• 瀏覽: 62,765
  • 回覆: 583
  • 追帖: 5
+84
引用:
原帖由 賣剩lady 於 2019-7-22 08:50 AM 發表
我反對用暴力,不過, 唔知點解 睇到 林卓廷同班黑衣 畀人打獲金,得個心 好暢快
X2😆😆😆

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-7-22 08:35 AM 發表
【明報專訊】港島的反修訂《逃犯條例》遊行,晚上在上環演變成防暴警察用催淚彈和疑似橡膠子彈驅散示威者,同時元朗西鐵站昨晚發生鄉事中人號召的「白衣人」,用棍追打黑衣市民事件,記者也被毆打;多名市民及港鐵報警,惟警察在衝突後至少半小時始到場,白衣人一度離去,警員被罵下撤離;其後再發生最少兩次白衣人集體毆打市民事件,導致最少15人受傷送院。白衣人斷斷續續逞兇近兩小時,政府凌晨發稿強烈譴責事件,並會嚴正追究 ...
抵撚死鬼吾望打撚死個犯民濕鳩已完

你想區區警力夠既咪每區最少要有二千人囉,十八區三更都係十萬幾人姐,叫阿議員去撥款啦,我諗到時警方都好開心既

政府又屎,唔敢打又唔敢拉,叫成大班人去晒港島

你班友仔又好嘢,無乜警力既西北區你地都攪事,係人都知呢 d 地方係咩人多啦

我諗阿議員唔會話上夜總會只係飲杯 fruit punch ,覺得只係一個飲嘢既地方呀

引用:
原帖由 賣剩lady 於 2019-7-22 08:50 AM 發表
我反對用暴力,不過, 唔知點解 睇到 林卓廷同班黑衣 畀人打獲金,得個心 好暢快
我嘅意見同你一樣

無警咪好囉

警察要學吓嘢

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-7-22 08:35 AM 發表
【明報專訊】港島的反修訂《逃犯條例》遊行,晚上在上環演變成防暴警察用催淚彈和疑似橡膠子彈驅散示威者,同時元朗西鐵站昨晚發生鄉事中人號召的「白衣人」,用棍追打黑衣市民事件,記者也被毆打;多名市民及港鐵報警,惟警察在衝突後至少半小時始到場,白衣人一度離去,警員被罵下撤離;其後再發生最少兩次白衣人集體毆打市民事件,導致最少15人受傷送院。白衣人斷斷續續逞兇近兩小時,政府凌晨發稿強烈譴責事件,並會嚴正追究 ...
呀柳爆江點,死得未呀

引用:
我都覺得非常開心, 尤其睇到林卓廷俾人追打. 真係物野悶氣都發洩晒出黎

嗰句以為黑社會治港, 點都唔夠泛民議員自講咁犀利啦.

今次班仆街比人打,簡直大快人心

明白哂

引用:
真係不知所謂,保護自己家園講成打市民。係人都知嗰班乞兒係暴徒黎

真係大快人心,已完挑釁對方在先,牠被打是應該,唔被打就傷講人悲哀

雖然我唔支持暴力, 不過 "暴力有時可能是解決問題的方法"

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]