• 瀏覽: 79,781
  • 回覆: 762
  • 追帖: 5
記者阻差辦公

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-7-21 09:43 PM 發表

政府修訂《逃犯條例》繼續引發反修例示威,民陣再發起721遊行,警方只准終點設在灣仔盧押道。遊行到約4點20分,隊頭到達警方盧押道後,警方棄守,遊行人士直驅金鐘中環,到約6點50分,遊行人士抵達中聯辦。有人向中聯辦投擲雞蛋,中聯辦內有人舉中指回應。到晚上約8點,示威者包圍中聯辦、西區警署,而銅鑼灣方向,仍有市民加入遊行隊伍。晚上9點35分,上環消防局外,有大批速龍小隊警員,手持可發射催淚彈的槍,警方 ...
點解啲議員永遠都係叫警察唔好向前推進、克制,而唔係叫和平示戚者散去同唔好向警察掟嘢?

求仁得仁啦年輕人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jj933 於 2019-7-21 10:19 PM 發表

每次遊行完必搞事,哩班正垃圾,周圍封路破壞公物,警方清場又話暴力,就係警方太仁慈壯大哩班垃圾嘅胆, 比你呢班仆街做政府,立法會議員。完全睇唔到你哋帶來德政,只有一唔啱你哋心水,就圍人,四涉破壞,打市民,毀壞其他市民財產同公物,你哋只有做得更暴政,因為只有你哋啱…你班仆街咪重惡過共產黨
https://www.youtube.com/watch?v=1H964UyYqgE&feature=yout ...
依班唔係暴徒係咩?

回覆 引用 TOP

個條揸咪女真是超級乞人憎

驅散其實冇意義,要捉前面既人群,公開身份,佢地才會驚

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-7-21 09:43 PM 發表

政府修訂《逃犯條例》繼續引發反修例示威,民陣再發起721遊行,警方只准終點設在灣仔盧押道。遊行到約4點20分,隊頭到達警方盧押道後,警方棄守,遊行人士直驅金鐘中環,到約6點50分,遊行人士抵達中聯辦。有人向中聯辦投擲雞蛋,中聯辦內有人舉中指回應。到晚上約8點,示威者包圍中聯辦、西區警署,而銅鑼灣方向,仍有市民加入遊行隊伍。晚上9點35分,上環消防局外,有大批速龍小隊警員,手持可發射催淚彈的槍,警方 ...
好波,開槍呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anti_hkd65 於 2019-7-21 10:06 PM 發表

中國 香港

扑傻瓜曱甴又開始了.............

回覆 引用 TOP

又會拖到尾班車

人生無常,及時行樂
死要快樂,放長眼看衰人
要活得「安心」
香港社會需要和平、安寧
香港曱甴,時代垃圾
「一寸丹心唯報國
   為官避事平生恥
   上下同欲者勝」

回覆 引用 TOP

拉哂佢地,以後冇力出嚟遊行,冇得周圍噴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-7-21 10:22 PM 發表

點解啲議員永遠都係叫警察唔好向前推進、克制,而唔係叫和平示戚者散去同唔好向警察掟嘢?
明顯見到暴徒攻擊警察先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mkfng 於 2019-7-21 10:22 PM 發表

個條揸咪女真是超級乞人憎
成日話散緊
有條能散緊
要散一早散 講晒幾點清場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-7-21 10:08 PM 發表

乖 走喇 快d
已經釋出善意趁機走啦大家 
佢地有刀 決心很大

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]