• 瀏覽: 6,858
  • 回覆: 89
+5
https://new.qq.com/omn/20190803/20190803A06RL600.html

新一輪軍備競賽又開始了。

米軍同中國民企鬥?

美國華會喺澳洲部署中程導彈 咁中國都可以喺委內瑞拉部署中程導彈 睇下講唔講掂數 美國要咁樣玩 如果中國一樣咁樣玩 可能仲太平添

美國財政已經咁緊拙,究竟支唔支持倒新一輪軍備競賽㗎? 今次佢極有可能畀自己拖死!

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-8-4 05:43 PM 發表
美國華會喺澳洲部署中程導彈 咁中國都可以喺委內瑞拉部署中程導彈 睇下講唔講掂數 美國要咁樣玩 如果中國一樣咁樣玩 可能仲太平添
梗係唔得啦!美國呢啲極權國家不嬲都係只許州官放火不許小民點燈 !

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-8-4 05:43 PM 發表
委內瑞拉而家驚緊比美國打,比中共國部署即比位人入。

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-8-4 07:06 PM 發表

美國要打一個國家需要理由的嗎?伊拉克的大殺傷武器搵到未?

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-8-4 07:06 PM 發表

美國幾時都話要打委內瑞拉㗎啦 有冇停止過呀 如果有中程導彈 美國仲敢唔敢打委內瑞拉先係一個問題 好過成日畀人威脅呀 蠢嘅人係唔會明白嘅

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-8-4 07:30 PM 發表

美國幾時都話要打委內瑞拉㗎啦 有冇停止過呀 如果有中程導彈 美國仲敢唔敢打委內瑞拉先係一個問題 好過成日畀人威脅呀 蠢嘅人係唔會明白嘅
咁你部署左,美國更加大條道理打你,俄羅斯都保你唔到。
同埋中共在果區無乜力量和盟友,美國封鎖你都夠。
相反美國在亞洲有相當軍事力量和盟友,就算越南都歡迎美軍,中共在亞洲封鎖唔到美國,這個就是形勢。

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-8-4 07:53 PM 發表

相反美國在亞洲有相當軍事力量和盟友,就算越南都歡迎美軍,中共在亞洲封鎖唔到美國,這個就是形勢。 ...
同米國一樣可以是核彈頭。只是短彈,米國九成硬食。

只要有彈能到米園本土,米金就脆弱。

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-8-4 07:53 PM 發表

相反美國在亞洲有相當軍事力量和盟友,就算越南都歡迎美軍,中共在亞洲封鎖唔到美國,這個就是形勢。 ...
所以話你傻傻地 喺南海部署咗第一島鏈 中國已經唔怕美國嘅海軍 使乜俄羅斯保呀 行近啲南海島嶼 中國已經可以驅趕 點打都唔怕你 你講中國冇朋友 美國喺亞洲 有邊個國家會因為美國針對中國 夠膽同中國開火 講出嚟 真係要打 只有美國對中國 其他國家只會喺度睇 喺中國裏面同美國打 而家夠膽講 美國輸梗 如果唔係 中國點會有十年前冇嘅底氣 你仲停留喺十年前

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-8-4 10:22 PM 發表

所以話你傻傻地 喺南海部署咗第一島鏈 中國已經唔怕美國嘅海軍 使乜俄羅斯保呀 行近啲南海島嶼 中國已經可以驅趕 點打都唔怕你 你講中國冇朋友 美國喺亞洲 有邊個國家會因為美國針對中國 夠膽同中國開火 講出嚟 真係要打 只有美國對中國 其他國家只會喺度睇 喺中國裏面同美國打 而家夠膽講 美國輸梗 如果唔係 中國點會有十年前冇嘅底氣 你仲停留喺十年前 ...
嘩聽你講,真係厲害了,我的國拍續集

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-8-4 10:38 PM 發表

嘩聽你講,真係厲害了,我的國拍續集
咁嘅回應唔合格 反駁我講嘅嘢 先至係討論 你講嘅嘢我都係反駁 亞洲有邊個國家 會因為美國同中國開火 或者簡單啲 低一個層次 唔同中國做生意 我睇你搵天光都搵唔到

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]