• 瀏覽: 47,332
  • 回覆: 372
  • 追帖: 4
+22
反送中由頭到尾,中共都好低調。一來中國同美國打緊貿易戰,無暇理會;其次中共連23條都冇興趣推,逃犯例佢又點會care?所以之前遊行示威左幾星期,都冇人諗到要攪中聯辦。

但昨日無啦啦有一大班人去中聯辦攪事。佢地咁做只系揾自己笨。逃犯條本來已經冇左,而家遊行其實已經冇咩好爭取。佢地無啦啦攪埋中聯辦,到底幻想有咩得著?唔通覺得中共會炒林鄭?相信唔會。中共一向受軟唔受硬。佢哋搞中聯辦,只系考驗緊中共的忍耐力。如果局勢升級,中共忍唔住出手的話,派解放軍清場,香港直接行一國一制,蝕底啲係佢哋自己。

以往泛民搞遊行搞咗幾十年,都未試過去搞中聯辦,就係明白上邊呢個道理。而家啲示威者,因為冇大台控制,即係一班盲頭烏蠅,可以做嘢唔經大腦。呢個時候,美國推手要煽動示威者,就比以前更加容易。成功逼到中共出手的話,中共同香港人都係輸家,祇有美國係最大得益者。以往泛民黑金政棍就算點聽美國的話都做唔到呢一步。但而家群龍無首的盲反中示威遊行,就俾美國佬有呢個黃金機會。

引用:
原帖由 阿聞 於 22/7/2019 12:26 發表
反送中由頭到尾,中共都好低調。一來中國同美國打緊貿易戰,無暇理會;其次中共連23條都冇興趣推,逃犯例佢又點會care?所以之前遊行示威左幾星期,都冇人諗到要攪中聯辦。

但昨日無啦啦有一大班人去中聯辦攪事。佢地咁做只系揾自己笨。逃犯條本來已經冇左,而家遊行其實已經冇咩好爭取。佢地無啦啦攪埋中聯辦,到底幻想有咩得著?唔通覺得中共會炒林鄭?相信唔會。中共一向受軟唔受硬。佢哋搞中聯辦,只系考驗緊中共的忍 ...
我就唔係咁諗。

成班曱甴只係喪屍,因為終點只係灣仔,當然要「衝」先夠型。去到金鐘有大型水馬又無警察,無嘢玩唯有繼續去中環,中環又無嘢做,又無大台叫佢哋做嘢,唯有一路行,戇鳩鳩咁一路行到西環。

已經行咗好遠,好攰,所以就發洩喺中聯辦度。我覺得只係巧合,佢哋係無腦的一群,唔識為自己做嘅嘢負責,亦無任何計劃。

只要畀一個下午同晚上佢哋玩就會謝晒,朂緊要趕尾班車返屋企瞓覺!

仲話唔排除搞臨時立法會,就知有幾廢幾弱智。

引用:
原帖由 x747x 於 2019-7-22 12:52 PM 發表

我就唔係咁諗。

成班曱甴只係喪屍,因為終點只係灣仔,當然要「衝」先夠型。去到金鐘有大型水馬又無警察,無嘢玩唯有繼續去中環,中環又無嘢做,又無大台叫佢哋做嘢,唯有一路行,戇鳩鳩咁一路行到西環。

已經行咗好遠,好攰,所以就發洩喺中聯辦度。我覺得只係巧合,佢哋係無腦的一群,唔識為自己做嘅嘢負責,亦無任何計劃。

只要畀一個下午同晚上佢哋玩就會謝晒,朂緊要趕尾班車返屋企瞓覺!

仲話唔排除搞臨時 ...
有計劃的。墨水彈都帶定,一早諗左去衝擊中聯辦。只係呢班哩做嘢嘅都係爛頭卒。背後美國推手係靠網上的kol教班暴徒做嘢。

似台灣多過美國。

個個口罩你點知佢地咩人?

而家黑衫重點係制造恐慌同混亂,破壞香港經濟

黑衫係無發言人無人想出名,自甘做打手。即係無談的空間。

要用上幾日時間,先推斷到「父母原來唔愛佢」呢個結論,思考能力會唔會太差。

引用:
原帖由 阿聞 於 22/7/2019 18:52 發表

有計劃的。墨水彈都帶定,一早諗左去衝擊中聯辦。只係呢班哩做嘢嘅都係馬前進。背後美國推手係靠網上的kol教班暴徒做嘢。
墨水彈可以掟警察可以掟政總,可以掟任何唔鍾意嘅建築物。

但主要遊行隊伍好似係漫無目的咁行,睇過有啲人喺 Telegram 問咁究竟目的地係邊。

當然有預謀都正常,但問題係中央好似係諗住由香港自由發展,無諗過主動出擊應對。

引用:
原帖由 x747x 於 2019-7-22 08:20 PM 發表

墨水彈可以掟警察可以掟政總,可以掟任何唔鍾意嘅建築物。

但主要遊行隊伍好似係漫無目的咁行,睇過有啲人喺 Telegram 問咁究竟目的地係邊。

當然有預謀都正常,但問題係中央好似係諗住由香港自由發展,無諗過主動出擊應對。 ...
香港重有咩用?

匯豐隊孟晚舟單野點計數?中央除時覺得香港呢D有著數要食到盡,但又會隊自己友的地方自生自滅

我想知呀爺係咪唔會出手㗎啦?真係好憎班喪屍

引用:
原帖由 多拉肥夢 於 2019-7-22 09:02 PM 發表
我想知呀爺係咪唔會出手㗎啦?真係好憎班喪屍
應該唔會啦。

23條地產佬用民意同中央講數。而家中央見到匯豐咁搞作,重比著數香港?

今次事件對香港經濟係好大危機。

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-7-22 12:26 PM 發表

但昨日無啦啦有一大班人去中聯辦攪事。佢地咁做只系揾自己笨。逃犯條本來已經冇左,而家遊行其實已經冇咩好爭取。佢地無啦啦攪埋中聯辦,到底幻想有咩得著?唔通覺得中共會炒林鄭?相信唔會。中共一向受軟唔受硬。佢哋搞中聯辦,只系考驗緊中共的忍 ...
阿爺為了呆灣步棋對慯講已經好容忍😂😂

引用:
原帖由 x747x 於 2019-7-22 12:52 PM 發表

我就唔係咁諗。

仲話唔排除搞臨時 ...
班暴徒點會無人操控?😂😂

引用:
原帖由 054D 於 2019-7-22 06:57 PM 發表
而家黑衫重點係制造恐慌同混亂,破壞香港經濟

黑衫係無發言人無人想出名,自甘做打手。即係無談的空間。
佢地要破壞國家和政府的威信,好讓後面的陰毛部得住腳,條靚仔發言淫話要第二垃圾會😂😂

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-7-22 09:17 PM 發表

班暴徒點會無人操控?😂😂
班暴徒唔受泛民同地產操控。

因為好有可能台灣先係金主。

任意破壞香港。

引用:
原帖由 054D 於 2019-7-22 09:20 PM 發表

班暴徒唔受泛民同地產操控。

因為好有可能台灣先係金主。

任意破壞香港。
有的😂😂

鍵盤翻頁
左右