• 瀏覽: 57,958
  • 回覆: 404
+27
引用:
原帖由 鄉音大媽 於 2019-7-22 03:30 AM 發表
白衫人星期六集完會,星期日就做野!仲要勇到衝入西鐵大撕殺!依D咪叫做到野囉!黑衫人ㄧ味和平和平!睇下人地白衫人出武器㗎!有大馬主撐係勇D既🤣 ...
心盲畜牲

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-7-22 05:55 AM 發表

畀我就會話香港警察並唔係便利店,總有一個在附近
又冇叮噹法寶,「隨意門」邊有咁快!

引用:
原帖由 mos456 於 2019-7-22 07:00 AM 發表
警力就係因為你班黑衣人去遊行支持暴力而要去曬上環,元朗剩返幾丁友,點做。另外警察仲要硏究埋西鐵站呢個屬於港鐵嘅私人地方究竟有無權力入去執法,當然需要d時間啦
無事就黑警、毅進仔、問人點解好人好者要做狗,依家冇黑警過嚟啦,其實咪仲好 ...
仲要查下有無帶委任證,身上有無警員號碼呢

智障黃絲暴力狗無家教,無好老師教,就等市民幫忙教😄😄😄

警察唔可以進入地鐵執法。

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-7-22 07:02 AM 發表

仲要查下有無帶委任證,身上有無警員號碼呢
咁其實真係要攪好耐,今次唔可以怪警察

乜唔係叫黑衣咩

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-7-22 04:38 AM 發表

好守咀⋯⋯⋯警員無即時到埸保護市民⋯⋯⋯失職⋯⋯⋯
唔用真槍打曱甴就真係失職喇

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-7-22 02:56 AM 發表

指揮官答得唔太好,唔應該話「睇唔到錶」
應該話「The 錶 is dead」

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1469623-20190722.htm
警察已經成為黑社會藍營 B隊

引用:
原帖由 mos456 於 2019-7-22 07:03 AM 發表

咁其實真係要攪好耐,今次唔可以怪警察
香港地,每年可能有幾萬單案件要處理,都唔會每一次有警察立即到場,呢啲要求根本唔合理

殺人放火製造爆炸品等等,好多時都係要有人舉報先可以調動警察調查

最典型嘅例子就係交通意外,幾時交通意外係即時有交通警察在附近?

白衣勇士
你班黑衣想亂終於得到成果,大批警察去維持和平示威,你們就去衝擊其它地方,結果就是自身難保

引用:
原帖由 fooddrink 於 2019-7-22 07:11 AM 發表

香港地,每年可能有幾萬單案件要處理,都唔會每一次有警察立即到場,呢啲要求根本唔合理

殺人放火製造爆炸品等等,好多時都係要有人舉報先可以調動警察調查

最典型嘅例子就係交通意外,幾時交通意外係即時有交通警察在附近? ...
你啱👍🏻

元朗好波

岩架啦 對呢班記者洗乜咁好態度

呢度ching 意思 即係元朗 唔需要警察啦....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]