• 瀏覽: 13,925
  • 回覆: 118
+30
【04:00】警署外所有聚集市民已離去

昨晚元朗經歷「無警時分」,多名市民在港鐵元朗西鐵站,遭多名持棍及戴口罩的白衣暴徒追打,有市民多次報警,但均沒有警員到場。有市民指早已在昨晚10時許報警,但苦等兩小時,警方仍未到場,質疑警方涉默許黑幫血洗元朗。近百名市民漏夜到天水圍警署要求警方交代事件,其間有人不斷起鬨,又包圍報案室,天水圍警署於是落閘。
天水圍警署有警長曾一度走出警署與市民對話,並要求市聚集市民離去。至凌晨2時許,仍有約70名市民聚集,而警署仍落閘,閘門被貼上多張Memo紙及A4紙,寫上「黑警鄉黑」、「黑社會」及「三黑通力合作等」。

看到相片,傷感莫名
原來我們可以倚靠的
唔係公帑養緊嘅差佬
而係衹有memo 紙!可悲!

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190722/59848680

香討充斥有事叫差佬, 冇事叫黑警嘅低質會員.

差佬和黑社會合作,
任由平民被打。
差佬要收皮了。

犯民自編苦肉計?派白衣打黑衣搏同情?

反對黑社會大學生暴徒對手無寸鐵元郎居民血腥恐襲

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-7-22 07:59 AM 發表
【04:00】警署外所有聚集市民已離去

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190722/720pix/1563745418_65a4.jpg

昨晚元朗經歷「無警時分」,多名市民在港鐵元朗西鐵站,遭多名持棍及戴口罩的白衣暴徒追打,有市民多次報警,但均沒有警員到場。有市民指早已在昨晚10時許報警,但苦等兩小時,警方仍未到場,質疑警方 ...
黑記者同林議員挑釁在先,又係警方默許?

成班唔係住元朗入去攬事.....打輸左問差佬點解唔執法.....輸打贏要

引用:
原帖由 feryi34 於 2019-7-22 08:10 AM 發表
差佬和黑社會合作,
任由平民被打。
差佬要收皮了。
又係你地向上環話唔洗搵警察既,好難捉摸呀

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2019-7-22 08:14 AM 發表
為何 給香港的紀律部隊:
消防 滿意度最高,
警隊 滿意度包尾。。。

經過大家昨晚元朗西鐵站集體襲擊事
已經 完全明白。。。

如果還是不懂,回看昨晚西鐵嘅事情啦。 ...
你地咁唔滿意,差佬冇引味行慢d,唔通跑過黎俾你地吊啊,有事搵警察冇事吊警察

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2019-7-22 08:34 AM 發表

為何 給香港的紀律部隊:
消防 滿意度最高,
警隊 滿意度包尾。。。

同樣是用納稅人嘅錢出糧。。。。,
今時今時,咁樣嘅工作表現。。。。
兩者分別,可見一班。 ...
你地種咩因就得咩果,佢仇警,佢地讚成暴力,佢地攻擊記者,攻擊平民,當佢地選擇用暴力解決問題,別人也可以用暴力,而且佢地又話要攪革命又話建國,唔洗付出代價架??

以暴制暴!見一鍋打一鍋~

依家係正義聯盟反繫嘅時侯啦~

主題標籤 #口罩 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]