• 瀏覽: 41,408
  • 回覆: 228
  • 追帖: 3
+5
引用:
原帖由 tgb1 於 2019-7-30 12:09 PM 發表
城巴縱容司機開快車,就算你哋投訴佢哋,都唔會處理唔會畀到咩答案,所以佢哋啲司機鍾意點就點揸冇王管 , 你坐佢架車有乜意外 死嘅唔係死佢巴士高層, 你係香港區見到八成以上嘅城巴司機都係亂揸車 ...
城巴有全港最先進的車速監測系統

50路面一超過50就響機,

70路面就更加唔洗講

無人管?
而家靠屈就係道理?

大獲嘢

引用:
原帖由 香煎藍色流彈 於 2019-7-30 12:15 PM 發表
大獲嘢
傷左77人, 居然冷處理, 政治新聞就炒得熱火潮天

香港人真係變晒

引用:
原帖由 looplooplaw 於 2019-7-30 11:58 AM 發表

同意師兄睇法。
唔好亂咁估,咁會制造很多恐怖的諗法出黎。

就如泛民一直深受中共的困擾,這廿幾三十年無時無刻擔心中共的干擾。在大陸眼看,香港這班人患上妄想症終日疑神疑鬼。  大陸就理得你向著陽光路上大踏步上。

現在這妄想症邁廷到靚仔身上,佢地只看大陸的衰野,什麼壯闊河山一概看。十個靚仔九個都未敢返中國看看,結果就是自我制造恐怖越來越壞。

我們也要胡亂猜測,散播不確實的訊息。 ...
香港的亂象始於對中共的信心。

中國放晒手給港人冶港。但港人枱面信枱底卻始終不信,所以有乜風吹草動港人即時反彈。

亞爺就抓晒頭都諗唔明點解港人會有咁嘅反應,你咁諗我都無法阻你,我有我地發展的大量工作要做,失陪晒 !

香港政府又用老掉牙的思維去繼續管治下去,完全唔係教育個面下功夫,將這些恐共心理去除,雖不要歌功頌得但起碼不要給它太傾斜。 民生住房應在十年前已要推出港人港地。每日來港的配額(泛民惹的禍)確有檢討的必要。發展民生,給青年人一個夢,是首要重中之重要做的工作,將邊緣人拉回正軌才是政府高官要做的工作。

希望這小小意見能上傳到高層人士的'視界內。

天佑香江 !

引用:
原帖由 looplooplaw 於 2019-7-30 12:18 PM 發表

香港的亂象始於對中共的信心。

中國放晒手給港人冶港。但港人枱面信枱底卻始終不信,所以有乜風吹草動港人即時反彈。

亞爺就抓晒頭都諗唔明點解港人會有咁嘅反應,你咁諗我都無法阻你,我有我地發展的大量工作要做,失陪晒 !

香港政府又用老掉牙的思維去繼續管治下去,完全唔係教育個面下功夫,將這些恐共心理去除,雖不要歌功頌得但起碼不要給它太傾斜。 民生住房應在十年前已要推出港人港地。每日來港的配額( ...
錯, 啊爺2011年已經當面叫曾特首解決深層次矛盾, 完全知道香港今日發生咩事

就係而家兩邊都想中央介入, 所以中央先要突顯港人治港呢樣野

唔該你地自己搞番掂佢

黃車玩嘢

引用:
原帖由 無聊傻佬 於 2019-7-30 12:03 發表

而家差佬既情況十足十67暴動時一樣,又係受千夫所指去到邊比人屌都邊,當年英國力撐警隊抗暴就好似尋日阿爺開口咁,即係暗示左叫你盡打盡砌,當年就係警隊盡砌先贏左個皇冠牌返黎,即係話比班傻仔知唔使指意警隊會放過你地 ...
因為一國兩制
中央唔會突然介入
否則又有借口俾人鬧破壞基本法
只好挺港希望港人治港搞得掂
但如果真係巴士佬玩野炒車
咁樣就全港市民會反班細路

引用:
原帖由 paulchen 於 2019-7-30 11:57 AM 發表

完全同意
根本兩邊都係鬼
民X聯以為掉轉槍口順民意
點知輸得仲金
只有葉劉一直企硬
波哥,葉劉,何律師三位最正氣。

搭巴士要自求多福,遇着班顏色班士佬,隨時揾你條命較飛。真係好L恐怖

提示: 違規內容已被屏蔽
正啦,又可以食皇家飯

引用:
原帖由 眾人皆嬴叻哥輸 於 2019-7-30 10:55 AM 發表
黃巴入面唔少黃畜今次死幾件
係就低9死,最驚殺錯良民😭

引用:
原帖由 番梘強盜羅拉 於 2019-7-30 12:32 PM 發表
搭巴士要自求多福,遇着班顏色班士佬,隨時揾你條命較飛。真係好L恐怖
呢個時候都係小巴佬信得過,個個自己工唔會搵自己黎教非

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-7-30 10:07 AM 發表
今日(30日)早上八時許,大欖隧道口近汀九橋往九龍方向,發生嚴重車禍,兩輛巴士相撞,一名巴士乘客一度被困,事件中最少77人受傷。多輛救護車到場,消防員到場營救,將爆開後方巴士上層玻璃拯救。警方仍在調查意外原因。現場可見,肇事巴士撞至車頭擋風玻璃碎裂,車頭亦撞至變形。車禍大有大量傷者,他們坐在地面等待救援,救護員為傷者包紮分流。據了解,車禍中兩人危殆,10人嚴重及65人穩定。

1000 ...
消防係人民英雄,令人敬佩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]