• 瀏覽: 29,735
  • 回覆: 323
+4
查實到底有冇三萬人㗎?
可能學當年國民黨咁「食空格」,
啲高層自己食曬份量,可能只得三千人。

引用:
原帖由 破曉微涼 於 2019-7-23 04:35 AM 發表
昨晚血洗元朗,大批白衣暴徒於元朗西鐵站內手持藤條、水喉通等襲擊途人,大批市民被狂毆受傷,警方完全無視,盧偉聰今天在記者會,指昨晚警隊人手主要「照顧」港島暴力衝突,就昨日情況,包括人手不足、行動緩慢等批評,他指會作檢討。而在加入娛樂圈前曾任警員的王喜,今天在facebook發文質問盧偉聰。...
...
想知道警察的人手分配呀........派個王X來套料.............!!

王喜,你估警察係黑衣人咩,總有一個在附近呀

未做過大公司,想法當然零舍唔同。
即使實數有三萬人,有幾多是正式前線員工?
當三萬人全部都是前線員工,正常三班制,咁要四更人,同一時間當值,應是7500人。
攤俾18區,一區約420人。
天下太平就人手過剩,有野做就人手不足!

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-7-23 05:59 AM 發表
當三萬人全部都是前線員工,正常三班制,咁要四更人,同一時間當值,應是7500人。
天下太平就人手過剩,有野做就人手不足! ...
真理!

我正想講啲人成日話3萬3萬3萬!

如果anytime 都有30000個差佬,邊一區有暴動一秒可到,咁一哥就叫叮噹唔係姓盧啦!

最憎啲人歪曲事實,講到每間警處有30000人咁。

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-7-23 05:59 AM 發表
仲有係,中上環遊行可能動用兩更的警力,試問揸住盾牌守左幾個鐘,唔攰咩,點防暴,一定有第二更接上。被問到呢點,一哥有少少吞吐,暴露了其他區警力其實不足,一旦有事發生實在支援不足。鬧警方的市民,先問自己係咪第一場遊行就參加,有的話就助長了搞手氣燄,在以後幾場遊行大搞,當警力集中一區,其他區便捉襟見肘,元朗支援太遲,並不為奇,連續參加遊行的人,都有責任,這是因果。可憐是冇參加任何遊行的市民中招 !有參加遊行的市民冇資格鬧警方支援遲支援不足。

引用:
最緊要傳開去
唔好俾啲仆街歪理蒙騙市民

連呢個 2打6 都出嚟抽班「連燈狗」水
引用:
原帖由 破曉微涼 於 2019-7-23 04:35 AM 發表
昨晚血洗元朗,大批白衣暴徒於元朗西鐵站內手持藤條、水喉通等襲擊途人,大批市民被狂毆受傷,警方完全無視,盧偉聰今天在記者會,指昨晚警隊人手主要「照顧」港島暴力衝突,就昨日情況,包括人手不足、行動緩慢等批評,他指會作檢討。而在加入娛樂圈前曾任警員的王喜,今天在facebook發文質問盧偉聰。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2019072 ...

冇事就打警察,有事就call警察!

引用:
吾使維穩啦....警局原來都有落閘

提示: 違規內容已被屏蔽
恥毛婆話: 你自己唔當差就唔好歪曲事實,妖言惑眾,唯恐天下不亂。

香港人太狂妄,飯來張口,餵遲D都鬼小咁嘈,王喜咁撚正義,你去元朗救啲所謂無辜市民,打村佬,唔好撚打咀炮,講瘋話。

肥佬黎: 講就無敵,做就仆直,香港廢青寫照。

引用:
原帖由 達維 於 2019-7-23 06:09 AM 發表

仲有係,中上環遊行可能動用兩更的警力,試問揸住盾牌守左幾個鐘,唔攰咩,點防暴,一定有第二更接上。被問到呢點,一哥有少少吞吐,暴露了其他區警力其實不足,一旦有事發生實在支援不足。鬧警方的市民,先問自己係咪第一場遊行就參加,有的話就助長了搞手氣燄,在以後幾場遊行大搞,當警力集中一區,其他區便捉襟見肘,元朗支援太遲,並不為奇,連續參加遊行的人,都有責任,這是因果。可憐是冇參加任何遊行的市民中招  ...
分析有道理。黑藝人引人注意。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]