[其 他 討 論] 幾個黑警。。。令千人入獄。。。值得咩??

幾個黑警。。。令千人入獄。。。值得咩?? E-mail 此主題給朋友

黑警就一定有。。。社會一定有黑暗面。。。不過點判先。。。最多咪話執法不當。。。革職守行為等等。。。認罪既分分鐘都係守行為。。。社會服務令個D。。。而激進示威者呢??。。。暴動罪。。。非法集結。。。刑事毀壞。。。襲警。。。擾亂社會秩序。。。認罪都單單粗野。。。如果係拾零歲仔都話可以輕判下。。。有D人話義意重大。。。我都希望有奇蹟。。。呢刻我都唔知講咩好。。。只能食下花生飲下啤酒睇下直播。。。以上係一個普通市民既心聲

熱賣及精選
引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-8-7 12:39 AM 發表

黑警就一定有。。。社會一定有黑暗面。。。不過點判先。。。最多咪話執法不當。。。革職守行為等等。。。認罪既分分鐘都係守行為。。。社會服務令個D。。。而激進示威者呢??。。。暴動罪。。。非法集結。。。刑事毀壞。。。襲警。。。擾亂社會秩序。。。認罪都單單粗野。。。如果係拾零歲仔都話可以輕判下。。。有D人話義意重大。。。我都希望有奇蹟。。。呢刻我都唔知講咩好。。。只能食下花生飲下啤酒睇下直播。。。以上係一 ...
你究竟講緊乜?

引用:
原帖由 鴨江春 於 2019-8-7 12:41 AM 發表

你究竟講緊乜?
睇見咁多人衝。。。認真就輸了

引用:
原帖由 鴨江春 於 2019-8-7 12:41 AM 發表

你究竟講緊乜?
你有咩感受

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-8-7 12:39 AM 發表

黑警就一定有。。。社會一定有黑暗面。。。不過點判先。。。最多咪話執法不當。。。革職守行為等等。。。認罪既分分鐘都係守行為。。。社會服務令個D。。。而激進示威者呢??。。。暴動罪。。。非法集結。。。刑事毀壞。。。襲警。。。擾亂社會秩序。。。認罪都單單粗野。。。如果係拾零歲仔都話可以輕判下。。。有D人話義意重大。。。我都希望有奇蹟。。。呢刻我都唔知講咩好。。。只能食下花生飲下啤酒睇下直播。。。以上係一 ...
咁夜就唔好飲啤酒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-8-7 12:43 AM 發表

睇見咁多人衝。。。認真就輸了
你喺現場?
點解你叫佢哋做黑警?

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-8-7 12:44 AM 發表

你有咩感受
我覺得今晚警察做得非常之好,我要強烈譴責浸大呢間仆街大學。

仲要譴責浸大有一個老虔婆,揸住支咪,唔知乜嘢人,正八婆!

啲家長送啲仔女去讀大學,入咗浸大之後,而家全部有案底,出嚟可以做乜嘢?
你認為政府、銀行會請有案底嘅人?

所以,我要強烈譴責浸大呢間仆街大學!
而且,我響應北京港澳辦嘅呼籲,要表揚今晚嘅警察!

我今晚完全見唔到有黑警,你見到嘅話,請post出嚟!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鴨江春 於 2019-8-7 12:54 AM 發表

你喺現場?
點解你叫佢哋做黑警?
假設性問題。。。作為一個投資者要計算所有可能性

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-8-7 12:57 AM 發表

假設性問題。。。作為一個投資者要計算所有可能性
如果要成為一個成功嘅投資者,根本就唔應該有偏見。
你上面嘅黑警言論,已經充滿偏見。

引用:

我而家明你講乜啦,我有睇過拘捕果條片。
你究竟有冇做過research,究竟知唔知深水埗賣緊嘅雷射槍係點樣?

引用:
原帖由 鴨江春 於 2019-8-7 01:04 AM 發表

我而家明你講乜啦,我有睇過拘捕果條片。
你究竟有冇做過research,究竟知唔知深水埗賣緊嘅雷射槍係點樣?
👍問得好

解鈴還需系鈴人~柒9落區!!

恭喜公狗靠屎忽碌柒發大財~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ajumma 於 2019-8-7 01:07 AM 發表

👍問得好
因為我幾年前有去深水埗搵過雷射槍,差唔多間間賣嘅雷射槍都係強力到非法,佢哋全部都係偷偷摩摩咁賣。

我當時係想搵支做presentation嘅雷射槍,但係佢哋話俾我知,我要咁弱嘅,佢哋就冇啦。

如果上網Google,可以見到台灣有一條youtube,有個教授示範一支雷射槍,可以一次燒穿/爆十幾個氣球。

其實依家暴動用緊嗰啲雷射槍,尤其是藍色嗰啲,真係武器。

引用:
原帖由 鴨江春 於 2019-8-7 12:59 AM 發表

如果要成為一個成功嘅投資者,根本就唔應該有偏見。
你上面嘅黑警言論,已經充滿偏見。
有冇黑警將來個官就會判。。。我都講左有既情況

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-8-7 01:21 AM 發表

有冇黑警將來個官就會判。。。我都講左有既情況
如果你真係以一個投資者去睇,咁你就應該將佢套入股市咁諗,嗰市根本就老千局。
亦即係話警察冇分黑白、法官都冇分黑白,你花精神去偏見某一類人,只會令你判斷錯。

回覆 引用 TOP

30 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。