• 瀏覽: 967,700
  • 回覆: 7,509
  • 追帖: 366
+393
引用:
原帖由 skymachine 於 23/8/2019 00:49 發表

大嘅仆街啲,唔係佢03年出賣阿爺香港,香港會有今日?
撈錯咗,已改返係大嗰個仆街!

引用:
原帖由 神..六 於 2019-8-23 12:46 AM 發表

40歲以上放行,30樓下踼鳩佢個"口急",大罵死蟑螂......
我fb最少有6、7個40以上的曱甴

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-8-23 01:00 AM 發表

其實而家講全世界玩貨幣戰,所謂既貶值係可以指兩方面 1.)兌其他主要貨幣貶值  2.)對商品價格貶值

表面上主要講第1項,其實現在大家想做的係2項都要做??

因為現今的金融系統還以美元為主,商品報價也係

如人民幣兌美元貶值,而同一時段以美元計的金價上升左200美元

即以金價來計,人民幣的貶值比美元大,即所有債務壓力就會全部轉向美元

以前有講法話,如果中國巳可以操控 ...
阿爺直頭係自己個場(上海金)點玩都得啦。imf班鬼頭阿支阿左嘅話,阿爺咪指住個場話硬野狂升係自由市場決定,買賣兩家決定嘅,硬野升,變相人仔縮水,咬阿爺唔入喎。

佢老美加息縮表,減息停縮,開機印錢巳經全部由阿爺操控。

我估最先出手係英國佬。

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-8-23 01:12 AM 發表

我fb最少有6、7個40以上的曱甴
四十以上多數要養家,都衰撚到做拉車仔玩螞蟻搬家咯,為d女忍及小朋友,放過佢喇......

501頁,明天又第4新舖了......

引用:
原帖由 神..六 於 2019-8-23 01:34 AM 發表

四十以上多數要養家,都衰撚到做拉車仔玩螞蟻搬家咯,為d女忍及小朋友,放過佢喇......
嗰d有單身狗男/女、基佬或結左婚冇仔女

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-8-23 01:39 AM 發表

12339 幫到你~
其實我好想篤灰,但我暫時未做得出,但我已cap定圖!

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-8-23 01:00 AM 發表

其實而家講全世界玩貨幣戰,所謂既貶值係可以指兩方面 1.)兌其他主要貨幣貶值  2.)對商品價格貶值

表面上主要講第1項,其實現在大家想做的係2項都要做??

因為現今的金融系統還以美元為主,商品報價也係

如人民幣兌美元貶值,而同一時段以美元計的金價上升左200美元

即以金價來計,人民幣的貶值比美元大,即所有債務壓力就會全部轉向美元

以前有講法話,如果中國巳可以操控 ...
請教C兄,

請教何解?

引用:
原帖由 toffee11 於 2019-8-21 08:20 PM 發表
最近, 見大家都討論在大灣區買樓, 而我最近在珠海買了一套房, 跟大家分享一下

1.       限購
中山已沒限購, 每人可買一套(也好似2套, 我不太肯定),但要先有半年社保. 即是, 如果睇中, 就先下定3成首付, 然後代理可幫買社保, 費用約17000元, 之後等7個月左右, 就可比埋尾數成交
珠海就完全沒限購, 只要你是港澳人仕, 在大陸沒買過房, 就可買一套, 最多按7成,  ...
good ar

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]