• 瀏覽: 8,095
  • 回覆: 18
有人叫到班仆街唔好再出嚟遊行先啦,次次都十萬個仆街出黎行,根本就係endorse緊呢啲嘅暴力行為

好多人都想用暴力解決問題,不論黃定藍,白定黑,從旺暴開始,已經注定香港玩完!

引用:
原帖由 柳長生 於 2019-7-23 10:23 AM 發表
點解宜家暴力事件頻頻發生,加上白衣人元朗事件,香港真系要反思嚇。系埋一系列暴力事件嘅衝擊由佔領立法會開始,話到底,就系有班廢青俾人用錢收買咗之後,將本來和理非升級為暴力對抗,致使打開咗一個和平切口,後續所有暴力事件統統系呢個基礎上進行升級,甚至連員警都唔能好好保護自己,仲有人斷咗手指,而系香港咁嘅背景之下,好易就發生元朗咁嘅事件,香港實有d人系被d廢青逼到顛嘅,如果唔系都不會企出來,希望通過近日呢 ...
今次呢獲野 沒人可以獨善其身。。。多謝港獨帶領香港踏上仆街之路

六七暴動之後香港繁榮左幾十年
唔洗咁悲觀
最弊係唔湯唔水咁, 班傻仔唔識驚, 政府又下唔到決心去郁既得利益者蛋糕

有咁既政府就有咁既公民,fair enough.

由立法會衝擊 政府硬唔起開始
每一次遊行都已經會出現衝擊事件 而且每次暴力行為都係更加嚴重
由一開始所謂反修例 到叫特首下台 到前幾日衝擊中聯辦話要成立臨時立法會劍指政權
由政府選擇沉默 警察任人攻擊 四處任人破壞 其實已經可以預料到現狀 暴徒並不會因為政府沉默已放棄暴力衝擊 已經開壞左個頭 沉默等於默許 就連傳媒都偏頗報導 當有人去反抗暴徒時就被標籤成黑社會 更會遭人起底禍及家人
既然政府選擇容忍又係有咩政治目的 到底值唔值咁既代價要整個社會一齊負擔 暴徒不停綁架市民 商戶 迫使別人要站在佢地立場 認可佢地既行為 只會加劇社會衝突 最後一定會變成有傷亡 情況壞社會會失控  政府到底有無考慮到一時容忍帶黎既後果?善後到底要用幾錢 重建社會各界信心要幾耐

現在港人面臨是真正的顏色革命,
黑衣幕後人是高手,
但遊行人數已減弱.
必須在暑假完結前,
盡出狠招, 辣招,
激化街頭暴力, 塗污國輝, 挖山墳, 圍攻商場....
招數或許有變, 但目的是激化更大規模暴力和怨恨.
希望逼到出老解.

只要唔出老解,
平民唔參加白衫黑衫,
到暑假尾就會更少人.

至於一界網民,
少作激烈或挑逗性發言,
只看, 只分析,
避免氣氛進一步激化.

高潮會在十一國慶.

係元朗混戰後,警方都無再積極處理,反正點都被鬧不如不做...
公開打鬥事件比針對政府警察既示威衝擊更大鑊,已影響埋普通市民安全...
以後治安會惡化,白衣黑幫黑衫黃絲都會借亂搞事,隨時區區都會有打鬥....總之呢次香港大鑊....

引用:
原帖由 柳長生 於 2019-7-23 10:23 AM 發表
點解宜家暴力事件頻頻發生,加上白衣人元朗事件,香港真系要反思嚇。系埋一系列暴力事件嘅衝擊由佔領立法會開始,話到底,就系有班廢青俾人用錢收買咗之後,將本來和理非升級為暴力對抗,致使打開咗一個和平切口,後續所有暴力事件統統系呢個基礎上進行升級,甚至連員警都唔能好好保護自己,仲有人斷咗手指,而系香港咁嘅背景之下,好易就發生元朗咁嘅事件,香港實有d人系被d廢青逼到顛嘅,如果唔系都不會企出來,希望通過近日呢 ...
其實由6.12 警方引發。所以需要獨立調查,疏理真相,避免文明倒退!

引用:
同意,但就係奇怪有班成年人甚至老屎忽就係支持廢青,可能以此達到個人背後利益的目的。

引用:
原帖由 kochunwa 於 2019-7-24 09:50 AM 發表

其實由6.12 警方引發。所以需要獨立調查,疏理真相,避免文明倒退!
所謂獨立調查背後嘅目的,都唔使再講清楚嘛,獨立調查係為咗削弱警權,以準備下一浪更大的暴動。

如果政府同意成立獨立調查委員會,班泛民下一步就係要迫政府委任黃絲入去獨立調查員。

連終審庭法官都係黃絲,貪曾都放埋,請問有乜嘢人可以委任去真係獨立調查?

引用:
原帖由 kochunwa 於 2019-7-24 09:50 AM 發表

暴徒破壞永遠是對的。 你話佢地有乜唔啱。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]