• 瀏覽: 152,039
  • 回覆: 828
  • 追帖: 4
+71
元朗昨夜(21日)發生疑由黑社會發動的襲擊市民事件。大批身穿白衫的不明人士,襲擊手無寸鐵的途人。《香港01》記者收到消息指,有村民今早(22日)再收到「溫馨提示」,呼籲今天下午3時至晚上10時不要去元朗市區,料有大型事件將會發生。另外,社福界下午在元朗發起集體報案行動,有消息指有人收到鄉事派風聲,指會有人「搞社福界元朗行動」。

消息指,元朗多條村的原居民村代表通知村民,今日盡量不要外出到元朗市區。消息形容,村代表幾乎「傾盤而出」地不停呼籲村民留守家中以保安全,今早更以打電話、發訊息及錄音等途徑廣發消息,似暗示今日會比昨日更大件事。該「溫馨提示」指,「講明有工具供應,見著黑衫戴口罩,勢必上前行動。」

另外,社福界出緊急呼籲,要求同工聚集,在今日(22日)下午3時半聚集在朗屏西鐵站A出口集合,其後集體報案,並表示將會「不畏懼、不縱容、不麻木」。《香港01》亦收到消息,將會有人「搞社福界的行動」。

今天3時後會有事發生?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/354725/元朗黑夜-消息-村民收溫提-下午3時至10時避去元朗市區

「平果妓者」出報導想老屈都至少出張圖啦,懶過西。
引用:
原帖由 joe_lo 於 2019-7-22 01:30 PM 發表
元朗昨夜(21日)發生疑由黑社會發動的襲擊市民事件。大批身穿白衫的不明人士,襲擊手無寸鐵的途人。《香港01》記者收到消息指,有村民今早(22日)再收到「溫馨提示」,呼籲今天下午3時至晚上10時不要去元朗市區,料有大型事件將會發生。另外,社福界下午在元朗發起集體報案行動,有消息指有人收到鄉事派風聲,指會有人「搞社福界元朗行動」。

https://cdn.hk01.com/media/images/ ...

元朗義士, 真正義士.... 唔係自己吹

hk01 黃媒黎!!!

守護好元朗,再守護香港

留意黑衣暴徒去邊就得了

建議呢排無咩必要都唔好去元朗果邊住;
住元朗既,返工放工、返學放學最好搵多一兩個人同行,
仲有唔好掛住睇手機,打醒十二分精神!

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2019-7-22 01:57 PM 發表
鄉黑橫行

看來元朗真的獨立了
巳目無法侓
自我尊大

元朗義士值得各區學習

市民財產能否得到保障呢?
相信外資會十分關注。

玩集體報警
去到冇事,
咁即係報假案,
咁要唔要嚴正執法

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-7-22 02:00 PM 發表
看來元朗真的獨立了
巳目無法侓
自我尊大
甘港獨應該好支持

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2019-7-22 02:05 PM 發表

甘港獨應該好支持
你支持了嗎?
對不起,我冇同感,唔支持港獨

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2019-7-22 01:57 PM 發表
屯門又好似有野,關鋪

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]