• 瀏覽: 48,397
  • 回覆: 387
+50
真令人痛心

引用:
原帖由 keuto 於 2019-7-22 11:42 AM 發表
大律師都紿要用暴力解決問題,法官又沒有出聲反對,譴責,市民以為暴力反抗是沒有問題,責任在大律師公會處,請解釋是否可以用暴力去解決問題。 ...
大律師公會,首席法官,律師公會竟然冇反對梁家傑既暴力解決論..

應該予以譴責及成立獨立調查委員會追究法律界責任...

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-7-22 10:45 AM 發表
其實首先聲名,遣責任何暴力..
立場和港大校長張翔一樣..暴力解決唔到問題..

最好白衣人可以搵大律師陪同下自首,
在法庭上,將反對派種種解釋..
沒有暴力白衣人,只有暴力反對派,網民,連登仔侵佔社區安寧..
在網上發佈,在街頭到處犯法張貼恐怖威嚇字句..
加上大劣C梁在港大陸佑堂呼籲係解決問題既方法..
法律界包括法官,大劣C公會,劣C公會沉默,村民有合理期望暴力對暴力係法律界 ...
但涼瓜結唔係咁講喎,唔通你叻得過議員?

引用:
原帖由 DonaldGood 於 2019-7-22 10:33 AM 發表
【星島日報報道】元朗站及附近一帶昨晚發生的白衣人持武器襲擊市民事件,至少造成45人受傷,當中1人危殆,另有5人情況嚴重。在元朗形點商場任職廚師的蘇先生是傷者之一,背部被亂棍揮打至傷痕纍纍,需留院治療。  蘇先生在病榻上憶述事發經過,指自己昨晚約9時45分下班並準備回家,約5分鐘後,沿途見到有人聚集,只說了一句「嘩,真係有咁多白衫」後,便有白衣人向他湧上,並被人打了一拳。  ...

元朗好危險
...
始作俑者777快冧D落台⋯⋯⋯

引用:
原帖由 DonaldGood 於 2019-7-22 10:42 AM 發表
再玩大d
元朗所有店舖冇運行
睇下點

引用:
原帖由 1231231q 於 2019-7-22 11:51 AM 發表

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdogTi5FcNJFW_am65ZoB0Lf8RiDxilk_8KKHAdypknCJUQJw/viewform
#share比多d人知 1⃣ 黑警mtr見白衣人調頭走 https://www.facebook.com/887916731333807/posts/2176272822498185?sfn ...
一齊去問侯儍君堯

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-7-22 10:43 發表
只說了一句「嘩,真係有咁多白衫」後,便有白衣人向他湧上,並被人打了一拳。

我覺得唔只一句lor
夏天3x度著黑3先on 9...…….著白衫好正常
低能,我成個衣櫃都冇白衫,人人都著白衫好睇既咩!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-7-22 10:47 AM 發表
今朝班化膿功可憐蟲同分身湧晒出黎螺地嗌阿媽, 真可憐.
嗰幾個根本係黎智英派嚟香討嘅黎智英打手

引用:
原帖由 FatJin 於 2019-7-22 11:54 AM 發表

政府無聲作崇唔回應就已經係最大既暴力。姑勿論示威者訴求岩唔岩,你覺得政府無回應,佢地仲有咩方法簡?靜靜雞坐係屋企寫幾篇文“抗爭”,睇住大陸搞到香港不成香港? ...
而家係你班黃絲人攪到香港不是香港。大陸點樣搞過香港呀,詳細列明一下啦。吳供水畀你哋呀,唔供糧食俾你哋啊。唔俾你出境呀。派解放軍代替警察呀。

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-7-22 10:41 AM 發表
都係佢咁講
學暴徒話齋,是你們教我

又真係咁岩囉,我去示威中左彈之後,如果有傳媒問我,我都係話咁岩行過要返屋企🤣🤣

引用:
原帖由 kllai1 於 2019-7-22 11:18 AM 發表
最主要係社會一直唔遣責暴力行為,由打警察,圍警總,破壞立法會,犯民都一直支持,唔割𥱊,地區人士咪以牙還牙囉
講得啱師兄

引用:
原帖由 pspchan2222 於 2019-7-22 10:41 AM 發表
連儂背,元朗人都有數球
黃L慣性只講結果,不提原因,再看圖作故。

引用:
原帖由 FatJin 於 2019-7-22 11:54 AM 發表

政府無聲作崇唔回應就已經係最大既暴力。姑勿論示威者訴求岩唔岩,你覺得政府無回應,佢地仲有咩方法簡?靜靜雞坐係屋企寫幾篇文“抗爭”,睇住大陸搞到香港不成香港? ...
政府回應左囉喎,撤條例,不下台,不成立獨立委員會,暴動定性解釋完又解釋,係暴徒唔滿意,要人百分百聽佢哋支笛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]