• 瀏覽: 9,543
  • 回覆: 50
+7
元朗昨晚(21日)發生白衫人士追打市民事件,多人受傷。最新於網上流傳的片段顯示,曾向記者表示警方因「睇唔到錶」而遲到的八鄉分區指揮官李漢民,與一群白衫人士溝通的場面。片段可見,有白衣人高聲質問在場數十警員,「而家趕晒(市民)上車未先?佢哋唔走,畀我哋趕佢走!」站在鏡頭前方的李漢民向鼓燥的白衣人群表示:「心領嘅」、「不過我都唔想大家嘅幫忙,令到我哋辛苦。」

唔知林奠有咩解釋呢??做對外傳訊的差人,都幾L頭痛!!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/355044

「為免製造廚餘,一係兩餸飯,一係上深圳」
仆佢個街。警察暴權。勾給黑社會白衣打市民大肚婆!  全部死後落地獄!  你地班白衣和包庇警察必有報應!!

李漢民,你要睇路了

唔通學林卓庭咁講粗口聊交打咩...

一個香港警察,同香港元朗居民,了解區內事情,安撫下區內居民,叫唔使擔心,有咩問題呢?

講到好似元朗居民大隊,出九龍,搞事咁!!

林議員帶班帶晒頭盔,帶晒眼罩,戴晒口罩,攞埋傘的人,唔通入去元朗講道理咩,打輸咗想搵差佬,真係狗西!!

引用:
原帖由 artumfa 於 2019-7-23 06:39 AM 發表
仆佢個街。警察暴權。勾給黑社會白衣打市民大肚婆!  全部死後落地獄!  你地班白衣和包庇警察必有報應!!
所謂大肚婆原來是肥婆

引用:
原帖由 feryi34 於 2019-7-23 07:21 AM 發表
李漢民,你要睇路了
啱呀,要睇黑衣人敢不敢再來元朗搞事

實際係香港法律界已經容許,默許暴力解決問題既說法,甚至以其他專業角度來講,整個法律行業..
視暴力為潛規則,唔會個個大聲講出,但行內沒有人反對,指正..
先係香港最恐怖之處...

請細想...

一個資深大律師,前大律師公會主席..公開暴力可能係解決問題既方法..
全法律界禁聲....
結果有人跟住去用暴力解決問題...
責任在誰...

其他專業範疇,以專業道德(professional ethics)思維,守則來講..

如果一個專業資深工程師,前任工程師學會主席公開宣稱,
控制成本,忽視安全系數或守則,有時係一個解決工程既方案..
現工程師學會,全部工程師都冇人出聲..
結果有工程後出意外死人..
大家會點追究..

另一個..如果一個專業資深醫生,前醫學會主席公開宣稱,
新藥唔駛臨床試驗就推行,有時係一個醫治某種病既方案..
現醫護界,藥濟界冇人出聲..
結果用藥後意外有人出事,甚至死亡..

大家會點追究..

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28385380&page=1&extra=#pid503370186

Hk01肯定係發生係721既片段?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-7-23 12:32 AM 發表
元朗昨晚(21日)發生白衫人士追打市民事件,多人受傷。最新於網上流傳的片段顯示,曾向記者表示警方因「睇唔到錶」而遲到的八鄉分區指揮官李漢民,與一群白衫人士溝通的場面。片段可見,有白衣人高聲質問在場數十警員,「而家趕晒(市民)上車未先?佢哋唔走,畀我哋趕佢走!」站在鏡頭前方的李漢民向鼓燥的白衣人群表示:「心領嘅」、「不過我都唔想大家嘅幫忙,令到我哋辛苦。」

https://cdn.hk01.com ...
你泛民同D黑衣一齊沖入垃圾會都得喇。

引用:
原帖由 artumfa 於 2019-7-23 06:39 AM 發表
喺勾結呀,罰你

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-7-23 09:13 AM 發表
實際係香港法律界已經容許,默許暴力解決問題既說法,甚至以其他專業角度來講,整個法律行業..
視暴力為潛規則,唔會個個大聲講出,但行內沒有人反對,指正..
先係香港最恐怖之處...

請細想...

一個資深大律師,前大律師公會主席..公開暴力可能係解決問題既方法..
全法律界禁聲....
結果有人跟住去用暴力解決問題...
責任在誰...

其他專業範疇,以專業道德(pr ...
👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]