• 瀏覽: 2,326
  • 回覆: 17
黎智英口中既為美國而戰,就係包括埋你呢班走狗賣國賊?所有既所謂新聞報導,都係針對老屈政府,黑衣暴徒所有暴行隻字不提,永遠擋撚住防暴警察面前,影乜都影撚夠啦,講到底,攪撚死香港,你哋會榮華富貴?唔止害死自己,仲禍延下幾代,收手啦。

佢地下一步係迫林鄭下台,然後係邊個繼任哩件事上再反政府反中央,搞亂香港。佢地問林鄭上唔上到天堂我唔知,但佢地一定落地獄

記者理得你死。
咩大眾有知情權就唔應該阻記者採訪,往往走係警察同暴徒中間,暴徒打警察視而不見,警察執法就話濫權。
就以元朗白衣人為例:白衣人係黑社會,咁點解黑社會會打黑衫嘅人?
你班黑衣狗唔去搞人,人哋會打你?
啲記者有無訪問過元朗街坊?
睇吓有幾多人唔贊成打黑衫狗?

傳媒跟本不公平,不中立。

日子拖長了,啲牛鬼蛇神現哂形,本來覺得林鄭已無能為力,鬥唔過佢哋,但家陣對手已見光,所用既卑劣手段亦清楚哂,特區政府加油,警隊加油,邪不能勝正,總會見到光明再來既一天。

還好有香討呢個平台,大家都將真實既呈現將真相還原,不會俾垃圾傳媒掩飾弄假瞞騙,天佑香江。

引用:
原帖由 東涌水友 於 2019-7-23 09:07 AM 發表
日子拖長了,啲牛鬼蛇神現哂形,本來覺得林鄭已無能為力,鬥唔過佢哋,但家陣對手已見光,所用既卑劣手段亦清楚哂,特區政府加油,警隊加油,邪不能勝正,總會見到光明再來既一天。 ...
無錯,手段下流,記者都是幫兇之一,大部份祗影黑衣人既背面,正面好少好少,點解?

引用:
原帖由 東涌水友 於 2019-7-23 09:12 AM 發表
還好有香討呢個平台,大家都將真實既呈現將真相還原,不會俾垃圾傳媒掩飾弄假瞞騙,天佑香江。
面對我哋嘅政府有時真係好氣憤,
黃絲帶有句說話「自求多福」,
未嘗無緣因~

香討只係個民間嘅討論區,
政府嘅怠政,
要市民、網民反過嚟做文宣帶頭作用,
究竟佢哋做緊乜?

政府响媒體優勢「完全」一面倒,
不公義嘅事,
全部都靠網民自發去聲討,散散疏疏,
令支持政府嘅人反過嚟變成「烏合之眾」,
如此局面係政府嘅反應怠慢而成,
到現今依然後知後覺,
繼續「船頭驚鬼,船尾驚賊」。

政府嘅無能,
令支持政府嘅人只能匿地底宣示,
「有理講不清」。
親政唔係無支持者,
而係心知反對黃衛兵係將會「無支援」,
甚至政府會幫手要你向黃衛兵「下跪」,
所以令支持者根本「敢怒不敢言」。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-7-23 09:43 AM 發表

面對我哋嘅政府有時真係好氣憤,
黃絲帶有句說話「自求多福」,
未嘗無緣因~

香討只係個民間嘅討論區,
政府嘅怠政,
要市民、網民反過嚟做文宣帶頭作用,
究竟佢哋做緊乜?

政府响媒體優勢「完全」一面倒,
不公義嘅事,
全部都靠網民自發去聲討,散散疏疏,
令支持政府嘅人反過嚟變成「烏合之眾」,
如此局面係政府嘅反應怠慢而成,
到現今依然後知後覺,
繼續「船頭驚鬼,船尾驚賊」。

政府嘅無能, ...
講真,林鄭真係未夠料做特首,用阿媽既心態去管治,冇事冇幹咪過到骨囉,家陣啲人攪事,目的並非只係要拉妳落台咁簡單,清醒過來,該做甚麼就做甚麼,想香港好既人,都會真心支持。

引用:
原帖由 東涌水友 於 2019-7-23 10:33 AM 發表

講真,林鄭真係未夠料做特首,用阿媽既心態去管治,冇事冇幹咪過到骨囉,家陣啲人攪事,目的並非只係要拉妳落台咁簡單,清醒過來,該做甚麼就做甚麼,想香港好既人,都會真心支持。 ...
CY同林鄭比較,

CY:
火警演習當真火警
林鄭:
真火警當火警演習

CY:
演習都著起戰衣
林鄭:
火燭都仲著睡衣

CY:
做好防火措施,危險品預早處理
林鄭:
火燭先睇防火手冊,先發現周圍危險品

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-7-23 11:21 AM 發表

CY同林鄭比較,

CY:
火警演習當真火警
林鄭:
真火警當火警演習

CY:
演習都著起戰衣
林鄭:
火燭都仲著睡衣

CY:
做好防火措施,危險品預早處理
林鄭:
火燭先睇防火手冊,先發現周圍危險品 ...
希望佢清醒過來,坐得呢個位,唔可以再婦人之見,該斬既要斬,該殺既要殺,婦人之仁,唔單止害苦了自己,更害死所有善良既香港人。

還是渣兄心水清~D死剷攪人山墳都做得出~不禁問佢父母點教仔

引用:
原帖由 東涌水友 於 2019-7-23 06:50 AM 發表
黎智英口中既為美國而戰,就係包括埋你呢班走狗賣國賊?所有既所謂新聞報導,都係針對老屈政府,黑衣暴徒所有暴行隻字不提,永遠擋撚住防暴警察面前,影乜都影撚夠啦,講到底,攪撚死香港,你哋會榮華富貴?唔止害死自己,仲禍延下幾代,收手啦。 ...
之前仲有自稱記者嘅人係到話唔得人尊重,睇完真係得啖笑

引用:
原帖由 東涌水友 於 2019-7-23 06:50 AM 發表
黎智英口中既為美國而戰,就係包括埋你呢班走狗賣國賊?所有既所謂新聞報導,都係針對老屈政府,黑衣暴徒所有暴行隻字不提,永遠擋撚住防暴警察面前,影乜都影撚夠啦,講到底,攪撚死香港,你哋會榮華富貴?唔止害死自己,仲禍延下幾代,收手啦。 ...
外國傳媒不朽都有政治立場。但佢哋只會用評形式或選擇性報導。唔似香港咁,用以偏蓋全咁扭曲事實。

引用:
原帖由 tofufa2907 於 2019-7-23 08:37 AM 發表
佢地下一步係迫林鄭下台,然後係邊個繼任哩件事上再反政府反中央,搞亂香港。佢地問林鄭上唔上到天堂我唔知,但佢地一定落地獄
佢哋好肯定林鄭一定冇辦法下台,因為林鄭下台後冇人敢接。
所以佢哋會好兇恨咁叫林鄭下台。
林鄭屆滿後,如果情況冇好轉,上任嘅就只能係西環打手。全港都係輸家。只要到時嘅政府無為而治,泛民都唔會係黃毓民所講嘅贏家。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]