• 瀏覽: 41,419
  • 回覆: 9
  • 追帖: 3
+5
已有城巴車長講咗會專登炒車,估唔到真係咁撚癲

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-7-30 10:38 AM 發表 
呢d事件應該等警方調查完再說

如果真係班人搞事搞出來,自然鬧暴佢

如果真的是意外,就變成放假消息,跟那班暴徒沒有分別
班巴士佬講左話會玩專登炒車,今朝已知最少2單

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0730_00822_001.html

引用:
原帖由 cleverforever 於 2019-7-30 10:59 AM 發表
又會咁啱今日撞巴士咁多單,有古怪!
好彩無撞到碌落山涯!
班巴士佬痴L線,揾d乘客條命較飛!!!!

del

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-7-30 11:01 AM 發表

警方自然會查究竟係唔係,難不成你並唔信任警方,要代替警方宣布?!?
我剩係知班巴士佬玩野,但就揾乘客條命陪葬。同泛民,乞兒人一樣為自利益,揾人笨柒

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-7-30 11:13 AM 發表

除左班暴徒嫌香港唔夠亂之外

家陣仲有班人嫌香港唔夠亂,警方未公布就制造恐慌
等警方公報乜嘢?
個個非法賽車炒咗之後,都話避狗㗎喇,跟住冇事

唔通你覺得個巴士佬會話:「係呀,我係專登唔收油撞埋去㗎。」

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-7-30 11:20 AM 發表

而家d巴士裝晒cam之類東西

警方可以判斷到究竟係唔係意外
睇cam有咩用?明明dup得到,我都專登踩細力d迫力

今朝已經有一個專登撞咗塞條單程路,跟住就同警察講話誤將油門當迫力。 司機仲早有準備帶曬口罩

搭巴士要自求多福,遇着班顏色班士佬,隨時揾你條命較飛。真係好L恐怖

引用:
原帖由 054D 於 2019-7-30 12:50 PM 發表 

今年城巴 967/969 已經炒車死左兩個司機, 無司機想自己家破人亡

收下口啦唔該

黑衫無野可以輸, 巴士司機係中年先入去做, 但求兩餐JAR
大埔九巴車禍 車長遭改控19項誤殺罪
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1010_00822_001.html

唔係個個巴士佬都係正常人

引用:
原帖由 054D 於 2019-7-30 12:56 PM 發表

呢單唔係正常lor, 你有証據話呢單巴士司機唔正常?

我個人好討厭一d 連常識都無的謠言
係咩? 但嗰啲葉富當葉虎,膠索當鐵環嘅post唔見你出聲嘅??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]