• 瀏覽: 1,656
  • 回覆: 14
成立獨立調查委員會,查明全件事的真相,
還白警一個公道。

引用:
原帖由 超能量 於 2019-8-3 11:47 AM 發表
反對派堅持成立獨立調查委員會,其實是泛民設下的巨大陷阱,可即時令暴動和暴徒的定性中性化,未有調查結果前只能改控阻街等較輕罪名,消除泛民煽惑人們暴動的一大阻力,也可令暴徒獲釋,一次過滿足三項訴求!
成立獨立調查委員會,不斷傳召警員作供,可以虛耗大量警力,令警隊每周對付暴動的實力大為削弱。警察對付暴徒亦被綁手綁腳,大受掣肘。如此便能消除香港唯一維持治安的力量,港獨暴徒和泛民反對派更加有恃無恐、為所欲為 ...
點解會中性化?
調查委員會係查已發生的事,同將要發生或未發生的事無關呀!
用你的邏輯,警察未查完一件案,其他案件全部中性化呀。

明顯係社會主流意見,
林鄭根本唔理。
不斷推銷無公信力的警監會調查。

支持成立獨立調查委員會,查黑記,黑師,黑社工,以及肥老黎

引用:
原帖由 melodychung 於 2019-7-30 11:37 AM 發表
還白警一個公道。
反對派要成立獨立調查委員會,就係得到警察濫用武力濫捕這結果,如果出來結果不一樣,你估佢哋會甘心嗎?會停止攪事嗎?

反對派只會輸打贏要

引用:
原帖由 melodychung 於 2019-7-30 11:37 AM 發表
還白警一個公道。
把黑警毒血一律清理出去。。。

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-9-19 03:13 PM 發表

反對派要成立獨立調查委員會,就係得到警察濫用武力濫捕這結果,如果出來結果不一樣,你估佢哋會甘心嗎?會停止攪事嗎?

反對派只會輸打贏要
事實片段已好清楚,是要有人入獄

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-9-19 03:51 PM 發表

事實片段已好清楚,是要有人入獄
你呢D咪未審先判囉!既然你哋反對派都已經認定有罪,還需要成立獨立委員會嗎?做大龍鳳嗎?
還有立場行先,只看對自己有利片段,完全忽視其他片段,呢D叫民主喎!
有人要入獄你講得冇錯,拉咗千幾人梗有人要入獄。

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-9-19 04:19 PM 發表

你呢D咪未審先判囉!既然你哋反對派都已經認定有罪,還需要成立獨立委員會嗎?做大龍鳳嗎?
還有立場行先,只看對自己有利片段,完全忽視其他片段,呢D叫民主喎!
有人要入獄你講得冇錯,拉咗千幾人梗有人要入獄。 ...
呵呵,有人犯罪就要入獄,我有講是誰嗎?

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-9-19 04:22 PM 發表

呵呵,有人犯罪就要入獄,我有講是誰嗎?
你立場咁清晰,黑警前黑警後。斷估唔會話曱甴要入獄掛? 係就大大聲講喇!

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-9-19 03:49 PM 發表

把黑警毒血一律清理出去。。。
好呀!

暴徒莽想反客為主將原告屈成被告,警方有法律賦予使用武力執法權力,認為有唔妥可以去監警會同警察投訴課投訴,再成立獨立調查委員會係多鬼餘。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]