• 瀏覽: 155,706
  • 回覆: 5,136
  • 追帖: 13
+901

全部都深身衣著,會唔會有咩喻意?

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-22 18:25 發表

白衫昨晚係元朗站 點解要帶口罩?
一:暴徒
二:唔舒服
三:鍾意帶就帶
四:因為無帶黑衫
昨晚白衫大多數冇帶口罩,多是中年以上由行動睇得出接近早前揚言自保家園的說法。

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-22 06:25 PM 發表

白衫昨晚係元朗站 點解要帶口罩?
一:暴徒
二:唔舒服
三:鍾意帶就帶
四:因為無帶黑衫
元朗一向和諧安寧,元朗居民又無岀金鐘西環,只係喺自己地方岀入,三白眼帶成班黑衫曱甴夜嘛嘛入元朗做乜呀?連登文宣部知警察去晒中環防暴徒,早幾個鐘話散播謠言帶成班黑衫曱甴夜嘛嘛隊入元朗另開戰線,專登走入去搞事破壞人地家園又話起人祖墳,元朗居民一定要全力守護驅趕班黑衫曱甴去保衛家園.....好合理元朗居民用藤條做平亂趕班黑衫曱甴工具,又無磚頭,又無鐵通...因為用藤條.....真係手無寸鐵呀

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-7-22 06:48 PM 發表

元朗一向和諧安寧,元朗居民又無岀金鐘西環,只係喺自己地方岀入,三白眼帶成班黑衫曱甴夜嘛嘛入元朗做乜呀?連登文宣部知警察去晒中環防暴徒,早幾個鐘話散播謠言帶成班黑衫曱甴夜嘛嘛隊入元朗另開戰線,專登走入去搞事破壞人地家園又話起人祖墳,元朗居民一定要全力守護驅趕班黑衫曱甴去保衛家園.....好合理元朗居民用藤條做平亂趕班黑衫曱甴工具,又無磚頭,又無鐵通...因為用藤條.. ...
你岩 你發圖片吧

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-22 06:42 PM 發表

我只想講 打人就是唔岩 仲要群毆?
無論是黑是白 警方必須拉人
仲有現網上流傳報仇
大家一定要停
其實從連儂牆嘅時候,我已經响依到提及過,
事情會有機會向依家嘅方向發展~

淺黃嘅勸喻深黃,淺藍嘅勸喻深藍,
咁樣或許可以令事件緩慢啲惡化~

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-7-22 18:51 發表

其實從連儂牆嘅時候,我已經响依到提及過,
事情會有機會向依家嘅方向發展~

淺黃嘅勸喻深黃,淺藍嘅勸喻深藍,
咁樣或許可以令事件緩慢啲惡化~ ...
有樣嘢係真,近來食下午茶時,隔離左右都是同話題。不過吹吹下最好昅清環境,真係預咗要開拖…

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-22 06:50 PM 發表

你岩 你發圖片吧
就三白眼被打前的真相...有片有真相

https://www.facebook.com/Anti.OC ... amp;v=e&sfns=mo

係三白眼自己申請嘅…佢居然隔住欄指住叫啲白衫英雄唔好走,邀請人地入去打佢:「你班仆街夠薑唔好走!警察已經嚟緊嘞,拉晒你班仆街 !」言行相當挑釁,點知白衫英雄真係唔走入去打佢,結果三白眼佢自己夾住尾巴走~撩人者賤打死無怨....即時諗起九品芝麻官:[我鐘意跳出又跳入啊,打我丫笨]......走入元朗挑機,其後不堪一擊,不過....三白眼佢應該....得償所願啦,打我丫笨

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-7-22 06:58 PM 發表

就三白眼被打前的真相...有片有真相

https://www.facebook.com/Anti.OC ... amp;v=e&sfns=mo

係三白眼自己申請嘅…佢居然隔住欄指住叫啲白衫英雄唔好走,邀請人地入去打佢:「你班仆街夠薑 ...
波叔歡迎你
屯門元朗UA上演天地對決
你一定有睇

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-7-22 06:57 PM 發表

有樣嘢係真,近來食下午茶時,隔離左右都是同話題。不過吹吹下最好昅清環境,真係預咗要開拖…
師兄講得好!真係預咗要開拖…...超有feel

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-7-22 06:57 PM 發表

依家嘅這種狀態爾虞我詐,咩先係事實大家都搞唔清,
辟大上面都有講,真係唔好跟車太貼~

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-7-22 19:04 發表

師兄講得好!真係預咗要開拖…...超有feel
我的朋友全是中佬,基本上旗幟鮮明,總之人不犯我,我不犯人啦

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-22 06:38 PM 發表

根本就無需估
你話我話都得 佔中時打人果係有幕後人 只不過警方懶得去查
就算有查有結果 冚文件吧
大家都是收錢做野,政治不會有誰是清白的.我都講過佔中時有朋友被人叫去瞓街有錢收,同樣後期也有人被叫去反佔中一樣有錢收.
單方面清白一定死得好徹底.只是你硬是要歸邊的話.正常人有家庭有工作誰想亂?對不對.我都好多朋友偏黃,但不是偏激那批,早就表示過不支持暴力.換做現在另一方也一樣.這是大部份人底線.
甘地說政治無道德.就是這個意思.

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-22 06:42 PM 發表

我只想講 打人就是唔岩 仲要群毆?
無論是黑是白 警方必須拉人
仲有現網上流傳報仇
大家一定要停
同你一致看法.不論黃藍黑白都好.犯法就要承擔責任,這才是香港.
不過網上的事好難去停.肯定有好多人有圖謀及目的去煽火.甚至想看熱鬧的也有.希望別出人命.

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-22 06:59 PM 發表

波叔歡迎你
屯門元朗UA上演天地對決
你一定有睇
歡迎波叔……還是算了吧孔子口中的三季人。(夏蟲不可語遇冰)
為何只會報大陸負面新聞?又唔報世界負面新聞?世界上只有一個中國?什麼都拉埋中國大陸來講?我實在不明白波叔到底腦袋在想甚麼?

乞兒要排期覆卓,
睇嚟佢哋人手已經有啲緊絀~

又或者,
其實仲未得到其他乞兒頭目嘅支持啦~

有見及此,不如嚟過反客為主?
等佢哋痾得屎嚟邱唔到褲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]