• 瀏覽: 155,524
  • 回覆: 5,136
  • 追帖: 13
+901
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-8-14 08:22 PM 發表

如果喺英美國家, 一早已經畀人連開6槍打瓜埋
應該係16鎗。
喺香港普通軍裝警員仲用緊.38咋

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-8-14 08:14 PM 發表

個程序係咁的…
1-向天第一槍
2-任打無所謂
3-跟手判刑坐幾年懺悔
4-……
咁樣比佢地玩機場。黃官守尾門會有後果。機場是真正世界之窗,今日川普和徳國都要轉轉口風。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-8-14 21:17 發表

咁樣比佢地玩機場。黃官守尾門會有後果。機場是真正世界之窗,今日川普和徳國都要轉轉口風。
我的感覺是不知何時香港警察早被閹割,這如馬匹一樣又不致會喪命。
正如有人期望深圳軍力來港平亂,但我認為是為出現大量港人湧入作準備。希望是我看錯吧

引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-14 08:59 PM 發表
曱甴又去深水埗警署對面 港民號召雷射筆燒紙錢、紙蓮花 祈福

又想開波
https://www.youtube.com/watch?v=tw5tQ_Ye0CA ...
早兩三日網上已講去深水埗燒衣架拉
並為香港祈福

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-8-14 09:44 PM 發表

我的感覺是不知何時香港警察早被閹割,這如馬匹一樣又不致會喪命。
正如有人期望深圳軍力來港平亂,但我認為是為出現大量港人湧入作準備。希望是我看錯吧 ...
第一次被警察街頭截查身份證而說唔該是在1979年。當時香港人素質正在進入高度文明,每個人對將來都抱有希望。各種行業都有出頭天。電子錶是世界第一生產基地。

今日,香港人有乜工可以做?
路係人行出黎既,但無人咁去試,因為香港社福有個安全網。

真正曱甴 大大聲無能用得把聲 妓者話街坊帶住個豬嘴出街笑能死啦妓者

引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-14 10:19 PM 發表
真正曱甴 大大聲無能用得把聲 妓者話街坊帶住個豬嘴出街笑能死啦妓者 ...
都唔係架
好多無面罩,口罩 可能係街坊
大叫黑警過主啦

今次玩到咁大, 皇冠應該守唔到尾門。

由反修例至今,有誰還記得當日在台灣被男友殺害之後暴屍荒野的少女?

有誰明白少女父母現時的心情?有誰同情他們?

到底有誰能夠還少女和她腹中塊肉一個公道?

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-8-15 12:05 AM 發表
由反修例至今,有誰還記得當日在台灣被男友殺害之後暴屍荒野的少女?

有誰明白少女父母現時的心情?有誰同情他們?

到底有誰能夠還少女和她腹中塊肉一個公道? ...
呢個問題。移交逃犯條例已經交代,這犯人不能移交到台灣。因為會判死刑。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-8-15 12:14 AM 發表
呢個問題。移交逃犯條例已經交代,這犯人不能移交到台灣。因為會判死刑。
可以接受無期徒刑。
不一定是死刑。

十年前仲係咁開心:
https://www.youtube.com/watch?v=ntBv0vCcFlw

十年後搞到咁......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]