• 瀏覽: 155,508
  • 回覆: 5,136
  • 追帖: 13
+901
引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-8-24 11:35 PM 發表
聽眾陳生:你地商台偏埋一邊!
https://www.youtube.com/watch?v=RfuuvOVWzB0
傷台三條友日日都講政府白色恐怖

傷台三條友根本唔俾聽眾陳生講野。無恥至極! ...
我朝朝都聽住呢三條友講野, 有時被佢地激到彈起身。
佢地呢個節目之前仲有另一個節目, 果個後生女主持又係好離譜, 嚴重偏頗~
612之後果日, 佢喊哂咁做節目, 話見到示威者被警察打好激動咁喊, 佢直播講野果陣仲喊咁聲, 我覺得佢偏激得好過份。
唔講覺得佢有少少假, 但咁樣煽情法對其他人好唔公平。

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-8-24 11:35 PM 發表
聽眾陳生:你地商台偏埋一邊!
https://www.youtube.com/watch?v=RfuuvOVWzB0
傷台三條友日日都講政府白色恐怖

傷台三條友根本唔俾聽眾陳生講野。無恥至極! ...
你聽下尾果幾分鐘。
如果係政治問題、政治解決, 咁示威者首先就做合法的事先。
否則政治大於法治囉!

仲有呀, 佢唔妥政府控告暴動罪。
如果真係無罪, 咁唔會告得入GA~
怕咩呀?

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-8-24 04:14 PM 發表

我果次都係見到冇人至夠膽撕過一次,
爽過之 後算數,
費事一個唔好彩無喇喇比曱甴打一身

你知啦,d曱甴冇人性㗎嘛
記者比暴徒打

引用:
原帖由 top11 於 2019-8-25 12:13 AM 發表

你聽下尾果幾分鐘。
如果係政治問題、政治解決, 咁示威者首先就做合法的事先。
否則政治大於法治囉!

仲有呀, 佢唔妥政府控告暴動罪。
如果真係無罪, 咁唔會告得入GA~
怕咩呀? ...
撤回暴動定義, 政府咪已回應:法庭判斷暴動定義, 不影響司法獨立,不斷暴動去要求收回暴動定義?所以由始至終係用暴力迫政府就範........訴求就不用守法?「違法」一定可以「達義」?
咁耐以黎真係無見過傷台三條友講暴徒搞事,日日都係度美化整件事,講全部搞事暴徒變都係受害者,攻擊政府
商台一D都唔專業,唔中立,仲講咩第四權?最好推至國際社會,讓世界外地知道香港媒體的羞恥。 暴徒都是香港傳媒培養出來的

引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-24 07:12 PM 發表
抗議人士又向在場採訪的記者指罵「黑記」、「讀X片」,有香港電台英文台記者到場採訪時被圍罵,有記者嘗試近距離採訪時被阻攔推撞,亦有攝記被抗議人士揮拳,由其他人拉開。
無帶口𦋐無蒙面堂堂正正吊7班妓者黑記黑記是否標籤字眼黑 ...
揮拳又唔洗拉了

引用:
原帖由 1000day 於 2019-8-24 11:25 PM 發表

張禾禾 沙漠駱駝 38度6 年少有為

https://www.youtube.com/watch?v=SWIJIK5lRhA&list=RDMM-7Z1fd0nwAo&index=24
果次係成都見到佢
佢要走肥先得

發覺現在年輕人唔攰嘅咩

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-8-25 12:43 AM 發表

撤回暴動定義, 政府咪已回應:法庭判斷暴動定義, 不影響司法獨立,不斷暴動去要求收回暴動定義?所以由始至終係用暴力迫政府就範........訴求就不用守法?「違法」一定可以「達義」?
咁耐以黎真係無見過傷台三條友講暴徒搞事,日日都係度美化整件事,講全部搞事暴徒變都係受害者,攻擊政府
商台一D都唔專業,唔中立 ...
商台一直有政治立場, 可能係林彬事件令佢地一直反共。
有立場無問題, 但有時應該要中立啲。
明明知道社會撕裂, 佢有社會道德就應該兩邊都持平。
當佢自己都明白兩邊都各有對錯, 又何必只偏幫一面呢?
做戲令自己唔好畀人批評都唔識, 又係撩交嗌的另一版本。
佢係商營機構尤自可, 但香港電台真係唔知佢搞乜~
完全係反政府一面倒~
的確, 唔係要你幫政府, 但應該公道啲。
記者有立場, 編輯有立場, 全部都好團結去反政府。
全部都係意識形態之爭。
盲目相信民權。仲要係想以推翻政府為目標。

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-8-25 01:02 AM 發表
發覺現在年輕人唔攰嘅咩
後生仔有衝勁~
不過而家落大雨~

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-8-25 12:42 AM 發表
記者比暴徒打
頭先話有TVB女記者被防暴警包圍, 知唔知係邊個?

引用:
原帖由 top11 於 2019-8-25 01:05 AM 發表

後生仔有衝勁~
不過而家落大雨~
剛才深水埗“義士”隨時比人踢爆朗朗

引用:
原帖由 top11 於 2019-8-25 01:06 AM 發表

頭先話有TVB女記者被防暴警包圍, 知唔知係邊個?
我講廣播道

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-8-25 01:06 AM 發表
剛才深水埗“義士”隨時比人踢爆朗朗
黃大仙果班今晚無咁激~
而家仍然係兩邊等對方先出大錯~
理論上形勢對警方有利~
今日示威者會輸輿論, 例如鋸斷智慧電燈都幾貴~
加上大雨, 今晚實會散band~
如果聽日天氣都係咁差~
咁相信會有連續兩個和平的星期日~

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-8-25 01:07 AM 發表

我講廣播道
係兩單野黎既~
頭先TVB話有本台女記者被包圍, 但唔知係邊個~

引用:
原帖由 top11 於 2019-8-25 01:04 AM 發表

商台一直有政治立場, 可能係林彬事件令佢地一直反共。
有立場無問題, 但有時應該要中立啲。
明明知道社會撕裂, 佢有社會道德就應該兩邊都持平。
當佢自己都明白兩邊都各有對錯, 又何必只偏幫一面呢?
做戲令自己唔好畀人批評都唔識, 又係撩交嗌的另一版本。
佢係商營機構尤自可, 但香港電台真係唔知佢搞乜~
完全係反政府一面倒~
的確, 唔係要你幫政府, 但應該公道啲。
記者有立 ...
好多事都有正反,就因為香港正當傳媒已死。一大班唔知咩假記者就只係圍住警察位置去評論事件?假媒體的筆寫...如暴徒無形的軍火......媒體的(良心,良知)在哪裏在哪裏?
的確,香港電台鐵飯碗年年花10億納稅人金錢,非常時期,火上加油故意偏幫班暴徒.....攞政府資源去倒政府米?講唔出半點道理........真係唔知香港電台搞乜~
收番個電台是唯一解脫方法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]