[本港新聞評論] 【大欖車禍】近汀九橋兩巴士撞至少77人傷 消防爆上層玻璃拯救 香討焦點

恐怖甲甴揾普羅百姓做筹码玩不合作運動!

everyday is play day

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
又會咁啱今日撞巴士咁多單,有古怪!
好彩無撞到碌落山涯!

引用:
原帖由 cleverforever 於 2019-7-30 10:59 AM 發表

又會咁啱今日撞巴士咁多單,有古怪!
好彩無撞到碌落山涯!
班巴士佬痴L線,揾d乘客條命較飛!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番梘強盜羅拉 於 2019-7-30 10:55 AM 發表

班巴士佬講左話會玩專登炒車,今朝已知最少2單
警方自然會查究竟係唔係,難不成你並唔信任警方,要代替警方宣布?!?

提示: 違規內容已被屏蔽
唔多唔少應都同d 仆街 攪事者有關聯。
攪到d 司機,急,混亂咗!? 

回覆 引用 TOP

好可疑

大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

del

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番梘強盜羅拉 於 2019-7-30 10:29 AM 發表

已有城巴車長講咗會專登炒車,估唔到真係咁撚癲
意外黎,呢d野真係唔好亂講...
除非有證據證明司機有自殺傾向...

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-7-30 11:01 AM 發表

警方自然會查究竟係唔係,難不成你並唔信任警方,要代替警方宣布?!?
我剩係知班巴士佬玩野,但就揾乘客條命陪葬。同泛民,乞兒人一樣為自利益,揾人笨柒

回覆 引用 TOP

等警方調查+公布啦

香港已經俾班暴徒搞到夠亂了

你地仲要煽風點火,好像怕香港唔夠亂

巴士佬不合作運動?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-7-30 10:07 AM 發表

今日(30日)早上八時許,大欖隧道口近汀九橋往九龍方向,發生嚴重車禍,兩輛巴士相撞,一名巴士乘客一度被困,事件中最少77人受傷。多輛救護車到場,消防員到場營救,將爆開後方巴士上層玻璃拯救。警方仍在調查意外原因。現場可見,肇事巴士撞至車頭擋風玻璃碎裂,車頭亦撞至變形。車禍大有大量傷者,他們坐在地面等待救援,救護員為傷者包紮分流。據了解,車禍中兩人危殆,10人嚴重及65人穩定。

...
不合作運動玩出火

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-7-30 10:28 AM 發表

泛民已經承認負任。
吊你老母作新聞 報警

巴士佬玩得咁激

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。