• 瀏覽: 137,078
  • 回覆: 1,342
  • 追帖: 10
+93
失乜嘢職啫,警察好多地方唔入得架,商場唔入得,大學唔入得,地鐵查緊入唔入得

引用:
原帖由 loklok2013 於 2019-7-22 06:27 AM 發表
https://m.facebook.com/story.php ... chor_composer=false

先撩人者賤
林卓廷不斷挑釁,引發之後一連串事件
粗口挑釁人,先撩者賤,林耳猿都係強烈譴責咗自己先啦!唔係點服眾啊!

0合哈、只係 見到 「黑衫 不斷 挑釁 白衫」

低能 死

0合哈、只係 見到 「黑衫 不斷 挑釁 白衫」

低能 死

作為議員,林卓廷當時言行甚俱挑釁性
加上佢地擅自使用消防水喉亂噴市民,最終激發大規模衝突

冇事黑警有事報警

引用:
原帖由 彼德c 於 2019-7-22 07:22 AM 發表
林生自己挑釁人,叫人入閘打自己,而家係求仁得仁,與人無悠
我咁大個仔都未聽過咁樣個要求

引用:
原帖由 loklok2013 於 2019-7-22 06:27 AM 發表
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=875219189480575&id=834591649886233&anchor_composer=false

先撩人者賤
林卓廷不斷挑釁,引發之後一連串事件
記住save低呀,一訓醒就會剪完又輯先再擺返出來啦。

我覺得唔係咁,會唔會係 :

「我入元朗挑機,點知未到兵器庫,喺港鐵站已經俾藤條打喇。原來港鐵站入面無磚嘅,淨係得個滅火筒,攪唔掂。警『犬』快啲嚟幫忙」

警:「你想快就出咗站先啦,我哋要睇下地契,再去上環同你班兵咨詢一下。佢哋無意見,我哋就會再向法院申請,就會嚟架喇」

林生,無法治係咁,你自己飽嚐惡果,天有眼

自編,自導,自影,上環咁多人唔去就去元朗比人打?

自己不停挑釁對方,仲話警察失職?警察職責只係有事就保護你,冇事就俾你鬧?

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-7-22 06:37 AM 發表
集體毆鬥 (明顯係兩幫人聚集叫囂).
打得佢都唔算嚴重, 至少個柒樣仲保留到.
唔好以為「議員」呢個身份真係刀槍不入, 有免死金牌.

有個白痴大劣屍話有時暴力可以解決問題.
呢一場暴力行為, 係咪解決到問題? ...
係,解決了。比沙田人有效得多。睇下新城市?仲比人攪緊

引用:
原帖由 凹凹凸凸 於 2019-7-22 07:04 AM 發表
班友都幾搞笑,相信當初白衫只係諗住用藤條教育下佢地,點知班友把臭口唔生性吊人老母又叫人入去打7佢地,乘佢地貴言俾人打到變鴻運當頭,後尾警察到咗保護你地又吊人遲到吊走人,仲好似想郁啲警察咁,好啦警察怕咗你地撤退之後你地班友又驚過,再之後又吊警察失職,其實你地想點?係咪有病? ...
屌人老母係要負出代價

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]