• 瀏覽: 155,283
  • 回覆: 5,136
  • 追帖: 13
+901
有件事愈諗愈覺得好笑,話說早2日,有曱甴在深水埗警署門外燒街衣,有警員喺警署內使用揚聲器勸喻市民離開時,向示威者稱「不知所謂嘅市民」。

第2日記者會上,居然有黑記者問到這種溝通方法是否警方可以接受,以及警員會否會受處分。警方回應當時這名警員沒有用粗言穢語,警員用了他自己覺得可以與在場人士最有效溝通的用字。

黑記者嘅思維真係好奇特,曱甴暴徒用粗言穢語鬧警察係黑警就唔覺有問題,警方咁有禮貌回應一句不知所謂嘅市民,咁都唔得?

同一道理,暴徒畀人話係曱甴就唔高興,但係曱甴又最喜歡話人係蝗蟲,點解嘅?

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-8-16 05:08 PM 發表

有人話今日曱甴叫全民㩒錢,其實目的係伺機企圖打劫市民。
嗰隻陳曱甴以為自己號令天下(同波波一樣天真白痴),開妓招妓者佩合大大聲叫全民去中資銀行提晒啲錢出來,再去其它銀行一起提款,班曱甴食父母飲政府津貼金錢教育,全部都是無業曱甴邊有大量金錢呀,重岸99呼籲父母提晒呀錢出來 真正用屎忽思想

引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-16 05:21 PM 發表

嗰隻陳曱甴以為自己號令天下(同波波一樣天真白痴),開妓招妓者佩合大大聲叫全民去中資銀行提晒啲錢出來,再去其它銀行一起提款,班曱甴食父母飲政府津貼金錢教育,全部都是無業曱甴邊有大量金錢呀,重岸99呼籲父母提晒呀錢出來 真正用屎忽思想
有人傳出來受傷 ...
用6個位既密碼,去保護4個位存款。
係我今日睇過最幽默既留言。

網上傳聞出來

附件

enPk3Od.png(278.42 KB)

bullet-16_3Vtu2_1200x0.png(920.53 KB)

16-08-2019 鑽石山港鐵站 英勇大叔被爆眼 向亂港暴徒說不

https://www.youtube.com/watch?v=x4uhQRbADp8

台灣綠媒報導  一早提咗281萬,港元被提 台灣媒體真正低低低全香港幾多人呀,早上一萬人去ATM提款每人3千呀 你以為低水台灣咩
港人號召816提錢救香港!「銀行擠兌」癱瘓金融|三立新聞台

https://www.youtube.com/watch?v=PUF9Jy3JnsA

引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-15 02:54 PM 發表
【記錄】8 14陳浩天、陳家駒交代被捕者被警方施虐、濫捕情況
被插菊花 31:40叫人8月16日去中資銀行提晒啲錢出來 小心跌晒呀 全部都是思想超然 ...
呢隻白面傻西天鳩噏就叻,正常的香港人睬佢都有味啦,
唔係點會去到灣灣都俾人揼,條柒碌仲有單屎等找數中!

引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-16 05:21 PM 發表

嗰隻陳曱甴以為自己號令天下(同波波一樣天真白痴),開妓招妓者佩合大大聲叫全民去中資銀行提晒啲錢出來,再去其它銀行一起提款,班曱甴食父母飲政府津貼金錢教育,全部都是無業曱甴邊有大量金錢呀,重岸99呼籲父母提晒呀錢出來 真正用屎忽思想 ...
人蠢冇藥醫醫,番都變白痴

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-8-15 01:17 PM 發表
同班「無腦嘅曱甴」講道理有乜用???
呢啲「曱甴」,佢哋只會擺龍門擺到覺得自己啱。
再唔係混淆視聽話警察都可以扮示威者搞事喎,但係又攞唔出證據佢哋有份搞事,只係估唔到有臥底臥係佢哋身邊破壞佢哋嘅行動。

有得佢哋搞,好快現眼報。:s ...
唔通又好似昔日咁......

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24438485&extra=page=1

重要通告---一人分裂十多人搞事(更新名單中) https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif
[按此打開]各位,自從我進入新聞版開徵意見以來,不斷收到會員要求,禁絕分身搗亂

經調查後,在新聞版的討論內,甚至在同一意見貼內,都不難見到一人分裂出多個角色討論。。。。。。甚至版主的意見貼內,也可分飾六個角色進入挑釁和漫罵。。。。。同時,其他分身在在版外,同時以PM對版主人身攻擊,以達到擾亂視線目的。。。。。。更甚者,又以五、六個分身以上前往投訴版,不斷開貼,對新聞版版主進行纏擾攻擊,可謂已徹底瘋狂。。。。。該會員以不同角色,在版內造勢,達到不知何種目的。。。。。。而這種耐人尋味行徑,其中不少戶口更是vip會員,所花心思時間,實是討論區罕見。
請各位會員留意
1.  新聞版是供大家發表意見的休閒之地,並非為政見攻城掠地,更人性分裂成不同角色,去達到自已宣揚之效
2.  請各位討論時也冷靜,獨立分析,並不要因一時多人發表同一意見,就被感染和作出不理性行動
3.  新聞版之所以罵戰嚴重,便是長期在這種有目的推動的演化中,大家逐漸走向火爆

因此事,大家停一停,想一想,自已的分析,比人云亦云更重要。

此人擁有十多個可查到的分身,而被禁言者有以下公布,尚有其他分身未禁的,請自重不要再於新聞版內搞事。

Spider.man
pusheen
ma|eficent
鍾毛艷
6+8+9=23
Spider.man
voodoodude
quicksi|ver
毛五產共
Baymax`
D7689'

引用:
原帖由 moyy 於 2019-8-16 06:18 PM 發表

呢隻白面傻西天鳩噏就叻,正常的香港人睬佢都有味啦,
唔係點會去到灣灣都俾人揼,條柒碌仲有單屎等找數中!
https://www.youtube.com/watch?v=wsBUg0YOZX4
我喜歡這句……再來台灣見一次打一次

因為「曱甴」係真玻璃心,呢班社會上嘅真失敗者,只能用不知所謂嘅手法去達到自 HIGH 嘅境界。

@WongManTak    @jy008    @RagingFlames    @胡亂禁訪笑死人    @InJailOutSoon    @亂港四人幫   @警黑合作打市民
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-8-16 05:18 PM 發表
有件事愈諗愈覺得好笑,話說早2日,有曱甴在深水埗警署門外燒街衣,有警員喺警署內使用揚聲器勸喻市民離開時,向示威者稱「不知所謂嘅市民」。

第2日記者會上,居然有黑記者問到這種溝通方法是否警方可以接受,以及警員會否會受處分。警方回應當時這名警員沒有用粗言穢語,警員用了他自己覺得可以與在場人士最有效溝通的用字。

黑記者嘅思維真係好奇特,曱甴暴徒用粗言穢語鬧警察係黑警就唔覺有問題,警方咁有禮貌回應一句 ...

其實果班「台灣 23K 發 L 功」係無腦就係人都知。
600 幾萬都未到我香港存款 10 分之 1。

@WongManTak    @jy008    @RagingFlames    @胡亂禁訪笑死人    @InJailOutSoon    @亂港四人幫   @警黑合作打市民
引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-16 06:15 PM 發表
台灣綠媒報導 一早提咗281萬,港元被提 台灣媒體真正低低低全香港幾多人呀,早上一萬人去ATM提款每 ...

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-8-16 06:36 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=wsBUg0YOZX4
我喜歡這句……再來台灣見一次打一次
哈哈~謝謝分享...

精彩~DLLM...見一鑊打一鑊...

引用:
原帖由 橫行蟹 於 2019-8-16 05:31 PM 發表

用6個位既密碼,去保護4個位存款。
係我今日睇過最幽默既留言。
講真,可能連3個位存款都冇

其實班白痴廢青真係好無腦,其實佢地知唔知每人每日嘅提款上限係兩萬蚊呢?另外,全港所有櫃員機內嘅紙幣都係有限額,㩒哂就會自動暫停服務。

引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-16 06:15 PM 發表
 台灣綠媒報導  一早提咗281萬,港元被提 台灣媒體真正低低低全香港幾多人呀,早上一萬人去ATM提款每 ...
呢個笑話真係好好笑 笑到我標眼淚 😂😂😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]