小跌也說不上
從沒有外資說過警員執法影響投資,反而暴徒破壞行為已影響旅遊和小商戶
DQ了垃圾議員幫納稅人慳錢,唔使比錢班人渣做馬騮戲
遊行暴亂破壞公物,最後又是納稅人埋單,復修立法會、街燈、鐵欄,全部都係錢
填海賣地可以增加供應,又可賺錢,只有地慘霸權走狗先會阻礙造地,使樓價十萬蚊呎

結論:寫呢篇野果條友,不是低能,就是地慘霸權走狗!!!

最大問題五大訴求,只不過想落政府面,同埋政府投降!

冇提出任何實質改變香港政策!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]