• 瀏覽: 14,577
  • 回覆: 145
+6
引用:
原帖由 lung_block 於 2019-7-25 02:25 PM 發表

警方應一早在港鐵站出口截查戴口罩人仕,登記身份證及開啓個人錄影裝置拍攝..
口罩友一除罩就廢武功,
CALL人增援又少左鐵路一項..

警方早上可在元朗各車站突擊截查,做到呢數點,可以大幅減低示威人數目...

元朗居民亦可幫手,要聯合多人,見有口罩人仕,即搵人在遠處拍,一兩個走近拍低口罩人近貌,特徵,衣著..
如口罩人還擊,一齊叫"光明正大除口罩,無面見人正暴徒"...
如口 ...
咁不如同佢地玩潑水節啦,潑到佢地濕晒,帶幾件衫都唔夠換 XDDD

引用:
原帖由 野人1 於 2019-7-25 01:20 PM 發表
新界佬被黑警包庇?元朗獨立不準遊行?
元朗人民共和國  

引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-7-25 02:16 PM 發表

學林鄭說.......盡力去做.......做得幾多得幾多.......不過班財閥時時在背後插刀奪權...!!
壞水的公務員又勾結外人玩香港人........唉....!!
香港還能夠活下去已經是一大奇蹟.......香港人真的好硬淨.....!! ...
未來數月一定會有大事件爆發因為社會動亂還在持續發酵  香港恐怕躲不過這一劫!

照我理解,只要警方冇反對
係唔需要不反對通知書

似乎民陣對於遊行相關法例唔係好熟悉

班差佬算吧啦,有Q膽拉班甴曱咩 

到時個個戴口罩,白衫軍化身黑衣人混入暴徒然後偷襲!

引用:
原帖由 RealPpl 於 2019-7-25 02:45 PM 發表

咁不如同佢地玩潑水節啦,潑到佢地濕晒,帶幾件衫都唔夠換 XDDD
手機,攝錄機都入水妓者無得玩,但班人可能包膠防備,但沖甩囗罩又變良好市民

引用:
原帖由 RealPpl 於 2019-7-25 02:45 PM 發表

村民申辦潑水節以應付炎夏,各人入元朗準備定濕身...

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2019-7-25 02:48 PM 發表

未來數月一定會有大事件爆發因為社會動亂還在持續發酵  香港恐怕躲不過這一劫!
軍防已拿出駐軍法示警!

引用:
原帖由 bbu2 於 2019-7-25 12:53 PM 發表
民陣副召集人陳皓桓表示,若星期六的「光復元朗」遊行不獲批不反對通知書,警方可以直接拘捕遊行人士,建議遊行人士帶備攝錄鏡頭及計劃離開路線。 陳皓桓出席一個電台節目時表示,若周六的遊行不獲批不反對通知書,警方可以不配合遊行及不分派人手維持秩序,亦可以直接拘捕並以非法集結等罪名控告遊行人士。

沙盤推演 ”7.27光復元朗示威遊行”, 結論是邪不能勝正。

1 . 警方否決發出不反對通知書給示威者,但黑衣示威者繼續於當日遊行。

2 . 7.27當日,數以千計的黑衣示威者集結在元朗,但是元朗的新界人士沒有大規模召集人手與他們決戰,現場只有二十至三十穿着白衣的人士攔著示威者的去路。

3 . 警方在兩批人士之間築成人牆並作出勸喻,但黑衣示威者恃着人多勢眾,對警察防線作出進攻,最終警方對黑衣示威者進行清場,警方按照上星期六的成功經驗,出動了多種武器配合,快速瓦解黑衣示威者的進攻及成功驅散他們。
...
不一定,警方可能在輿論壓力下照批

但有一件事好肯定的是:暴徒遊行完照搞事

唔想有事發生

香港需要元郎人及騰條

民陣教警察執行公安條例? 
真係反高潮,背後金主傾唔惦數,各有各做,乞衣睇路咯😂🤣🤣

引用:
原帖由 Wekxz 於 2019-7-25 02:55 PM 發表

手機,攝錄機都入水妓者無得玩,但班人可能包膠防備,但沖甩囗罩又變良好市民
天氣咁熱,包得幾耐 XDDDD

好想一個核彈射落香港, 還原一切, 重新發展

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]