• 瀏覽: 57,949
  • 回覆: 404
+27
引用:
一批身穿白色衫的人士兩次到元朗站內,毆打市民,又向市民掟雜物。部分人更走入車廂打人。至少8人受傷,有人頭部受傷,血流披面。

本台記者問在場警員,為何這麼遲到場。元朗區八鄉分區指揮官李漢民回應,警方是接報到場,至於何時到場,他說「睇唔到錶」,反問記者有否見到剛才的混亂場面。

被問到有否拘捕人,李漢民說暫時未有。有在場記者問,事發時車廂有很多人,為何無警員在場。李漢民回應稱不要質問他。記者繼續追問,李漢民就回應「你咁樣係唔會令到我驚」。
指揮官答得唔太好,唔應該話「睇唔到錶
應該話「The 錶 is dead

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1469623-20190722.htm

好幽默

RUBBISH RTHK , HKP 李漢民 GOOD JOB

白衫人星期六集完會,星期日就做野!仲要勇到衝入西鐵大撕殺!依D咪叫做到野囉!黑衫人ㄧ味和平和平!睇下人地白衫人出武器㗎!有大馬主撐係勇D既🤣

引用:
原帖由 checkers1996 於 2019-7-22 03:42 AM 發表
記者繼續追問,李漢民就回應「你咁樣係唔會令到我驚」。
心裡應是想說........見慣蠱惑仔.......你唔係好突別.........!!

引用:
原帖由 鄉音大媽 於 2019-7-22 03:30 AM 發表
白衫人星期六集完會,星期日就做野!仲要勇到衝入西鐵大撕殺!依D咪叫做到野囉!黑衫人ㄧ味和平和平!睇下人地白衫人出武器㗎!有大馬主撐係勇D既🤣 ...
黑衫軍下咗咁既戰書,明顯係挑釁,元朗市民只係迎戰,保衛自己,又無主動出區 

咁黑衫軍on99入去,預咗比人趕走,怨得邊個?

再加上元朗居民都只係用藤條,手無寸鐵喎

附件

Screenshot_20190718-153613.jpg(178.5 KB)

仆街香港電台的妓者食碗面反碗底.

黑警是旦揾件元朗姓禾接受訪問,之後劇本就無下文了。
黑警講無時間?由大舘“行過去,香港人十分鐘就到,點可能一粒鐘才出現~

元朗義士手無寸鐵,力抗黑衣暴徒!

元朗又不是特區政府重要總部,暴徒仍然不放過元朗良民,要殺入元朗,更揚言要打元朗人致雞犬不寧!

如果你話政府暴政迫你暴動不應遣責,
咁元朗居民俾你地迫到走投無路勇武反抗也不應遣責!

不要雙重標準!

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-7-22 02:56 AM 發表

指揮官答得唔太好,唔應該話「睇唔到錶」
應該話「The 錶 is dead」

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1469623-20190722.htm
婊,不是錶

即係明互相配合啦仲要問,狗官話乜咪乜囉

警察無能,唔通警察唔怕死㗎,入元朗搞人哋村呢傻仔好好照顧自己啦

引用:
原帖由 20168 於 2019-7-22 03:55 AM 發表
黑警是旦揾件元朗姓禾接受訪問,之後劇本就無下文了。
黑警講無時間?由大舘“行過去,香港人十分鐘就到,點可能一粒鐘才出現~
你睇下live , 你哋班「和平暴徒」,警方趕去現場,你地點樣衝出馬路唔俾警察行(仲要不停diu)

加埋啲記者扮採訪真阻擋不停「追問」要警方回應(並阻礙前往)

之後又屈警察「遲」去。

真係好L好嘢!

不過是但啦,你地繼續屈囉,市民都慣左了

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-7-22 04:05 AM 發表

你睇下live , 你哋班「和平暴徒」,警方趕去現場,你地點樣衝出馬路唔俾警察行(仲要不停diu)

加埋啲記者扮採訪真阻擋不停「追問」要警方回應(並阻礙前往)

之後又屈警察「遲」去。

真係好L好嘢!

不過是但啦,你地繼續屈囉,市民都慣左了 ...
白衣係黑衣人假扮
https://www.facebook.com/hkg.lee ... 9116203102576/?t=39

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]