• 瀏覽: 11,932
  • 回覆: 8
+3
風繼續吹
傳說中嘅ws19 出左先講啦

傳說上艦係殲35,30噸+, 用ws10等ws15
從頭開始,同fc31 完全無關

兩個傳說,以我對601嘅理解,一律

引用:
原帖由 kingking99 於 2019-8-5 12:25 PM 發表

中國一向強調兩條腿走路,一間以自主研發為重心,另一間模仿改造,一條路不通也有後備頂上,事實上601和611都經常有技術交流,現在601也搞自主研發,要不是601心有不甘,就是已經可以靠模仿吸收到的技術已經不多了 ...
中國幾時強調過兩條腿走?

80年代軍隊要忍耐,601 蘇27引進 資金以千億計
殲8出左改幾改出左8院士
最出名一句叫「修改原始設計,慎之又慎」
即係幾衰都唔敢改

611 靠改殲7過活,手頭項目完左就解散
原本係冇殲十項目,係601殲13 二代半
唔係有 十分鐘大逆轉 ,空軍破天荒要求出標,611 冇左啦

強調兩條腿/高低配 係 601連輸 殲十殲二十 等死出嘅公關文
一間40年冇自主研發戰機嘅601
殲20個機尾原本係分判比601做,理由係得佢做過重型雙發,結果一鑊屎,611重新自己做過

601最近先重組設計部門,40年喇
佢造得出31,得,洗橫手經中航 問611擺料實得

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-8-5 09:35 PM 發表

更正番先,負責Su-27系列發展嘅係601。
Thx

引用:
原帖由 69780501 於 2019-8-6 01:15 AM 發表

j15照抄原型機當然有d先天不足,不過還可用,飛控問題老揚去指導修改后可能解決了,暫沒有傳出什么負面消息。
楊偉本身係飛控出身
飛控所攪唔店嘅全電傳數字飛控都比佢攪得店,仲要係百冇時代嘅殲10項目

引用:
原帖由 機龍 於 2019-8-14 06:53 PM 發表

中國經濟增長保六仍領跑全世界

003 離完工有大約兩年幾,距測試交付三、四年,重有時間可以考慮
一般海航比空軍遲幾年買新機如J-10AH
到時睇下海航有冇J20H 都估倒大既

引用:
原帖由 69780501 於 2019-8-14 08:09 PM 發表

空軍至少列裝150-200架先輪到海航,以4條生產線計需時3-4年。
差唔多啦
依家都估計有4-50架
三年後海軍應該輪得到貨

引用:
原帖由 plane 於 2019-8-15 01:34 PM 發表

中國 GDP 數字大陸人自己都唔信, 水份高. 問題預期中國經濟未來減速, 今年六後年是否五? 十年後如何? 美國養得起都係靠印美金, 佢無得印一早得返一二艘航母啦. 中國生產成本較美國低, 但是如果經濟未來不樂觀沒有可能養五六艘之多, 其他軍種會質問是否錢全落入海軍上.

https://www2.hkej.com/instantnews/china/article/2220990/%E ...
水份高極都係世界第二大經濟體
曾長假極都大過美國
五年一艘航母好多咩?
當佢福特價都係廿億美金一年
利比亞一次 徹僑,投資Total loss 都唔止啦
保障自己利益,只有自己嘅實力先係最可靠
山高黃帝遠,冇航母,邊個賣你賬?
一帶一路投資先係戲肉

引用:
原帖由 plane 於 2019-8-16 12:16 PM 發表

仲一帶一路? 你活在 2013 年嗎?一帶一路現時係 「贏粒糖輸間廠」, 好遠既未來有一些好處俾你, 全部未發生, 眼下先需要提供大量資金技術人才, 合作國全部想要你著數跟住走數. 你可以話要航母佢地先聽話, 唔通到時炸人地國家咩?

當年二戰美國幫歐洲復甦係知佢地有實力, 中國幫果啲都係扶不起的阿斗. 無疑幾單事件如利比亞, 伊拉克, 伊朗....要航母保護石油, 但都與一帶一路唔一定有 ...
你仲活喺世界大同烏托邦?
單係印度玩下野,石油就要運路行多幾多倍路程?
中國出口大部分紅馬六甲印度洋去歐洲中東
關卡重重

有航母利比亞洗鬼徹橋,邊個敢郁手就炸佢老巢
冇航母有殲20都係鞭長莫及

引用:
原帖由 plane 於 2019-8-16 12:49 PM 發表

好多野係人都知, 但係要做到先得架. 我而家都想去哈佛大學或者買架法拉利, 我都知好啦. 而家係咪十單九單既一帶一路都係衰左先?
唔關一帶一路事、咁中國洗鬼要航母
航母就任保障海外投資同利益
英國乜都cut都要死隻航母出泥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]