• 瀏覽: 155,761
  • 回覆: 177
  • 追帖: 13
+901
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-4 08:07 PM 發表
世事真的很奇怪,總是雙向的

關中國乜事呀

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-4 08:09 PM 發表

早已經編輯改咗, 喺完成50年使命之後, 估唔到你回應得咁快
佢今年66。仲要等28年。94。佢好想有生之年見到中國香港中央書記係乜水

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-4 08:27 PM 發表

係中國大陸稱為外國細力
@亞藍米
中國應該幫唔到幾多,一帶一路對外島應該唔係咁順路。海路,英倫三島又唔係必經之路。
唔撚係叫中共現金援助罣

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-4 08:28 PM 發表

聽江湖術士講 積陰德 會對下半生有良好改善
4積陰騭5讀書吖嘛,因為咁所以你支持罷課吧。

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-4 08:40 PM 發表

只要高舉別國國旗
一律稱為外國細力
理得佢國旗的國家有無實際援助
舉敘利亞 可能稱恐怖組織

國際慣用手法
中共五星旗在第三世界國家以真利益而被升旗是受助國對中國表達友好。英國分家會跌落貧窮線下嗎?咁快表達友情

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-4 08:43 PM 發表

罷課也是一種表達方式
在積陰德來講 也要尊重各人和平表達
你不尊重別人和平表達?
可能江湖術士會講中
你見到和平嗎
我見到暴徒喎
亦見到做清潔既醫院外判員工和你企喎。

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-9-4 08:50 PM 發表

咁很大鑊.....
你問下李+x身上有無錢,佢做到90呀咁大年紀仲要為健康戒口

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-4 08:52 PM 發表

在抗議過程中呀
香港都有好多機構掛別國國旗
中國也有機構掛美國國旗
甚至中國機構在別國不掛國旗
中國都唔會打壓成不親中吧
在暴亂中想拖中國落水,外交部有乜回應?有無叫英女皇善待暴徒?

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-4 08:52 PM 發表

當然有
要我找嗎?
還是你選擇性睇啊
法輪功仲和平喎。每日有演員在街瞓病床扮劏屍。這文宣手法用咗卅年啦。
太子站斷頸果個係咪死咗啊係人都知曱甴見光會咋死啦,我唔會笑佢地被捕時喊係失威喎,這是畫面文宣,比“國際主流媒體”去片架

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-9-4 09:05 PM 發表

等緊睇阿約翰~孫...個蕉頭爛額樣...呵呵..
香港人會比較注意英國動態。話哂叫咗女皇做事頭婆咁多年。
對事黎講,這是民主惹的禍,近十年來唔知邊度開始興起全民公投,這對民主是致命攻擊。英國脫歐是最佳教材。

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-9-4 09:15 PM 發表

睇下你嘅X槍X劍殺唔殺到曱甴....
得就擺去超市寄賣...多一種殺蟲劑....
我支持香港警察。並唔係要佢拉幾多曱甴。爆春袋都只低抆鎗,我自問做唔到
最好支持方法係安在家中。
在無法避免的情境下,低調D。

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-9-4 09:30 PM 發表

我講緊同你溝通緊果只.....
在辯論過程,有人以為講到最後果句就係贏

我只會講咗就係,觀眾可自行判斷。
糾纏的人並不懂什麼是討論。
他們只要你認同他的訴求

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-9-4 09:43 PM 發表

若是佢地靈魂可以走出軀殼...行番去佢自己面前...
都唔會相信佢"自己"所講果一套...
故事1
有兩夫妻。男的工作䌓忙,因為上位中。女的感到被冷待。時常發皮氣,更將老公的文件、電腦破壞。
她遇到一個神棍。叫心靈導師。導師叫佢同自己講,咁樣做對佢自己有乜好處。當她被導師所在的場地氣氛感染。覺得傷害身邊人同時根本就係自己唔想幸福,要毀滅這時空的一切。但真正心入面係好滿意這幸福的。所以喊咗出黎。
但後事如何。
只有她自己可以選擇。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]