• 瀏覽: 155,286
  • 回覆: 5,136
  • 追帖: 13
+901
引用:
原帖由 wingsyip 於 2019-7-23 12:12 AM 發表

我朋友公司個黃絲同事真係用微信同大陸啲同事聯系,無計

又唔認自己係中國人,但又用中國貨,笑撚死
中國製造業2018數量是美日德三國之和,全世界由廉價一元幾毫日用品到過億設施衣食住行民用軍用都被涵蓋.不用中國貨除非入荒山做野人.

日本有個綜藝節日,找那些聲稱很少或不用中國貨的人上他家中,有中國製造的就搬走.看最後剩多少東西.結果基本一個個搬清光.

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-7-22 11:51 PM 發表
成班廢青喺荃灣毆打一個藍衣人,這是咩玩法?恃人多勢眾嗎?這不是暴力嗎?

點解傳媒冇報?點解冇人出嚟譴責? 這個社會真的是嚴重扭曲了

https://youtu.be/o7UB_S4YCt0 ...
東方有片呀。

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-7-22 11:52 PM 發表

反中暴徒點會用微信呀?一定唔會啦微信由中國深圳的資訊科技公司——騰訊控股有限公司.....反中暴徒仲好意思講用微信吹鷄唔驚又比人圍.....又比人打呀? ...
咁都比你發現,都係通訊app啫,唔通打icq咩。
D 頭盔口罩咪又係淘寶貨

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-23 12:28 AM 發表

中國製造業2018數量是美日德三國之和,全世界由廉價一元幾毫日用品到過億設施衣食住行民用軍用都被涵蓋.不用中國貨除非入荒山做野人.

日本有個綜藝節日,找那些聲稱很少或不用中國貨的人上他家中,有中國製造的就搬走.看最後剩多少東西.結果基本一個個搬清光. ...
中國貨越來越貴。啱啱喺淘寶睇下D藤條,一條夠膽要70幾人仔。

千奇百怪的生命特例,二頭 龜,,兩頭蛇...等等自然界上的特別物種.

雙頭蛇,有其個體腦袋,身體要共享.
但生命週期比正常物種低.
某程度上是超自然的例子.

______

風花雪月....

這幾天也看到了月.
花..,風..雪..

欠奉.

______

七月十四未過,中秋更遠.

鄭秀文 Sammi Cheng - 我們都是這樣長大的 We Grew This Way

幾好聽喎

https://www.youtube.com/watch?v=kTzUwhPuIwg
引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2019-7-22 09:59 AM 發表
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對
垂垂老矣 說故事如孩童渴睡
可說艱苦的歴史 怎會了無生趣

人群裡為人群顧慮
逃離總有逃離空虛
時而走近時而遠去
誰散與聚 都居於心裡
紅塵漂泊在一日驀然回首

如帶著 殘餘顧慮 殘餘不滿 殘餘空虛
時而走近時而遠去
還看最後 荒廢或壯舉
決定我成敗得失心胸裡

Enjoy All ~~ ...

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-7-22 08:27 PM 發表
呢個係傳說中既會著尖頭高跟鞋大肚婆?
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28387124

妓者作新聞,根本是肥婆,不是大肚婆 ...
會扮死嘅肥婆?!

咪係傳說中嘅「死肥婆」!?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]